Liverpool – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 18.
Liverpool
Teljesítmény:
N V V V N
  • Anfield
  • Február 20. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
V V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát kihagyhatnám a tippek közül a Mersey-parti rangadót? Nem, dehogy hagyhatom, következzen a Liverpool – Everton mérkőzés. Eddig sem szerette egymást a két csapat, a két szurkolótábor, még mindig hatalmas a rivalizálás, és az őszi meccset követően még nagyobb az indulat. Ez volt az a találkozó, ahol kis híján kettétörték Thiago Alcantarát, Virgil van Dijk viszont nem úszta meg, azóta sem tudott pályára lépni, Jordan Pickford ritkán látható belépője után.

Balhés meccs volt, de gólokban gazdag, 2-2 lett a végeredmény.

A Pool és az Everton is játszott hétközben, egyikük a bajnokságban pótolta elmaradt meccsét, a másik pedig hazánkban vívta meg Bajnokok Ligája mérkőzését. De míg a Pool 2-0-ra nyert, addig az Everton 3-1-re kikapott a bajnoki cím legfőbb esélyesétől, a Manchester Citytől.

A bajnoki címről lemondtak Kloppék, és valóban, esélytelen innen megfogni ezt a Cityt, azonban egy városi rangadón akkor is dupla tüdővel hajtanának, ha két középcsapatról beszélnénk. Szóval az akarással, az irammal nem lesz gond. De vajon jönnek a gólok is?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Liverpool

Csak a Jóisten tudja, mikor szenvedett el utoljára három vereséget Jürgen Klopp együttese. Márpedig most ez a helyzet állt fent, hiába vezettek sokáig a Leicester otthonában, Ozan Kabak debütálása a csapatban rosszul sült el, mondhatni, rémálomszerű bemutatkozást hajtott végre a török védő, aki a megfogyatkozott liverpooli védelem megsegítésére érkezett a Schalke 04-től.

Egy-egy nagyobb lehetőség akadt mindkét csapat horgára, előbb Sadio Mané fejese után Roberto Firmino lőhetett, Kasper Schmeichel elképesztő mozdulattal tudott védeni, a másik oldalon pedig Jamie Vardy rohanhatta meg a kaput, aminek az eredménye egy felsőléc lett.

A térfélcserét követően Trent Alexander-Arnold is eltalálta a kapufát – ő szabadrúgásból -, majd jött egy gyönyörű találat. Szép volt a lövés, szép volt a gólpassz, szép volt itt minden. Roberto Firmino parádés mozdulattal juttatta el a labdát Mo Szalah elé, aki állítgatás nélkül, belsővel lőtt a jobb sarokba.

Egy hétperces rövidzárlat viszont megpecsételte a vörösök sorsát: A Leicester kapott majdnem egy büntetőt, de mint kiderült, a vonalon kívül történt a szabálytalanság. James Maddison számára ez nem jelentett akadályt, az erőből középre lőtt labdája mindenki előtt elsuhant, és beakadt a hálóba.

Ezután jött Kabak hibája, egy előrevágott labdát próbált menteni a török, de igazából saját csapattársával, Alissonnal szúrt ki, aki szintén elindult a felívelésre. Kabak így gólpasszt adott Jamie Vardynak.

Végül Harvey Barnes is betalált, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.17.Premier League
everton
2:2
liverpool
Premier League
2020.06.21.Premier League
everton
0:0
liverpool
Premier League
2020.01.05.FA Kupa
liverpool
1:0
everton
FA Kupa
2019.12.04.Premier League
liverpool
5:2
everton
Premier League
2019.03.03.Premier League
everton
0:0
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Manchester City

Szerdán, azaz tegnap este játszották le ezt a találkozót, ami még a 17. fordulóból maradt el, akkoriban jelentette be a City, hogy több játékosa elkapta a koronavírust, így jobbnak látták, ha elhalasztják a meccset.

Nem a legjobbkor jött a pótlás – az Everton számára -, egyrészt a City azóta álomformába került, másrészt az Everton kulcsjátékosai közül többen sérüléssel bajlódnak, harmadrészt elég sűrű menetrendje volt a kékeknek.

Hát, ez van, menni kell előre, de sejthető volt, hogy Carlo Ancelotti sem fogja tudni feltartóztatni ezt a megállíthatatlannak tűnő gépezetet. Nem is sikerült…

Talán akkor sem sikerült volna, ha az Everton a legjobb tizenegyét tudja pályára küldeni, de Dominic Calvert-Lewin nélkül, James Rodriguezzel a kispadon…

Az első félidőben sikerült már vezetést szereznie a vendégeknek, Phil Foden 14 méteres lövése pattant meg Seamus Coleman sarkán, ez pedig így becsapta a vetődő Jordan Pickfordot.

Nem kevésbé szerencsés góllal sikerült egyenlíteni öt perccel később: Egy jobboldali beadás a hosszún érkező Digne-t találta meg, a francia lövése a kapufáról kijövet Richarlison lábára pattant, onnan meg a kapuban kötött ki a labda.

Aztán a fordulás után két távoli góllal elintézte a találkozót a City: Előbb Rijad Mahrez lőtt bombagólt a kapufa segítségével, majd Bernardo Silva is beköszönt, kialakítva az 1-3-as eredményt.

Lehetett rá számítani, még ugyan van pár forduló hátra, de szerintem megvan a Premier League bajnoka.

Összefoglalás

Az az őszi meccs nagyon jó volt, kár a súlyos sérülésekért meg a durvulásért a végén. Richarlison és Pickford azóta szinte közellenség a vörösök körében, nem kedvelte meg egymást a két egyesület.

Kabak a kapitális bakija után – kényszerből, mivel Fabinho nem épült fel – az RB Leipzig ellen is kezdett, és ezúttal nagyon jó teljesítményt nyújtott. Ez biztosan megnyugtatta Kloppot, akinek végre van kihez nyúlnia. Amennyiben hétvégére Fabinho felépül, az is előfordulhat, hogy Henderson visszamegy a középpályára, a védelem közepén pedig a brazil és a török játékos lesz.

Már nem is sorolom a védőket, akik nem állhatnak rendelkezésre, biztosan fejből tudjátok már ti is. Na jó, lehet, hogy valaki nincs képben a sérüléshullámmal: Matip, van Dijk és Gomez egész szezonra kidőltek, Naby Keita régóta sérült, Fabinho meg kéthetente kerül erre a listára kvázi. Ja, és James Milner is kiesett a Leicester ellen…

Diogo Jota sem bevethető, de a Mané – Szalah – Firmino hármas továbbra is szállítja a gólokat.

Lehet, hogy a bajnokság elment, de illene odaérni legalább a dobogóra, és már ez is nagy falat lesz a Poolnak.

Az Evertonnál továbbra sem biztos Calvert-Lewin játéka, ami így teljesen felborítja Ancelotti mester szokásos hadrendjét.

Hátul Yerri Mina nem bevethető, ez is probléma, szóval meg van áldva most az olasz mester is.

A Lipcse felett aratott győzelem nagy lökést adhat a Poolnak, plusz az őszi miatt revansot akarnak majd venni az Evertonon. Épp ezért (is) azt gondolom, hogy nem lesz kegyelem a kékeknek, ezt a meccset nyerni fogja a Liverpool.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső