Liverpool – Wolves: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 04.
Liverpool
Teljesítmény:
N D V N D
  • Anfield
  • December 06. 20:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolves
Teljesítmény:
N D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az én szememben bizony ez a meccs is rangadó. Vannak itt érdekes dolgok, például most lép először pályára Diogo Jota volt csapata ellen. Tudvalevő, hogy a Wolvesban szerepelt egészen a nyárig, ekkor csapott le rá a Liverpool és igazolta őt le 45 millió euróért. Szegény Wolves meg leigazolta Fabio Silvát 40 millióért… Nem mondom, hogy rossz csatár lenne Silva, de talán még sok neki az angol első osztály. Csak összehasonlításképp: Jota öt gólt rúgott a bajnokságban (meg négyet a BL-ben), míg Fabio Silva első gólja még várat magára.

De nem erre a két játékosra akarom kihegyezni a Liverpool – Wolves találkozót, félreértés ne essék!

Egyre nagyobb a gond Jürgen Kloppnál, most már odáig fajult a mérge a német mesternek, hogy nyíltan nekiment az újságíróknak, szerinte miattuk van ennyi sérült a csapatnál. Nem tudom, hogy mennyire van igaza a mesternek, az tény és való, hogy példátlan sérüléshullám sújtja a Liverpool együttesét. Erről lent részletesen fogok írni.

Lássuk a meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Liverpool

Nem hinném, hogy most Stuart Attwell a legnépszerűbb játékvezető a Mersey-parti csapatnál, pedig nem csinált mást, mint a dolgát végezte. De attól még elvett két gólt a Pooltól és befújt ellenük két tizenegyest. Hogy mindegyik jogos döntés volt? Az mindegy, a szurkoló nem így működik.

Először Connollyt akasztotta a tizenhatoson belül, amit a 100. PL meccsén védő Alisson háríthatott volna… Ha szükség lett volna rá. Mert Maupay elküldte őt a jobb sarokba, aztán a bal kapufa mellé lőtte a labdát. Maradt így a 0-0.

Mohamed Szalah gólja után is maradt ez az állás, a játékvezető a VAR segítségével döntött, lesen állt az egyiptomi csatár.

A második félidőben született meg az első szabályos gól, a csúcsformában játszó Diogo Jota laposan lőtt a kapu jobb sarkába.

Szerzett még egy gólt a Pool, Sadio Mané fejesből volt eredményes a 84. percben, de a játékvezető ezt a találatot is elvette a Vörösöktől. Ezt is jogosan.

Végül aztán jött a slusszpoén, Robertson hozott össze egy második tizenegyest a Brighton részére, ezt már nem Maupay végezte el (nem is tehette volna meg, mert a kihagyott tizenegyese után hat perccel Trossard váltotta), hanem Gross, ő meg nem helyezte sarokra, hanem a kapu közepébe lőtte a labdát.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.23.Premier League
wolverhampton
1:2
liverpool
Premier League
2019.12.29.Premier League
liverpool
1:0
wolverhampton
Premier League
2019.05.12.Premier League
liverpool
2:0
wolverhampton
Premier League
2019.01.07.FA Kupa
wolverhampton
2:1
liverpool
FA Kupa
2018.12.21.Premier League
wolverhampton
0:2
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Wolves

Egy félidőnyi játék alatt kialakult a végeredmény, sőt, igazából negyedóra alatt lezongorázták mindhárom gólt, ami a meccsen esett.

Mikel Arteta csapatának nincsenek könnyű napjai, nem igazán megy nekik a játék, most is a 14. helyen állnak. Bezzeg az Európa Ligában… Ott öt forduló alatt nem találtak legyőzőre. Persze, a Premier League-ben erősebb csapatokkal kell szembenézniük.

Szóval, visszatérve a meccsre. Az első gólt Neto szerezte, miután Dendocker a kapufára fejelt egy Adama Traoré beadást a portugál valahogy bekotorta a felsőlécről kipattanó labdát.

Három perc telt el, amikor Gabriel révén megszerezte az Arsenal is első gólját, Willian remekül tekert középre, a belső védő pedig nagy erővel fejelt a hálóba. 42. perc: Újból vezetést szereznek a vendégek: Raúl Jimenez kapott egy labdát Traorétól, sokáig vezette a játékszert, nem tudta eldönteni, hogy passzoljon vagy lőjön. Végül az utóbbi mellett döntött. Leno védett, de a kipattanónál ismét a narancsmezesek voltak gyorsabbak, Podence egy remek mozdulat után laposan lőtt a hálóba.

Mesélnék szívesen a második félidőről… De nem nagyon van mit…

Maradt az 1-2, a Wolves elhozta a három pontot az Emirates-ből.

Összefoglalás

Az Ágyúsok formája ellenére bravúrnak mondható, hogy sikerült nyerniük, kérdés, hogy ez a Pool ellen menni fog-e. Végül is, akár össze is jöhet, mert a szegény embert az ág is húzza. Robertson visszatért, de lesérült Milner, most aztán Alisson… Szinte biztos vagyok, hogy ilyen összeállításban, mint a Brighton ellen nem sűrűn fogjuk látni a Poolt. Phillips ismét elő lett véve a tartalékok közül, Williams jobbhátvédet játszott, Fabinho mondjuk megszokott elem a védelem közepén – annak ellenére, hogy inkább a középpályán érzi jól magát – és Robertson alkották a négy védőt.

Most újra előtérbe léphet Adrián, valamennyi esély van Trent Alexander-Arnold játékára is – bár nem sok -, szóval még egyszer ez a négyes játszhat.

Az elmúlt időszak inkább a Vörösökről szólt, és könnyen lehet, hogy most is övék lesz a győzelem, sőt, nagyon valószínű, idén a Wolves sem azt a minőséget képviseli, amit mondjuk tavaly…

De nekem most nem ez számít. A védelem nem az igazi, erről már beszéltem. Viszont a Wolves támadói talán megtalálták önmagukat. Raúl Jimenez nagyon jó csatár, Podence-nek is megy, és végre Adama Traoré is visszakerült a szárnyra, nem pedig a védelemben futballozik, ahol kicsit azért idegen volt…

A Pool támadói – élükön most a Wolves egykori játékosával, Jotával – is remekül muzsikálnak és ezzel az egésszel csak arra akartam kilyukadni, hogy véleményem szerint mindkét fél képes arra, hogy gólt szerezzen. Sőt, ez a valószínűbb forgatókönyv.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső