Liverpool – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 05.
Liverpool
Teljesítmény:
D D D N V
  • Anfield
  • Május 08. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
D V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Liverpool – Southampton a hazaiak számára az, mint a Leeds United – Tottenham a londoniak számára: Kötelező győzelem. Igaz, Kane-éknek egy kissé nehezebb dolguk lesz papíron, a Leeds azért hosszútávon stabilabb teljesítményt nyújt, de a Soton megmutatta a Leicester ellen is, hogy még tíz emberrel sem adják fel a harcot. És a harcosságuk akkor és ott egy pontot ért.

Az is igaz a vörösökre, hogy nem engedhetnek meg maguknak több bukást. Így is borzalmas szezont futottak, legalább az Európa Ligát érő helyek egyikére illene odaérniük. Aztán lehet, hogy még így is edzőváltás lesz, többször pletykálták már a szezon során, hogy Jürgen Kloppot majd a liverpooli legenda, jelenleg a Glasgow Rangersszel bajnokságot nyerő Steven Gerrard váltja.

Ralph Hasenhüttl szénája sem áll túl jól, ő pedig azt nyilatkozta, hogyha lejár a szerződése vagy elküldik őt a szentektől, akkor egész egyszerűen visszavonul. Kár lenne érte, mert az osztrák egy remek mester.

Nézzük, a címvédő mire jut a gyengélkedő Ingsék ellen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Newcastle

Itt nem ennek a meccsnek az összefoglalója kéne, hogy legyen. Ugyanis ez már másfél hete volt, és azóta a vörösöknek volt egy jelenésük Manchesterben. Vagyis csak lett volna. Az Old Trafford ugyanis háborús övezetté vált, a szurkolók most tartották a legjobb ötletnek, hogy egy kicsit lázadjanak a MU-t tulajdonló Glazer-família ellen, és egész egyszerűen elfoglalták az Álmok Színházát. Ugyan később rendet raktak a stadionban (mármint nem a szurkolók), de inkább a halasztás mellett döntöttek biztonsági szempontokat figyelembe véve.

Szóval most van egy elmaradt meccse Szalahéknak.

Felidézzük hát a Newcastle elleni bajnokit, amely tükörsima is lehetett volna, ha a Pool a helyzeteit ki tudta volna használni. És úgy is indult a mérkőzés, hogy sima lesz, mert Mo Szalah már a harmadik percben tiszteletét tette Dubravka előtt, Sadio Mané megpattanó beadását vette át, majd fordulásból bombázott, 1-0.

Ezt követően Diogo Jota kétszer is kapuba találhatott volna, de a portugál csatár a visszatérése óta nem annyira érzi a kaput, mint a sérülését megelőzően. Az egyik lövés Dubravkában halt el, a másik pedig kapu mellé ment.

A Newcastle részéről Sean Longstaff került helyzetbe, de elügyetlenkedte a lehetőséget.

A második félidődben maradt minden változatlan, irdatlan mennyiségű helyzet maradt ki a szarkák kapuja előtt, és ahogy a futball törvénye szól: Ez bizony megbosszulta magát.

Beállt Callum Wilson és Joe Willock is, előbbi a 91. percben egyenlített is, de kezezés miatt azt a találatot nem adták meg. Viszont Joe Willock gólját már igen. Az Arsenaltól kölcsönkapott középpályás a 95. percben talált be, így egy nyertes mérkőzést nem tudott behúzni a Liverpool. Remekül összefoglalta ez a találkozó az egész szezonjukat…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.04.Premier League
southampton
1:0
liverpool
Premier League
2020.02.01.Premier League
liverpool
4:0
southampton
Premier League
2019.08.17.Premier League
southampton
1:2
liverpool
Premier League
2019.04.05.Premier League
southampton
1:3
liverpool
Premier League
2018.09.22.Premier League
liverpool
3:0
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Leicester

Fájt ezért a meccsért a lelkem, ahogy fájhatott a Leicester összes szimpatizánsának, játékosának és vezetőjének is. Nagyjából ugyanazt lehet elmondani erről a találkozóról, mint a fenti meccsről: Az egyik csapat végig támadott, a másik meg gólt rúgott, és csak egyenlíteni sikerült a rókáknak.

10 perce ment a találkozó, amikor jött egy csavar: Jannik Vestergaard, a szentek rutinos és egyébként nagyon jó belső védője rosszul vett át utolsó emberként egy labdát, Jamie Vardy erre le is csapott, a védő meg rácsúszott a lábára. Hiába védekezett azzal Vestergaard, hogy a labdát rúgta el, a baba is repült vele, így jogosan állították ki.

Ez persze fontos változás volt, ám Brendan Rodgers csapata egész egyszerűen nem tudott hálóba találni. Próbálkozott Iheanacho, Maddison és Vardy is, McCarthy állta a sarat.

Egy óra után jött egy másik, egy még nagyobb fordulat: Vezetést szereztek a hazaiak. Kelechi Iheanacho dobta bele magát egy lövésbe, szerencsétlenségére a játékszer a kezéről pattant vissza, a bíró kis hezitálás után tizenegyest ítélt, amit James Ward-Prowse be is rúgott.

Egyre jobban szorultak be Hasenhüttl fiai, várható volt, hogy sokáig nem bírják a nyomást. Jonny Evans mentette meg végül a vendégek becsületét, noha a győzelem is sikerülhetett volna, de Jamie Vardy óriási ziccerben kapusba lőtte a labdát.

A Sotonnak minden valószínűség szerint nem kell már a kieséstől félnie, a Leicester viszont óriási lépést tehetett volna a biztos bronzért.

Összefoglalás

Egyáltalán nem lenne meglepő, ha „visszaállna a rend” Liverpoolban, és a Szalah – Mané – Firmino hármas lépne pályára szombaton. Diogo Jotának annyira nem megy a játék, így időszerű lenne a brazil támadónak is esélyt adni.

Visszatérhet a középpályára Fabinho, Nat Phillips ugyanis felépült a sérüléséből, így minden bizonnyal ő lesz majd Ozan Kabak párja, Fabinho pedig Wijnaldummal és Thiago Alcantarával uralhatja a középpályát.

Továbbra is sérült a három védő: van Dijk, Matip és Gomez, valamint Jordan Henderson és Caoimhin Kellehen kapus sem bevethető.

A Soton esetén a következő biztos: Vestergaard nem fog játszani. Ő „csak” eltiltás miatt, míg Romeu Bertrand, Danny Ings és William Smallbone sérülés miatt lesz kénytelen a lelátóról figyelni az eseményeket.

Ó, és Takumi Minaminot is hanyagolni kell, kenyéradója ellen ugyanis nem léphet pályára.

Elég hiányzó ez ahhoz, hogy sima hazai győzelmet láthassunk. Ősszel ugyan a Soton legyőzte Kloppékat, de azóta nagyot fordult velük a világ, így még egy hendikepes hazai győzelmet is simán adnék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső