Liverpool – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 26.
2022. május 28. szombat, 21:00 Stade de France
Liverpool
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Gyanítom, ez a mérkőzés érdekli a legtöbb olvasót, nem húzom a legvégéig, már most útjára indítjuk a tippünket, a Liverpool – Real Madrid Bajnokok Ligája-finálé tippjét. A két együttes sikeres szezont tudhat magáénak, ám minden bizonnyal mindkettejüknél ez a prioritás. Még akkor is, ha Pep Guardiola szerint nehezebb megnyerni a PL-t, mint a BL-t.

A Liverpool az angol bajnoki címről végül lemaradt, de a legvégéig csatában voltak, és egy ideig úgy is érezhették, hogy ez akár össze is jöhet. Egy legendájuk, Steven Gerrard tett erről. De majd később kitérünk erre.

A Real Madrid szereplése a döntőben kisebbfajta csoda, annyiszor álltak már a szakadék szélén, sőt néha egyenesen zuhanni is kezdtek. De – általában – Karim Benzema jött, és kihúzta őket a slamasztikából. Ha nem ő, akkor Rodrygo.

Egy biztos: Bár a bukik esélyesebbnek tartják a vörösöket, ezt a Real Madridot csak akkor lehet leírni, amikor már a bíró hármat fújt a sípjába. Mert addig szinte bármire képesek.

Izgalmas döntő vár ránk, nem Szentpétervárról, hanem Párizsból, amely város hallatán Florentino Pereznek mostanság amúgy is összeszorul a gyomra. De ez szombat este megváltozhat…

BL-döntő 2022: Liverpool – Real Madrid – Az eddig megtett út

Liverpool

Hihetetlen csata után ezüstérmes helyen végzett a Liverpool a múlt héten, az együttes egy pillanatig maga is elhitte, hogy megfoghatják a Manchester Cityt, ez végül azonban nem jött be. A gárda hazai pályán a Wolves ellen játszott, borítékolható volt a győzelem, Manchesterben az Aston Villa próbálkozott a pontszerzéssel. Remekül haladtak, mivel 2-0-ra is mentek, de közben a Pool vesztésre állt. Mire megfordították a meccset, ugyanígy tett a City is, és végül egy ponttal többet szereztek, mint Jürgen Klopp együttese, aki a minap egyébként megkapta a Sir Alex Ferguson-díjat, ami a legjobb PL-edzőnek jár. Joggal.

Joggal, mivel szombaton ők küzdenek a BL-ért, másodikak lettek a Premier League-ben, és elhódították a Ligakupát, valamint az FA Kupát is.

A gárda nagyon készül a szombati mérkőzésre, Mo Szalahban a legnagyobb a vágy. Az egyiptomit 2018-ban sérülés miatt le kellett cserélni, a támadó nélkül pedig 3-1-re kikaptak a vörösök.

Közben azt is bejelentette, hogy marad, így Kloppnak nagyon sok dolga nem lesz a nyáron, a mag a csapatnál marad, a távozókat kell pótolni, illetve egy, maximum két játékost igazolni. Őket is leginkább tartalékba… Mert ez a csapat piszok jó!

Az egész BL-t figyelembe véve csak egyszer kaptak ki, még az Inter ellen, amikor az első meccset idegenben 2-0-ra nyerték meg. A csoportkörben hibátlanok maradtak, komolyabban senki nem tudta őket megfogni.

Az elődöntőben a Villarreal rájuk ijesztett, de végül ott is sikerült fordítani, és megnyugtatni magukat.

Félő volt, hogy Thiago Alcantara és Fabinho nem állnak majd készen a döntőre sérülés miatt, viszont a héten mindketten teljes intenzitású edzésmunkát végeztek, valószínűsíthető, hogy a kezdőben kapnak helyet.

Nem lesz ott viszont a fontos gólok embere, Divock Origi, akit a Wolves ellen elbúcsúztattak a vörösök. A támadónak lejár a szerződése, és nem hosszabbítja meg azt. Meg egyébként sérült is…

Joe Gomez lehet még az, aki kihagyja a mérkőzést, de őt amúgy sem szánta kezdőbe Klopp.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Keita, Fabinho, Thiago – Szalah, Mané, Diaz

Egymás elleni meccsek

Emlékezetes döntőt játszottak 2018-ban a Bajnokok Ligája fináléjában. Több dolog miatt is megmaradt nekünk ez a döntő, egyrészt Mo Szalah és Sergio Ramos párbaja miatt, mely után az egyiptomit már az első félidő elején le kellett cserélni, másrészt Loris Karius bakijai miatt. A kapus egészen odáig első számú kapusnak számított, karrierje azóta lejtmenetben van. A mérkőzést végül a Real Madrid 3-1-re nyerte, Karim Benzema talált be elsőként – ezt követően Sadio Mané még egyenlíteni tudott -, majd jött Gareth Bale, aki kétszer is bevette a német kapus hálóját.

Azóta még egyszer találkoztak, tavaly a negyeddöntőben futottak össze, és ezúttal is a Real Madrid jött ki jobban a párharcból. Hazai pályán 3-1-re nyertek, idegenben pedig elég volt egy 0-0-s döntetlen ahhoz, hogy kiüssék az angolokat.

Idáig összesen hét mérkőzést játszott egymással ez a két csapat, egy döntetlen született, kétszer nyert a Liverpool és négyszer a Real Madrid.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.14.Bajnokok Ligája
liverpool
0:0
real madrid
Bajnokok Ligája
2021.04.06.Bajnokok Ligája
real madrid
3:1
liverpool
Bajnokok Ligája
2018.05.26.Bajnokok Ligája
real madrid
3:1
liverpool
Bajnokok Ligája
2014.11.04.Bajnokok Ligája
real madrid
1:0
liverpool
Bajnokok Ligája
2014.10.22.Bajnokok Ligája
liverpool
0:3
real madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid

Ezt a Real Madridot egyszerűen nem lehet térdre kényszeríteni. Ha mégis, akkor felállnak, és küzdenek tovább. Igaz, mostanság nagy meccset bukott a Real, nem sikerült megszerezni Kylian Mbappét, aki minden pletyka és híresztelés ellenére maradt Párizsban, ahol egyfajta kiskirállyá választották. Sokan mondják világszerte, hogy ezt a döntését meg fogja bánni. Majd kiderül…

A Real így is komplett, bár azért tegyük hozzá, hogy egyre idősebbek a játékosok, egyre kevesebbet bírnak, ami egy ilyen megerőltető szezon végén visszaüthet. Ilyen helyzetekre van ott Antonio Pintus, aki rendbe rakta a csapat erőnlétét, sokkal kevesebb volt a sérülés, ráadásul egy mini-előszezont tervezett a csapatnak, hogy a lehető legfrissebbek legyenek.

A Real spanyol bajnok lett, Carlo Ancelotti lett az első tréner, aki mind az öt topligában nyerni tudott (AC Milan, Chelsea, PSG, Bayern München, Real Madrid).

A rutinos mester elmondta, ez a keret készen áll a döntőre, ahogy készen állt eddig mindegyik meccsére. Ha kidobták őket az ajtón, visszamásztak az ablakon. Nagyon kemény csatákat fordítottak meg, a PSG, a Chelsea és a Manchester City ellen is szorult helyzetben voltak, mégis győztesen jöttek ki a párharcokból.

A játékosok egészet alkotnak, ám közülük kiemelkedik Karim Benzema, aki Cristiano Ronaldo távozása után vezérré lépett elő. Ontja a gólokat, ő lesz a Bajnokok Ligája gólkirálya, mindezt 34 évesen, amikor sokan már levezetni szoktak… De ha az ő korát felhozzuk, mit mondjunk Luka Modricra?

Közben a fiatalok is kezdenek beérni, Fede Valverde, Vinicius Jr., Rodrygo és Eduardo Camavinga is a jövő Realjának kulcsfontosságú játékosa lehet.

Ami a sérülteket illeti, Gareth Bale állítólag felépül, a kispadra leül, aztán majd, ha ég a ház, maximum bevetik, de azt hiszem, egyfajta utolsó opcióként számolnak vele utolsó Real Madrid meccsén.

Eden Hazard is felépült, ott lesz a kispadon, ahogy Isco is, aki szintén távozik.

Fontosabbnak tűnik az a kérdés, hogy David Alaba tudja vállalni a játékot vagy sem? Állítólag igen, az elmúlt hat mérkőzésen nem tudott pályára lépni, Nacho ott van teljes harckészültségben.

Valószínű a taktika nem változik a City elleni meccshez képest. A védelem adott, a középpálya adott, és ebben a formációban különleges szerepe van Fede Valverdének, aki egyfajta összekötő a támadók és a középpályások között, mégsem lehet irányítónak nevezni. Az egész pályát bejárja, a döntő egyik legfontosabb szereplője lehet.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Tippelde

Mindig leírták a Real Madridot, lehetett bárki az ellenfél. Mármint, az egyenes kieséses szakaszban. Tény, hogy ez a Pool nagyon egyben van, de az is tény, hogy ez a Real tényleg az utolsó pillanatig küzd.

Nem lesz másként ez szombaton sem. Mi úgy gondoljuk, mindkét csapatban benne van a gól, a meccsben meg megvan a túlóra lehetősége. Döntetlent tippelünk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 3.66 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 3.75 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 3.75 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső