Liverpool – Fulham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 05.
Liverpool
Teljesítmény:
V N V N V
  • Anfield
  • Március 07. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Fulham
Teljesítmény:
V D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon szomorú az edzősors. Persze, aki régebb óta néz futballt, az tudja, hogy nem egy életbiztosítás egyik csapat kispadja sem, ráadásul annyira felgyorsult ilyen szempontból is a világ, hogy már nincsenek Arsene Wengerek és Sir Alex Fergusonok, akik éveken át stabilan tudnak egy-egy csapat kispadján maradni.

Jürgen Klopp mindent elért a Liverpoollal, amit csak csapat elérhet. Bámulatos szezon végén megnyerték a Bajnokok Ligáját, előtte évben döntőbe kerültek, aztán jött egy bajnoki cím, ahol az egész mezőnyt tönkreverték…

És most, egy gyengébb idény vége felé, amikor egyébként is rengeteg nehézség – javarészt sérülések – sújtották az együttest, máris kongatják a vészharangokat, és már Steven Gerrardot, a klub egykori legendáját, a Rangers jelenlegi edzőjét ültetnék le a német helyére.

És ez a forgatókönyv egyre realisztikusabbá válik, mert tegnap este rangadót veszítettek a vörösök, hiába vártam a győzelmüket, a Chelsea végül 1-0-ra nyert az Anfield Roadon.

Vannak problémák az ellenfélnél is, csak kicsit másfajta problémák. Scott Parker együttese is 1-0-ra kapott ki tegnap este a Tottenhamtől, és így nem tudták beérni a Newcastle-t. Nincs ott még veszve semmi, van elég idő arra, hogy megelőzzék a szarkákat (vagy a Brightont).

Következzen a Liverpool – Fulham mérkőzés beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Chelsea

Jó előjelekkel várhatták a vörösök a találkozót, a kispadra James Milner és Diogo Jota is leülhetett már, felépült Fabinho is, így Ozan Kabak párjaként kezdett, a kapuba pedig visszatért Alisson Becker.

A Chelsea-nél Thomas Tuchel azt csinálta, amire számítottam, gyors támadókat kezdetett, Zijes mellett Mason Mount és Timo Werner alkotta a támadó triót.

És jól gondolta Tuchel, hogy ez lehet a megoldás, a szélvészgyors játékosok rengeteg problémát okoztak a kissé lassúcska védőknek, plusz ki tudták használni azt, hogy Robertson és Alexander-Arnold rendre fellép a támadásokhoz. Hosszú labdákkal operáltak, többször okozva így veszélyt. A 24. percben Timo Wernert ugratták így ki, a német elpöckölte a labdát Alisson mellett, majd a hálóba lőtt, de végül a VAR elvette a gólt, ami csak egy hajszálon múlt.

Hasonlóan kiváló hosszú labdát kapott Sadio Mané is, kapásból akart lőni, de nem találta el bogyót, így Edouard Mendy felszedte azt.

A találkozó egyetlen gólja a lefújás előtt, a 42. percben született: Mason Mount kapott egy – ki gondolta volna – hosszú indítást, a tizenhatos sarkáról befelé cselezett, kettőt tolt a labdán, majd a bal alsóba tekert.

Alissonnak és a védőknek a második félidőben is volt dolga, többek között Chilwell és Zijes lövésére célzok. Előbbit a kapus védte, a másodikat pedig a gólvonalon álló Robertson vágta ki.

Azt kell, hogy mondjam, teljesen megérdemelten nyertek a kékek, akik így a negyedik helyen állnak, de vigyázniuk kell, az Everton egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, és csak egy pont a lemaradásuk.

A Liverpool pedig csak a 7. pozíciót foglalja el…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.13.Premier League
fulham
1:1
liverpool
Premier League
2019.03.17.Premier League
fulham
1:2
liverpool
Premier League
2018.11.11.Premier League
liverpool
2:0
fulham
Premier League
2014.02.12.Premier League
fulham
2:3
liverpool
Premier League
2013.11.09.Premier League
liverpool
4:0
fulham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham – Tottenham

Ritka, amikor londoni rangadón tud nyerni a Fulham, ezt ugye már korábban meséltem. Most sem sikerült, kezdődik az újabb hosszú és száraz időszak? Nem tudni, egy biztos: 1-0-ra nyert a Tottenham. Van egy Londonban élő barátom, aki elkötelezett híve José Mourinho együttesének, és amikor a közösségi oldalon hozzászól egy-egy poszthoz a Tottenham hivatalos oldalán, akkor az megjelenik nekem is. Épp tegnap este böngésztem a telefonom, amikor megláttam a kommentjét, és gondoltam, megnézem, mit gondolnak a sajátjaik a teljesítményről. Nincsenek elragadtatva, a szurkolók többsége Mout kritizálta. Pedig az utolsó öt meccséből négyet nyert a Spurs, a gólátlaguk pedig 3-as, szerintem az nem egy rossz dolog, és hát, a Fulham otthonában sem annyira könnyű nyerni senkinek.

Olyan játékosok ültek a vendégek kispadján tegnap este, mint Sergio Reguilón, Eric Dier, Lucas Moura, Harry Winks vagy Eric Lamela, a kezdőben pedig ott volt Dele Alli, Szon, Bale és persze Kane.

Bombaerős elől ez a csapat, a döntő találatot viszont egy hazai védő, nevesül Abdul-Nasir Adarabioyo hozta össze, aki Szon beadásába botlott bele a 19. percben.

Nem volt elveszve a Fulham a gól után, Lemina például könnyen egyenlíthetett volna, helyette az égbe küldte a labdát.

A második félidőben Josh Maja hiába egyenlített, a VAR kezezés miatt elvette a találatot. Lemina leszorított (!) kezére lőtték rá a labdát, teljesen vétlen volt a támadó, semmit nem befolyásolt, mégis elvették. Közben meg a Chelsea meccsen Hudson-Odoi mit is csinált? Jó lenne már egységesíteni, mi számít kezezésnek, és mi nem.

Nem volt könnyű meccs, de a Spurs három ponttal gazdagodott.

Összefoglalás

Meglep bárkit is, ha azt mondom, megsérült egy védő a Liverpoolban? Nem, ugye? Most épp a török Ozan Kabak dőlt ki, szereplése kétséges, így Nate Phillips lesz majd Fabinho párja. Más változás nem várható a kezdőben, de az is lehet, hogy Jota kezdőként kap szerepet, ne feledjük, a Poolra még vár egy visszavágó a BL-ben…

A Fulhamnél Marek Rodák és Tom Cairney sérült, szóval az ő kezdőjük adott, várhatóan ugyanazok játszanak majd, mint a Spurs ellen.

Ősszel 1-1 lett a végeredmény, és idegenben sem rosszak a londoniak, egy döntetlen most is áll nekik, elnézve ezt a mostani Poolt. Nem számítok hatalmas harcra, őrületes nyomásra, a Poolnak ugyan fontos a három pont, de gondolni kell a jövő hétre is, Scott Parker pedig szerintem megelégedne egy döntetlennel is.

Ebből adódóan inkább az under 2,5-re fáj a fogam, ami bár magasabb oddsot ad, mint az over, én mégis azt gondolom, hogy erre van nagyobb esély.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső