Liverpool – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 22.
Liverpool
Teljesítmény:
D N N N N
  • Anfield
  • December 26. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
V V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elérkezett hát az év legvége, a blogon mostantól mi is csak az angol Premier League mérkőzéseivel foglalkozunk. Mindegyik topbajnokság leköszönt az évre, az angolok viszont szokásukhoz híven idén is megrendezik a Boxing Dayt, azaz két forduló is lesz egymás után, pár nap leforgása alatt. Nem mondom, veszélyben volt ennek a megrendezése, hiszen Nagy-Britanniában utat tört magának az omikron, és a hétvégi PL-forduló tíz meccséből végül csak négyet sikerült lejátszani.

Volt egy válságértekezlet pár nappal ezelőtt, ahol a csapatok vezetői szavazhattak, mi legyen a bajnokság sorsa. Az egyik forgatókönyv szerint folytatják, mintha mi sem történt volna, a másik választási lehetőség az volt, hogy a 20. fordulót elhalasztják (Ezt Thomas Frank, a Brentford vezetőedzője szorgalmazta), a harmadik lehetőség pedig a bajnokság felfüggesztése volt. Utóbbira egyetlen szavazat sem érkezett, és a többség úgy gondolta, hogy folytatni kell.

Ami nem csoda, egyrészt az Amazon 30 millió fontért megvásárolta a Boxing Day kizárólagos közvetítési jogait, másrészt egy újabb leállás a klubok anyagi helyzetét rendkívül megbolygatta volna. Még az előző válságból sem jöttek ki a legtöbben, amit a 2020-as felfüggesztés okozott. Ilyen szempontból logikus, hogy végül megpróbálják lejátszani a meccseket.

Mi pedig tíz meccsből hatot néztünk ki, testvériesen elosztva, hármat mára, hármat pedig holnapra. Első meccsünk a Liverpool – Leeds United csata lesz, ahol természetesen Jotáék számítatnak favoritnak. Tekintve, hogy Marcelo Bielsa együttese milyen eredményeket ér el mostanság… Még egy hatalmas zakó is kinézhet ebből…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Liverpool: 2-2

G.: Kane, Szon ill. Jota, Robertson

Két elmaradt mérkőzés után tért vissza a pályára a Tottenham csapata, amely a Rennes elleni EKL-meccset követően jelentette be, hogy több koronavírus-fertőzött személy is van a klub kötelékein belül. A visszatérés jól sikerült, otthon tudtak tartani egy pontot a bajnoki címre pályázó Liverpool ellen egy remek, fordulatokkal teli meccsen.

A kezdők:

Tottenham:

Lloris – Emerson Royal, Sánchez, Dier, Davies, Sessegnon – Ndombele, Winks, Alli – Kane, Szon

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Konaté, Robertson – Keita, Morton, Milner – Szalah, Jota, Mané

A két együttes közül hiányzók terén a vörösök álltak cudarabbul, a londoni csapatnál már csak Scarlett küzdött a betegséggel, aki egyébként sem számíthatott volna arra, hogy kezdjen.

Viszont Klopp Curtis Jonest, Virgil van Dijkot és Fabinhot is nélkülözni volt kénytelen.

Az érdekesebb felállás hazai oldalon volt, Antonio Conte biztosra akart menni, és öt védővel lépett pályára. Sergio Reguilón helyett Ryan Sessegnon kezdett, a középpályán pedig Harry Winks és Dele Alli is helyet kapott.

A találkozó első jó lövését Trent Alexander-Arnold eresztette el, a válogatott jobbhátvéd jó 17-18 méterről tette próbára Hugo Llorist, aki egy szép vetődéssel mentett szögletre.

Ezt követően aktivizálta magát a hazai gárda is, Sessegnon elfutása után Harry Kane kapott labdát az ötös sarkánál, fordulásból lőtt kapura a támadó, de Ibrahima Konaté becsúszva blokkolt. Az első csatát tehát a Pool védője nyerte. De a másodikat már nem.

Nagyon agresszíven támadott le a londoni együttes, és a 13. percben is ez történt. Egy rövid passzt megszereztek a fehérmezesek, Tanguy Ndombele pedig észrevette, hogy Harry Kane elindul két védő között. Érkezett is a labda, Kane pedig még azelőtt kapura lőtt, hogy Konaté odaért volna. Alisson nem tudott segíteni, 1-0.

Kicsivel később újabb találatot szerezhettek volna a hazaiak, egyérintővel hozták ki saját térfelükről a labdát, Kane meg a kapu felé iramodott. Egy védő jutott két támadóra, Kane balján érkezett Szon Hung-min, kapta is a labdát, ám becsúszva mellé lőtt.

A dél-koreai még az első félidőben elpuskázott egy újabb hatalmas ziccert, egy az egyben vezethette Alissonra a labdát, lövés helyett megpróbálta elhúzni a kapus mellett, de a brazil résen volt, és lelopta azt Szon lábáról.

És még mindig nem volt vége a hazai rohamoknak, Szon helyzete után Dele Alli is hibázott ajtó-ablak helyzetben. Itt dicsérjük meg Alissont, aki a lövésbe ujjheggyel még belekapott. A pálya szélén álló Contét a guta kerülgette, ami nem is csoda, egy félidő alatt lerendezhették volna a bajnokaspiránst.

Az olasz mester már akkor sejthette, hogy ez vissza fog ütni, és igaza is lett. A 35. percben a Pool a semmiből egyenlített, Robertson beadását Diogo Jota fejelte a hálóba, 1-1.

A gól felrázta a vendégeket, akik a lefújás előtt a vezetést is átvehették volna, de a Lloris – Alexander-Arnold második menetét is a francia nyerte.

A Spurs a hatalmas helyzetek kihagyását a második félidőben is folytatta, egy hosszú indítással Dele Alli léphetett ki, a magasan szálló labdát önzetlenül letette Harry Kane elé, csak kissé röviden. Bár a csatár mindent megpróbált, végül a vetődő Alissonban elakadt a labda.

Folyamatosan hagyták ki a helyzeteket a hazaiak, és ez ismételten megbosszulta magát, a 69. percben a két szélső bekk hozta össze a Pool második gólját. Alexander-Arnold beadta, Andy Robertson meg befejelte.

Öt perccel később a Tottenham valahogy mégis begyötört egy labdát a kapuba, egy hosszú indításnál Alisson lyukat rúgott, így a játékszer Szon Hung-min elé pattant, ezt meg már ő sem hibázhatta el…

A találkozót a Pool végül emberhátrányban fejezte be, a második gól szerzője, Andy Robertson kőkeményen rúgott oda Emerson Royalnak, amiért egyből pirosat kapott.

A maradék negyedórában újabb fordulat már nem jött, a végén egy ponttal kellett beérnie a csapatoknak.

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.12.Premier League
leeds
0:3
liverpool
Premier League
2021.04.19.Premier League
leeds
1:1
liverpool
Premier League
2020.09.12.Premier League
liverpool
4:3
leeds
Premier League
2016.11.29.Angol Ligakupa
liverpool
2:0
leeds
Angol Ligakupa
2009.09.22.Angol Ligakupa
leeds
0:1
liverpool
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Arsenal: 1-4

G.: Raphinha ill. Martinelli (2), Saka, Smith Rowe

Folytatódott a Leeds szenvedése, Marcelo Bielsa csapata újabb nagy arányú vereségbe szaladt bele, ezúttal az Arsenal intézte el őket az Elland Roadon. Hihetetlen, mennyi sérülttel kell szembenéznie az Őrültnek, az ágyúsok ellen csupa akadémista ült a kispadon, köztük egy 15 éves srác is, Archie Gray. Ennyire nincs ember a fehéreknél…

A kezdők:

Leeds United:

Meslier – Drameh, Koch, Ayling, Dallas – Klich, Forshaw – Raphinha, Roberts, Harrison – Gelhardt

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Saka, Ödegaard, Martinelli – Lacazette

Az ágyúsok már az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert, ami nem is csoda, ha megnézzük a Leeds védelmét. Dallas megint nem a posztján játszott, ahogy Ayling sem, Klich nincs meccsben, Drameh pedig 20 éves, ez a harmadik meccse a felnőttek között.

Gabriel Martinelli duplájával indult a meccs, a fiatal brazil először a 16. percben talált be, miután Alexandre Lacazette erőszakosan labdát szerzett. A játékszer így került Martinelli elé, aki 14 méterről lőtt a jobb felsőbe.

12 perccel később Granit Xhaka indításával lépett meg a szélső, és bár Drameh üldözte őt, végül az ágyúsok futballistája nyert, elegánsan pörgette át a labdát Illan Meslier feje felett.

Még a lefújás előtt jött a harmadik, Fortuna is a vendégek kezét fogta, Bukayo Saka megpattanó lövése talált utat a hálóba, 0-3.

A második félidőre kicsit visszavettek a londoniak, Ben White pedig összehozott egy büntetőt a Leedsnek, Joe Gelhardtot rúgta fel az ötös sarkánál. A büntetőt Raphinha értékesítette, ezzel legalább a szépítés meglett.

Nem ez volt a találkozó utolsó gólja azonban, a 84. percben Emile Smith Rowe helyezte be Martin Ödegaard passzát.

Sima győzelem, de a körülményeket tekintve ezen nincs mit csodálkozni.

Összefoglalás

Össztűz alatt van Marcelo Bielsa, pedig közel sem ideális a mester helyzete, lassan már tényleg a fél ifi a felnőttek között van. Az ideális kezdőből heten (!) hiányoznak, még szép, hogy nem tud teljesíteni a csapat. Hiányzik a csapatból Pascal Struijk, Kalvin Phillips, Patrick Bamford, Rodrigo, és Charlie Cresswell. Az Arsenal ellen Daniel James, Jamie Shackleton és Liam Cooper is. Ha egyáltalán bevethetők, biztosan nincsenek a legjobb állapotban. Junior Firpo az, aki visszatérhet, ő nem sérült, hanem eltiltott volt.

Hosszú lista…

A Poolnál Virgil van Dijk és Thiago Alcantara koronavírusos, Nat Phillips, Adrián, Roberto Firmino, Curtis Jones és Harvey Elliott pedig sérültek.

Tehát Kloppnál is vannak hiányzók, de látványosan hosszabb a kispadja, mint az ellenfelének.

Ez az a helyzet, amikor felesleges a múlt eredményeit figyelni, felesleges hazai és idegenbeli statisztikákat böngészni. Mert amit mutatnak, az számunkra most nem releváns. A Leeds bukásra van ítélve ilyen kerettel, ennyi sérülttel, és ekkora nyomással. A fiatalokat hibáztatni nem lehet, csodát sem várhatunk tőlük.

A hazai győzelemre fogadni értelmetlen, de az, hogy a vendégek nem találnak be már jobb pénzt hozhat a konyhára. Az utolsó hazai meccsén akár parádézhat is a Pool, és nem fogják félvállról venni a csatát a Spurs elleni iksz miatt sem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső