Liverpool – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 05.
Liverpool
Teljesítmény:
V N N V V
  • Anfield
  • Február 07. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, mivel is kezdhetném a pénteki tippek sorát, mint a Premier League 23. fordulójának legnagyobb rangadójával? Megszokhattuk, hogy minden fordulóra jut egy nagy meccs, de azt hiszem, ez most a non plus ultra. A Liverpool – Manchester City meccsről van szó, a címvédő, és a tavalyi második, a mostani éllovas összecsapásáról.

Nincs irigylésre méltó helyzetben Jürgen Klopp. Remekül kezdtek, majd októberben Virgil van Dijk súlyos sérülése olyan lavinát indított el, aminek hatásait a mai napig érzik a vörösök. Sorra sérülnek le a védők, sokszor már a középpályások ugranak be tüzet oltani, nem is meglepő, hogy a Pool a téli átigazolási szezonban védőket igazolt.

A Manchester City pedig amilyen gyengén kezdett, annyira feljavult. Most már zsinórban a 13. meccsüket nyerték meg (minden sorozatot figyelembe véve), de november 21. óta egyetlen találkozót sem veszítettek el, ez a veretlenségi sorozat pedig összesen kereken húsz meccset jelent.

Jön a 21. vereség nélkül megvívott meccs? Vagy a Liverpool, mint egy főnixmadár feltámad hamvaiból? Mindjárt kiderítjük, szerintünk mi várható!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Brighton

Az új fiúk közül Ben Davies a kispadon kezdett, Jürgen Klopp nem dobta be őt azonnal a mélyvízbe, a Henderson – Nathan Phillips kettős próbálta megakadályozni Maupayékat a gólszerzésben. Jelentem, nem sikerült, a Brighton ugyanis mindenki megdöbbenésére 1-0-ra megverte a címvédőt, ez pedig egy hónapon belül a második Anfielden elszenvedett vereséget jelentette a Pool számára.

Az első félidő elmaradt az elvárásoktól, de ez egyáltalán nem a Brighton hibája, senki nem tőlük várta a jobb futballt ezen az estén. Mohamed Szalah egyszer került helyzetbe, megpróbálta átemelni Sánchezt, de nagyon rossz volt a kivitelezés.

A túloldalon Neal Maupay cselezgetett a tizenhatoson belül, két-három védőn is valahogy átfűzte magát, de a lövés pillanatában megjelent egy negyedik láb, amiben elakadt a próbálkozás. Burn elé pattant a labda, aki reflexből nyúlt bele, úgy is sikerült a… Hát, nevezzük lövésnek.

A fordulás után Roberto Firminonak volt egy veszélyesnek mondható kísérlete, de a Pool támadásai ezúttal eléggé akadoztak.

Nem úgy a Brightoné, Steven Alzate egy rendkívül szerencsés góllal a vendégeket juttatta előnyhöz. Egy középre fejelt labdát Nate Phillips próbált meg kivágni, de pont a kolumbiait találta el vele, az ő testéről (talán a térdéről?) vágódott be a labda a hálóba.

Kelleher ezt követően még egy nagy védést bemutatott, előtte pedig Szalah lőtt mellé nagy helyzetben.

A Brighton megtette a magáét, nullán tartotta a Poolt, és egy mákos góllal bezsebelték mindhárom pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.08.Premier League
man city
1:1
liverpool
Premier League
2020.07.02.Premier League
man city
4:0
liverpool
Premier League
2019.11.10.Premier League
liverpool
3:1
man city
Premier League
2019.08.04.Community Shield
liverpool
4:5
man city
Community Shield
2019.01.03.Premier League
man city
2:1
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Manchester City

Nagyon hasonlított ez a meccs a Burnley előző fordulóban mutatott játékához, ami röviden és tömören összefoglalva pocsék volt. Legalább itt már próbálkoztak kapura lövéssel, a Chelsea ellen még az sem jött össze. Így sem kerülhették el a sorsukat, a bombaformába kerülő Guardiola legények már az első félidőben elintézték a hazaiakat.

A harmadik percben már vezettek, Sterling passzát Bernardo Silva vette át, akinek lövését még védte Nick Pope, de pont Gabriel Jesus elé ütötte a labdát, a brazil meg vetődve a hálóba fejelt.

Fél óra múlva jött a második vendéggól: a City a pálya jobb oldalán járatta a labdát, Ilkay Gündogan végül középre passzolt, Raheem Sterling pedig három méterre a kaputól nem tudta kihagyni a lehetőséget. Bár, miért is akarta volna?

A második félidőben ugyanúgy a Man City dominált, Rijad Mahrez révén még egy lesgólt összehoztak, az algériai támadó válla lógott be, többször pedig nem zörgették meg a Burnley hálóját. Így is nagyon sima volt ez a meccs, folytatódik a manchesteriek remek sorozata.

Összefoglalás

Ez a meccs sokkal nehezebb dió lenne, ha a Poolt nem húzná ennyire az ág. De húzza, továbbra is rengeteg a sérültjük. Matipot, Gomezt és van Dijkot is elvesztették a szezon hátralévő részére, így Rhys Williams, Nathan Phillips maradt a két egészséges belső védő. Meg persze az új fiúk. Fabinho, aki a legtöbbször most már nem a középpályán kap szerepet szintén kétséges, Jordan Hendersonnak sem ez az eredeti posztja…

Szóval vannak itt problémák, és még a felénél sem járok. Sadio Mané kihagyta a legutóbbi bajnokit, az ő visszatérésében nagyon bízik Klopp, Diogo Jota viszont még hetekig nem lesz bevethető. Ő is csúcsformában volt a sérülése előtt.

Lehet, hogy ismét Kelleherrel kezdődik majd a Pool kezdője, mert Alisson is betegséggel küzd, ahogy Naby Keita sincs százszázalékos állapotban.

Ehhez képest Pep Guardiola helyzete egy valóságos tündérmese, még úgy is, hogy Kevin De Bruyne, Nathan Ake és Sergio Agüero is a maródiak listáján szerepel. Van kivel pótolni őket, maradjunk annyiban…

20 veretlenül megvívott meccs nem a véletlen műve, és a Manchester United bukdácsolásával a City most már abszolút a PL bajnoki címének legfőbb esélyese.

A kialakult helyzet ellenére a fogadóirodák elég magas oddsot adnak a City győzelmére, ezt pedig meg lehet, sőt meg kell lovagolni. Erős ez a Pool, még így is, de nem hiszem, hogy fel tudják venni a harcot ez ellen a City ellen. Nem is ragozom ezt tovább, egyértelműen a vendégek győzelmét várom. De kellemesen meg fogok lepődni, ha a meggyengült vörösök pontot vagy pontokat tudnak szerezni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső