Liverpool – Newcastle United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 15.
Liverpool
Teljesítmény:
N N N N N
  • Anfield
  • December 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle United
Teljesítmény:
V N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sokáig gondolkoztunk, hogy a Liverpool – Newcastle United, vagy a Leicester – Tottenham meccsről írjunk, végül az első mellett döntöttünk. A Tottenhamnek két bajnokija is elmaradt, mivel a klub bizonyos tagjai megfertőződtek a koronavírussal, nem tudni, hogyan térnek vissza. Evidens lenne a hazai győzelem, de azért mégsem annyira az, mivel a rókák is hajlamosak a hibára.

Szóval az éllovas, és a kiesőjelölt csatáját fogjuk megnézni közelebbről. Ez most egy elég sima találkozónak tűnik, de előfordulhat, hogy pár év múlva ez egy bajnoki címért folyó küzdelem egyik állomása lesz a csapatainktól, ha a NUFC új tulajdonosai állják a szavukat, és megvesznek mindenkit, aki előrébb lendítheti a csapatot.

Egyelőre azonban nem a dicsőséges jövőn jár a játékosok feje, hanem azon, hogyan tűnjenek el a kiesőhelyekről. Eddig nem jól alakul a soruk, az utolsó előtti helyen állnak, 10 pontot gyűjtöttek 16 forduló alatt, legutóbb egy négyest kaptak a Leicester otthonában.

Sokkal jobb meccsre az Anfielden sem számíthatnak.

Merthogy a Pool bomba formában, a West Ham United elleni 3-2-es vereség óta mindenkit elrendeznek, a gólzápor sem áll távol tőlük. A védelmük extra stabil, az elmúlt hét meccsen kétszer tudták bevenni a kapujukat, abból egy a Bajnokok Ligájában, az AC Milan ellen volt, amikor Jürgen Klopp fiatalokat küldött a pályára. És még azt a meccset is nagy magabiztossággal hozták le a vörösök.

Szóval sok esélye itt nincs a szarkáknak. Nézzük meg, mire érdemes fogadni!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Aston Villa: 1-0

G.: Szalah

Nagy magabiztossággal játszotta végig a mérkőzést a hazai együttes, az Anfieldre edzőként először visszatérő Steven Gerrard viszont nagyon összerakta az Aston Villa védekezését, amit Manéék nagyon nehezen tudtak csak áttörni. Végül egy buta szabálytalanságnak köszönhetően sikerült, de mindenképp jár a kalapemelés a birminghamiek küzdéséért, és Emiliano Martinez védéseiért.

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Szalah, Oxlade-Chamberlain, Mané

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Mings, Targett – McGinn, Nakamba, D. Luiz – Ramsey, Watkins, Young

A Wolves ellen az utolsó pillanatban győztes gólt szerző Divock Origi az előzetes várakozásokhoz képest nem került kezdőbe, ám ez nem Jürgen Klopp sara volt, a belga játékos megsérült, így nem tudta vállalni a játékot. Helyette egyfajta hamis kilencest játszott Alex Oxlade-Chamberlain, az azonban látszott, hogy a játékosnak nem ez az eredeti posztja.

A mérkőzés első félideje leginkább a Liverpool támadásairól, és Emiliano Martinez védéseiről szólt. Az argentin kapuvédő nagyszerű formában védett, előbb Andy Robertson fejesét tolta ki a jobb alsó sarokból, majd később Joel Matip is fejjel próbálkozott, azt a kapus a felsőkapufa segítségével állította meg.

Az Aston Villa előtt egy lehetőség volt, ami végül nem kapura lövéssel végződött, de azért gólszerzési esély volt a javából!

Egy hosszú indítással Ashley Young lépett meg, aki kora ellenére még mindig szélvészgyors. Meg is előzte a kapujából kifutó Alissont, és ott tátongott az üres kapu, azonban a szélső kisodródott. Megpróbálta középre ívelni a játékszert, ám Joel Matip közbelépett, és szögletre fejelt.

Zárásként még egyszer próbálkozott a Liverpool, ezúttal Mo Szalah próbálta átverni Martinezt. Sikertelenül…

A második félidőben az Aston Villa még inkább a védekezésre koncentrált, próbálták nullán tartani jóval esélyesebb és erősebb ellenfelüket. Egész jól ment ez a terv, Martinez egy újabb védő fejesét védte (ezúttal Virgil van Dijk próbálkozott), majd a mérkőzés 67. percében a terv dugába dőlt. Ekkor történt, hogy Matt Targett és Mohamed Szalah a tizenhatoson belül összecsaptak, a végeredmény pedig egy tizenegyes lett. Amit a sértett végzett el. Emi Martinez itt is érezte, hogy hová kell vetődni, erre a lövésre azonban nem volt ellenszer, 1-0.

A kapott gól tudatában kinyíltak a vendégek, és igyekeztek gólt szerezni Alisson Becker kapujába. Egyszer közel jártak hozzá, miután a brazil kapus és védője egy esetnél kabaréba illő módon futottak össze. A labda ott pattogott körülöttük, Danny Ings lecsapott rá, majd megpróbált kapura fordulni, ám Alisson a lábára ütött, Ings pedig a földre huppant. Nem ért tizenegyest ez a mozdulat, pedig elég gyanús körülmények között történt…

A lefújáskor a Liverpool boldog lehetett, mert egy remekül védekező csapatot sikerült megverniük. Gerrard csapata nem vallott szégyent, sőt…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.24.Premier League
liverpool
1:1
newcastle united
Premier League
2020.12.30.Premier League
newcastle united
0:0
liverpool
Premier League
2020.07.26.Premier League
newcastle united
1:3
liverpool
Premier League
2019.09.14.Premier League
liverpool
3:1
newcastle united
Premier League
2019.05.04.Premier League
newcastle united
2:3
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Newcastle United: 4-0

G.: Tielemans (2), Daka, Maddison

A Leicester helyzetkihasználására nem lehetett panasz, öt kaput eltaláló lövésükből négy is a hálóban kötött ki. Úgy kapott egy négyest a Newcastle együttese, hogy egyébként több kapura lövési kísérletük volt, és a labdát is többet birtokolták. A védelmük azonban többször is csődöt mondott, ennek a végeredménye pedig egy újabb vereség, egy újabb zakó lett. Kilátástalannak tűnik a helyzet, de pl. a Norwichcsal ellentétben annyi előnye van a szarkáknak, hogy télen be tudnak majd vásárolni…

A kezdők:

Leicester:

Schmeichel – Castagne, Evans, Söyüncü, Thomas – Tielemans, Ndidi – Maddison, Dewsbury-Hall, Barnes – Daka

Newcastle United:

Dubravka – Manquillo, Schar, Lascelles, Lewis – Almirón, Shelvey, Willock, Saint-Maximin – Wilson, Joelinton

Kilenc embere is sérült volt Brendan Rodgersnek, illetve Jamie Vardy is csak a kispadon foglalt helyet, a rókák azonban mégis fölényes győzelmet arattak a kiesés ellen küzdő Newcastle-lel szemben.

Az Európa-liga kiesés ellenére a King Power Stadion tömve volt emberekkel, akik tapssal fogadták a játékoskijáróból kijövő kedvenceket, a Leicester pedig nem okozott csalódást, megpróbálta feledtetni a fanatikusokkal a fiaskót, illetve azt, hogy az együttes Birminghamben is vereséget szenvedett.

Sérüléssel indult a mérkőzés, Jonny Evans hagyta el már hat perc után a játékteret, a helyére Boubakary Soumaré érkezett. A mérkőzésen az iramot a hazaiak diktálták, azonban nagy helyzetekig sokáig nem jutottak. Wilfred Ndidi fejesét könnyen fogta Martin Dubravka, aztán a 38. percben már sikerült hálóba találnia a rókáknak. Ehhez szükség volt Jamaal Lascelles és Jonjo Shelvey hibájára is. Előbbi passzolta ki a labdát a tar középpályásnak, nem figyelve azt, hogy hárman is körülveszik őt. Shelvey el is vesztette a labdát, Youri Tielemans a tizenhatoson belül passzolt, majd átesett Lascelles lábán, tizenegyes.

A sértett a játékszert nagy erővel bombázta a jobb felsőbe, kifogástalan tizi volt, 1-0.

Alig egy óra telt el a meccsből, amikor egy gyönyörű csiki-csuki után újfent betaláltak a hazaiak. James Maddison ugratta ki a leshatáron mozgó Harvey Barnest, aki önzetlenül a jobb helyzetben álló Patson Daka elé játszott. A zambiainak annyi feladata volt, hogy eltalálja hat méterről az üres kaput.

A NUFC játékosai annyira nem dolgoztatták meg Kasper Schmeichelt, úgyhogy Timothy Castagne tett róla, hogy ne lustuljon el a dán. Egy erőteljes hazaadás volt pontatlan, ezért Schmeichelnek sprintelnie kellett, nehogy öngólt vétsen belga csapattársa. Végül még a vonal előtt becsúszva tisztázott.

Egyébként egy Murphy és egy Saint-Maximin próbálkozást jegyezhettünk fel, mindkettőnél a helyén volt a kapus.

Elérkezett az utolsó tíz perc, és a kitámadó Newcastle még két gólt kapott. Előbb egy gyönyörű egyérintős játék után Youri Tielemans lőtte meg második gólját, majd az egész találkozón remekül játszó, csapattársait nagyszerűen mozgató James Maddison is betalált, ezzel kialakult a 4-0-s végeredmény.

Nagyon komoly válságban van a Newcastle…

Összefoglalás

Úgy tűnt, Eddie Howe szakít az ötvédős rendszerrel, most azonban azt pletykálják, hogy a Pool csatárainak fékentartása miatt visszaállhat az 5-4-1-re az új menedzser. A csapatból egyedül Paul Dummett esett ki sérülés miatt, így elképzeléseit meg is tudja simán valósítani Howe.

A másik oldalon már több sérült van: Harvey Elliott az egész szezonra kiesett, Curtis Jones, Nate Phillips nemrégiben sérültek meg, Roberto Firmino és Divock Origi szintén nem bevethető.

Felépült viszont Diogo Jota, így legközelebb már nem Oxlade-Chamberlainnek kell éket játszania.

21 hazai mérkőzésen nem tudta a Newcastle legyőzni mostani ellenfelét, és világra szóló csoda lenne, ha ez a szám holnap este nem nőne 22-re. Már egy pont is elképesztő sikernek számítana, erre azonban szemernyi esély sem mutatkozik.

Howe sem váltotta meg a világot, a játékosok önbizalma a béka feneke alatt, erre most az Anfielden kéne jó eredményt elérni? Ez inkább nyomasztani, mintsem motiválni fogja a szarkákat.

Akár kiütés is lehet a dolog vége, idegenben a NUFC szaladt már bele nagy pofonokba. Arról nem is beszélve, hogy nyeretlenek a St. James Parktól távol. Igaz, otthon is csak egy sikerük van…

A hazai győzelem odds természetesen semmit sem ér, ezért ezt elengedjük. Viszont az, hogy csak a Pool talál kapuba már jobb szorzót eredményez. A vörösök kapuját az elmúlt öt mérkőzésen nem tudták egyeszer sem bevenni, gólarányuk 13-0.

Így hát egyértelmű, hogy erre fogadunk, bízunk abban, hogy a Newcastle nem lesz képes átejteni Alissont.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső