Liverpool – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 20.
Liverpool
Teljesítmény:
D N N N N
  • Anfield
  • November 22. 20:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Leicester
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ez bizony rangadó a javából, mi pedig jól kibeszéljük, hogy mire is számíthatunk a Liverpool – Leicester meccsen. Nagy formában mindkét együttes, a bajnokságban is jól megy a csapatoknak, illetve a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában sem lehet panasz rájuk.

Azért a Pool szezonja nem lesz sétagalopp, „köszönhetően” a komoly sérüléseknek, sérüléshullámoknak, de egyelőre Jürgen Kloppék állják a sarat.

A Leicesterről pedig mit is lehet elmondani? A mostani éllovasról beszélünk, hat győzelemmel és két vereséggel a tarsolyban utaznak az Anfield Roadra, hogy a címvédővel megmérkőzzenek.

Izgalmas meccsnek ígérkezik, nem is húznám tovább az időt.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Liverpool

Ez sem volt kisebb rangadó, az Etihadban feszült egymásnak a tavalyi első, illetve második helyezett. Nem volt elképesztően jó meccs, de azért összességében nem panaszkodhattunk, mert fordulatokból nem volt hiány.

Már egészen korán, a 13. percben vezetéshez jutottak a vendégek, miután Sadio Mané cselezte be magát a tizenhatoson belülre jött Kyle Walker és elhúzta a lábát. Vita nem lehetett, hogy jogos-e a büntető vagy sem, Walker mégis pörölni kezdett a játékvezetővel. Ez a kis incidens nem zavarta meg Mo Szalaht, aki szépen a kapu jobb oldalába lőtte a labdát.

Felbátorodott a City, támadni kezdtek, és bár Raheem Sterling kihagyott egy óriási ziccert (nincs más szó, önző volt, ha Gabriel Jesusnak passzol, nagyobb esély lett volna a gólszerzésre), nem sokkal később megszületett az egyenlítés. A 31. percben Kevin De Bruyne passzolt Gabriel Jesushoz, a brazil gyönyörűen fordult le Trent Alexander-Arnoldról, majd spiccel a kapuba továbbította a labdát.

Újabb tíz perc elteltével a hazaiak is büntetőhöz jutottak, egy jobboldali beadás találta el Joe Gomez karját, itt sem lehetett vitatkozni… Kevin De Bruyne általában jól rúgja a tizenegyeseket. Általában, mert most nem így történt. Elküldte balra ugyan Alissont, ő meg jobbra lőtte el a labdát, de túlságosan jobbra, mellé ment a lövés.

A második félidőből túl sok helyzetet már nem tudtam hozni, egyedül Gabriel Jesus fejesét érdemes kiemelni, Joao Cancelo varázslatos passzát válthatta volna gólra, de mellé fejelte azt.

Más nem nagyon történt, maradt az 1-1, amely talán igazságos eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.26.Premier League
leicester
0:4
liverpool
Premier League
2019.10.05.Premier League
liverpool
2:1
leicester
Premier League
2019.01.30.Premier League
liverpool
1:1
leicester
Premier League
2018.09.01.Premier League
leicester
1:2
liverpool
Premier League
2017.12.30.Premier League
liverpool
2:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Wolves

Szűk, egygólos Leicester győzelemmel ért véget az összecsapás, de azért itt is volt esemény bőséggel. Ez inkább a hazaiaknak köszönhető, a Wolves ismét egy kissé alulteljesített, összesen egy olyan lehetőségük volt, aminél közel jártak a gólhoz.

Tizenegyessel indult a mérkőzés, Thomas jobboldali beadásába kézzel ért bele Kilman, egy kis videózást követően Taylor befújta a tizit. Jamie Vardy – ki más – állt a labda mögé, hiszen ő azért nagyon nagy százalékban értékesíti a tizenegyeseket és hopp, meg is volt a vezetés. Vardy balra lőtt, Rui Patricio jobbra vetődött.

Bő húsz perccel később újabb tizenegyeshez jutottak a hazaiak, ez is jogos volt, Ait Nouri akasztotta Justint. Jamie Vardy – ki más – állt a labda mögé, hiszen ő azért nagyon nagy százalékban értékesíti a tizenegyeseket és hopp… Kihagyta. Pontosabban Rui Patricio testéről vágódott vissza a mezőnybe a labda. A kipattanóba is beleért Vardy, de ezt már nem tudta irányítani, kirúgással jöhettek a vendégek.

A második félidőben történt az a Wolves-helyzet, amit említettem. Nem is helyzet volt, egy távoli lövés, amit Ruben Neves küldött kapura, szépen a bal felső irányába, de Kasper Schmeichel ki tudta szedni a pipába tartó labdát.

A meccs utolsó helyzete is a Leicesteré volt, Justin adott remek labdát Barnes-nak, aki ordító ziccerben fölé küldte a játékszert.

Szűk, de magabiztos Leicester-győzelem lett a vége.

Összefoglalás

Nem is olyan rég sokan veszélyt kiáltottak, miután a Leicester hazai pályán szenvedett vereséget az West Hamtől (0-3), majd rá egy hétre az Aston Villától. Utána viszont három győzelem zsinórban, ezzel ugrottak az élre. A Wolves előtt az Arsenalt és a Leedset verték.

A Liverpool egész jól átvészelte azt az időszakot, amikor a fél védelem kihullott, de azóta újabb és újabb problémák ütötték fel a fejüket: Megsérült Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Mohamed Szalah és a legújabb sérült Andy Robertson.

Szalah még talán pótolható, a Firmino – Jota – Mané hármas azért nem hangzik rosszul, de a két szélső védő, valamint Gomez és Fabinho hiánya megint azt eredményezheti, hogy Klopp beveti a levegő urát, azaz Phillipset, akit az U23-as csapatból húzott elő.

A másik oldalon Pereira, Söyüncü és Castagne nem hadra fogható.

A korábbi meccseik általában izgalmasan alakultak, de legutóbb például a Pool 4-0-ra nyert a King Power stadionban. Ezek után, a sérülteket is figyelembe véve nehéz jósolni. Vardy, Barnes képes lehet megbontani azt a védelmet, amit Klopp összehoz, hacsak Phillips megint nem radíroz le mindenkit, mint amikor pályára lépett.

Ez a foghíjas védelem, valamint Jota és Mané remek formája sarkall arra, hogy a mindkét fél szerez gólt lehetőséget válasszam. Reális, jól fizet… Szóval ezt ajánlom nektek is!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső