Liverpool – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 15.
Liverpool
Teljesítmény:
N V D D N
  • Anfield
  • Január 17. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mondom én, hogy jut minden fordulóra egy óriási rangadó, most épp a PL első és második helyezettje játszik bajnoki meccset, vagyis Liverpool – Manchester United találkozót rendeznek. Jelenleg a Vörös Ördögök előnye három pont Jürgen Klopp együttesével szemben, köszönhetően, hogy szerdán 1-0-ra legyőzték a Burnleyt. Nem dőlhetnek hátra, nagyon szoros a mezőny, a Poolt közvetlenül követi a City – Leicester – Everton trió 32 ponttal, szóval lesznek még itt érdekességek, azt hiszem.

A Pool legutolsó meccsén elbukta mindhárom pontot, a Southamptonnak sikerült megviccelnie Szalahékat.

Nagyon régen szenvedett vereséget a Premier League-ben a Manchester, még novemberben verte őket az Old Traffordon az Arsenal, azóta lejátszottak tizenegy bajnokit veretlenül. Jön a 12., vagy ezúttal megszakad a sorozat? A bukik szerint meg fog, jóval esélyesebbnek látják a Poolt…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Liverpool

A Southampton jól szerepel hazai pályán a rangadókon, de nyerni még nem sikerült a nagyok ellen, úgy gondoltam, ez most is így lesz. Rám cáfoltak a szentek, akik jó játékkal, egy korai góllal verték ellenfelüket.

A gól elkövetője az a Danny Ings volt, aki korábban három szezont húzott le Liverpoolban, majd – miután nem tudta megváltani a világot – 2019-ben onnan igazolt a Southamptonhoz.

A gól maga nagyon szép volt, James Ward-Prowse ívelt be a tizenhatoson belülre egy szabadrúgást, Danny Ings levált védőjéről és a kissé kimozduló Alisson felett átemelte a labdát. Mindezt a második percben, nagyon korán hátrányba kerültek a vendégek.

Jürgen Klopp csapatának a kapu előtt most nem ment, Roberto Firmino lövése mellé, Mohamed Szalah fejese fölé szállt, miközben a másik oldalon a csereként beállt Nathan Tella majdnem megszerezte a második Soton találatot.

A fordulás után két tizenegyes-gyanús szituáció volt, de a játékvezető mindkét esetben továbbot intett. Az első még hagyján, ott szerintem sem történt kezezés, meg a partjelző is ott volt, illetve a videószobában ki tudták elemezni, de a második, az már egészen más tészta. Kyle Walker-Peters és Sadio Mané ütköztek, miután a szenegáli kicselezte védőjét. Mané elesett, Mariner pedig kirúgást ítélt, pedig…

A hazaiak a meccs hajrájában bebiztosíthatták volna a győzelmüket, de Jordan Henderson még a gólvonal előtt tisztázni tudott Valery gurítása után.

Ezzel a vereséggel a Liverpool aggódhatott, hiszen volt esélyük rá, hogy lecsússzanak az élről. Le is csúsztak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.19.Premier League
liverpool
2:0
man united
Premier League
2019.10.20.Premier League
man united
1:1
liverpool
Premier League
2019.02.24.Premier League
man united
0:0
liverpool
Premier League
2018.12.16.Premier League
liverpool
3:1
man united
Premier League
2018.07.28.ICC
man united
1:4
liverpool
ICC
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Manchester United

Az eredmény alapján nehezen, a mutatott játék alapján viszont egy fokkal könnyebben nyert Ole Gunnar Solskjaer csapata szerdán a Burnley otthonában. Egy – szabályos – gólt tudtak szerezni, de számos lehetőségük volt, azonban mindet elpuskázták.

Könnyebb is lehetett volna, ha a mérkőzés elején Roby Brady nem ússza meg egy sárga lappal, hogy utolsó emberként szabálytalankodott Edinson Cavanival szemben. Megúszta, bár nálam ez egyértelmű piros lap.

Folyt tovább a játék és Harry Maguire révén vezetést is szereztek a vendégek, ám a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot.

A következő nagy jelenet Anthony Martial nevéhez fűződik, a csatár Cavanitól kapott egy labdát távol a kaputól, mégis lövésre szánta el magát. Elég jól sikerült kis lövés volt, de Nick Pope kiszedte a bal felsőbe tartó labdát.

A második félidőben még Cavani előtt adódott gólszerzési lehetőség, de az urugayi rosszul találta el a Martialtól kapott labdát, így Pope könnyedén megszerezte azt.

A találkozó egyetlen gólját pedig a csereként beállt Paul Pogba szerezte, Marcus Rashord jobboldali beadását 16 méterről, kapásból lőtte el. Kellett hozzá szerencse, mert a labda megpattant Lowton lábán, ezért nem tudott Pope védeni.

A Burnley az egész találkozón nem tudta eltalálni a kaput, a folytatásban sem jött össze nekik semmi, így a MU az élre ugrott.

Összefoglalás

Az egész szezonban meggyűlt a baja Jürgen Kloppnak a sérülésekkel, ez leginkább a védelmet érinti, érintette. Sorra dőlnek ki a bevethető játékosok, most már odáig jutottunk, hogy Fabinho nem védekező középpályásnak, hanem belső védőnek számít. És nincs megállás, ezúttal Joel Matip dőlt ki – ismét -, így Klopp gondolkozhat, hogy Rhys Williams, Nathan Phillips vagy Jordan Henderson legyen Fabinho párja hátul.

Matipon kívül persze még vannak más játékosok is a maródiak listáján, van Dijk még jó ideig nem léphet pályára, de sérült Joe Gomez, Konsztantinosz Cimikasz, Naby Keita és Diogo Jota is.

Nem is kérdés, hogy elől kik fognak játszani, a középpályát pedig Thiago Alcantara fogja mozgatni.

Az ellenfelüknél nincs komolyabb sérült, bár Martial a Burnley ellen összeszedett egy rúgást, de a beszámolók szerint nagyobb esély van arra, hogy játszik, mint arra, hogy nem.

Ami valószínűnek tűnik még, hogy Paul Pogba visszakerül a kezdőbe a győztes gólját követően.

A Pool a Premier League-ben 46 (!) hazai meccs óta nem talált legyőzőre, nem gondolom, hogy most fog ez megszakadni. Sőt, eléggé egy húron pendülök a bukikkal, mert szerintem is a Pool győzelmére van nagyobb esély. Az utolsó öt, Anfielden lejátszott bajnokin csak egyszer tudtak kapuba lőni a Vörös Ördögök.

Szóval, nem is húzom az időt tovább, én a hazaiak győzelmére számítok. Nem könnyű meccsen, nem több góllal, de egy szűkös 1-0 vagy 2-1 valószínű eredménynek tűnik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső