Liverpool – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 26.
Liverpool
Teljesítmény:
N N V N D
  • Anfield
  • November 27. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Southampton
Teljesítmény:
V N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napon összesen három angol mérkőzést néztünk ki nektek, az elsőn már túl is vagyunk, most jöjjön a Liverpool – Southampton. A szentek sikerére túl nagy esélyt a fogadóirodák nem látnak, de ez valahol természetes. Mégiscsak ahhoz a Liverpoolhoz látogatnak, akik a bajnoki címért küzdenek, és biztosak vagyunk abban, hogy a végelszámolásnál is ott lesznek majd az élbolyban.

Megy a szekér a Poolnál, hétközben a Portot egy némiképp tartalékos csapattal győzték le, előtte pedig az Arsenal tízmeccses veretlenségi sorozatát szakították meg egy nagyon magabiztos játékkal, négy rúgott, nulla kapott góllal.

Akkor miben bízhat a Southampton? Talán abban, hogy tavaly a St. Mary’s-ben sikerült legyőzni a vörösöket, akkor Danny Ings gólja döntött, aki azóta már az Aston Villa csapatát erősíti. Talán abban, hogy a Pool otthon gyengébb, mint idegenben, hat meccséből hármon is ikszelt. Talán abban, hogy a hétközi Bajnokok Ligája forduló kivett belőlük nem kevés energiát, és Jürgen Klopp csapatában vannak olyan sérült játékosok, akik fontos szereplői a német alapcsapatának.

De még egy tartalékos Liverpool is erősebb, mint a Soton, ezt talán még a vendégek szurkolói is őszintén bevallhatják.

Vágjunk bele a meccsbe, és találjunk egy olyan tippet, ami egy kicsit növeli a bankrollunkat!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Arsenal: 4-0

G.: Mané, Jota, Szalah, Minamino

Ismét szárnyal Jürgen Klopp együttese. Időnként becsúszik egy-egy rosszabb eredmény, de összességében nézve elég jó lehet most Liverpool drukkernek lenni. A Bajnokok Ligájában is gyönyörűen menetel a csapat, még hibátlanok, és könnyen lehet, hogy azok is maradnak. Az Arsenal elleni mérkőzés csak nevében volt rangadó, a vártnál sokkal, de sokkal simábban nyertek a vörösök, Mikel Arteta legényei pedig azóta is rémálmokkal kelnek…

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas – Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Thiago – Szalah, Jota, Mané

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Saka, Partey, Lokonga, Smith Rowe – Lacazette, Aubameyang

Egy csapat volt csak a pályán az Anfield Roadon, és az a hazai volt. A Liverpool nagyon jó napot fogott ki, a kezdet kezdetén már ráerőltették az akaratukat az ágyúsokra, akik aztán ebből nem is tudtak kitörni, a vége pedig a lehető legsimább lett.

Több góllal is elmehettek volna már Klopp fiai, ha nincs Aaron Ramsdale. A londoniak kapusa legalább három helyzetben védett nagyot, mielőtt a félidő végén kapitulált volna. De menjünk sorban.

Először Sadio Mané tette próbára, a szenegáli lövését testtel hárította Ramsdale, majd a csatár még a földön fekve is megpróbált gólt szerezni, de hiába. Kissé hasonlított a szitu arra, mint amikor általános iskolában pókfociztunk.

Ezután Mohamed Szalah is próbára tette a pár hónapja még a másodosztályban levő kapust, az egyiptomi gólja se sokon múlt, maradjunk annyiban.

Végül a jobbhátvéd, Trent Alexander-Arnold is tett egy bátor kísérletet a gólszerzésre, egy kis szóló végén 15 méterről tüzelt. Ramsdale szerencséje minden bizonnyal az volt, hogy a lövés középre tartott. Ha Alexander-Arnold eltalálta volna valamelyik sarkot… De nem találta.

Sadio Mané viszont igen, a 39. percben az ő fejesének köszönhetően lett a meccs állása 1-0. Alexander-Arnold beívelt szabadrúgását fejelte kapura, az ágyúsok védelme – ahogy már párszor ebben a félidőben – most is lemaradt, Mané a földre fejelte a játékszert, onnan került az a gólvonal mögé.

Az iram nem csökkent a második félidőre sem, a Liverpool le akarta zárni a mérkőzést, illetve egy kicsit a közönségnek is játszani akart. Látták, tudták a pályán belül ők is, hogy ez az Arsenal bal lábbal kelt ki az ágyból, igazából esélyük sem volt a vendégeknek.

Alex Oxlade-Chamberlain lehetett volna a következő, aki feliratkozik a góllövőlistára, de 16 méteres csavarása a jobboldali kapufa mellett suhant el.

Nuno Tavares segítségével aztán összejött a második hazai gól, a portugál védő honfitársát játszotta meg a saját tizenhatosánál. Diogo Jota azonban vörös mezben volt, elfektetett egy védőt, aztán Ramsdale-t, végül a kapuba gurított.

A hajrára még két gól maradt a Liverpoolban, a harmadikat Mohamed Szalah egy kontra végén lőtte be, majd végül Takumi Minamino szintén egy könnyű ziccert értékesített első labdaérintéséből (előtte váltotta épp Jotát).

Rangadóban reménykedtünk, gólokban. Ezt részben megkaptuk, csak mi úgy gondoltuk, a meccsnek tevékeny részese lesz az Arsenal is…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.08.Premier League
liverpool
2:0
southampton
Premier League
2021.01.04.Premier League
southampton
1:0
liverpool
Premier League
2020.02.01.Premier League
liverpool
4:0
southampton
Premier League
2019.08.17.Premier League
southampton
1:2
liverpool
Premier League
2019.04.05.Premier League
southampton
1:3
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Norwich – Southampton: 2-1

G.: Pukki, Hanley ill. Adams

A Norwich első győzelmére sokat kellett várni, az idén a Premier League-be (ismét) felkerülő kanárik borzalmasan kezdtek. Aztán mindenki meglepetésére legyőzték a Brentfordot. És aztán – továbbra is állak a padlón – sikerült otthon tartani a három pontot a Southampton elleni mérkőzésen is. Talán nem lesznek kiesési gondjaik? De, két győzelem még kevés a boldoguláshoz…

A kezdők:

Norwich:

Krul – Aarons, Hanley, Gibson, Williams – Normann, McLean, Gilmour – Rashica, Cantwell, Pukki

Southampton:

McCarthy – Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters – Diallo, Ward-Prowse, Romeu, Elyounoussi – Armstrong, Adams

Nagyon gyors gólokat szereztek a csapatok, az első tíz percben már 1-1 volt az állás. A szentek kerültek előnybe a negyedik percben, miután a sárga-zöldmezes hazaiak nem tudtak felszabadítani. Kétszer vagy háromszor is lett volna rá lehetőségük, de valahogy a labda mindig visszapattant/ott maradt a vendégeknél. Adam Armstrong kacskán, maga mögé nyúlva tudott Ché Adams elé passzolni, a skót támadó két védő között tartotta meg a labdát, tisztára játszotta magát, majd a bal alsóba belsőzött. Szépnek szép volt, de azért a Norwich védői a szünetben kaphattak a fejükre.

Teemu Pukki meg dicséretet kaphatott a mestertől, három perccel Adams gólját követően máris megvolt az egyenlítés. A finn gólrekorder fejjel volt eredményes, miután Milot Rashica és Maximilian Aarons átjászották a teljes Southampton bal oldalát. Végül utóbbi játékos adott be, az ötösnél álló Pukki a rövidbe csúsztatott. Ebben a gólban meg McCarthy volt benne, egy kapus onnan nem kaphat gólt a rövidbe… Bár a védelmében elmondanám, hogy Salisu előtte állt, így nem biztos, hogy sokat látott az akcióból.

Az első félidőben még egy nagy vendég lehetőség adódott, ismét Ché Adams lőhetett, ezt a kísérletet oldalra tudta ütni Tim Krul.

Térfélcsere után járunk, elég eseménytelen a találkozó, lassan betérünk az utolsó tíz percre, amikor szöglethez jut a Norwich. A Billy Gilmour által beívelt korner jól érkezik Grant Hanley fejére, a hórihorgas védő pedig nem is hibázik, 2-1 a hazaiaknak, a skótok megoldották egymás között…

És ezzel a fejessel a kanárik újabb három ponttal gazdagodtak, a Soton négy veretlen bajnoki után kaptak ki ott, ahol nem számítottunk rá.

Összefoglalás

Továbbra is félelmetes a Liverpool, szinte minden csapatrészen van egy – vagy több – kiemelkedő játékosuk. Többször mondtam már, hogy a tavalyi védőínséget átvészelték, viszont idénre a középpályások esnek ki sorra. Naby Keita mellett Harvey Elliott és Curtis Jones nem játszhat sérülés miatt. Ja, és Joe Gomez, valamint Bobby Firmino.

A Bajnokok Ligájában pihentek páran (van Dijk, Alexander-Arnold, Henderson, Fabinho, Jota), szóval most újult erővel léphetnek pályára a bajnokságban. A cserék is jól helyt álltak egyébként, a portugálokat 2-0-ra verték, így öt per öttel állnak a BL-ben, az utolsó meccsen akár teljes sorcsere is lehet a frissesség érdekében.

A Sotonnál Stuart Armstrong és Jack Stephens nem bevethető, viszont Nathan Redmond újra a keretben lesz azután, hogy megszületett a gyermeke. Moussa Djenepo is magánéleti dolgok miatt volt távol, elvileg már ő is bevethető. Játékra alkalmas állapotban van Armando Broja is, a az albán ördög, akit egy ideig nem fogunk mi, magyarok elfelejteni.

Broja többször kapott helyet a kezdőben, most viszont Hasenhüttl mester elégedett lehet az Adam Armstrong – Ché Adams kettőssel.

Az utolsó három bajnoki meccsükön csak az egyik csapat tudott hálóba találni, kétszer a Pool, egyszer a szentek. Kétlem, hogy most meg tudnák ismételni a tavalyi bravúrt, ez a Liverpool szinte megállíthatatlan.

Idegenben a Soton általában jó legalább egy gólra, és tudjuk, hogy nehéz feltörni a vörösök védelmét, azért ez sikerülhet egy ilyen kerettel. Hazai győzelmet várunk, valamint azt, hogy mindkét csapat a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső