Lorient – Dijon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 26.
Lorient
Teljesítmény:
V V D V V
  • Stade du Moustoir
  • Január 27. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Dijon
Teljesítmény:
D D D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy igazi kiesési rangadóval zárjuk a mai napot, a két alanyunk közül az egyik tökutolsó, míg a másik sem áll a legrózsásabban, ők a 18. helyet foglalják el, ami – mint a németeknél – osztályozót jelent. Még csak félidőnél járunk, de azt már nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Lorient csapatának lesznek kiesési gondjai, sőt már vannak is kiesési gondjai. A gárda formája is felejthető, hiszen az egész eddig eltelt időben csak három győzelmet arattak, nem is csoda, hogy ők a sereghajtók.

A Dijon sokáig bitorolta ezt a címet, de aztán ők egy picit feljavultak. Na, nem nagyon, épp annyira, hogy elhagyják az utolsó pozíciót. Zsinórban három mérkőzésükön ikszeltek, pedig játszottak a Marseille ellen is. Mondjuk… Most ők is gödörben vannak… De attól még erősebb csapat az övék. Szóval ez bárhogy is nézzük, bravúr a javából.

Mi várható ezúttal? A Lorient – Dijon mérkőzés következik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bordeaux – Lorient

A legrosszabb idegenbeli mérleg a Lorient-é, ez pedig a Bordeaux elleni meccset követően sem változott pozitív irányba, Christophe Péllisier együttese újfent vereséget szenvedett.

Ezt a mérkőzést elég régen, január 9-én rendezték, a csapat azóta nem lépett pályára. Már az első félidőben láthattunk három gólt, mint kiderült, már 45 perc után kialakult a meccs végeredménye.

Remi Oudin szerezte meg a vezetést jelentő találatot a 13. percben, egy szöglet után került hozzá a labda, ő meg az ötös sarkáról, estében kilőtte a jobb alsót. Nagy kérdés, hogy mit keresett egyébként három hazai játékos őrizetlenül a büntetőterületen belül…

Tíz perc múlva jött az egyenlítés, egy hosszan előrevágott labdát még visszafejeltek a hazaiak, viszont a Lorient megindult Costil kapuja felé. Monconduit észrevette, hogy Teremas Moffi megjátszható, a nigériai csatár elsőre még Costilba lőtte a ziccert, de szerencséjére a labda visszapattant hozzá, így az üres kapuba bólinthatott.

Moffi nem sokkal később (sarokkal) a kapufát is eltalálta, de maradt az 1-1. Nem sokáig, mert a lefújás előtt újra támadásba lendült a Bordeaux, és Remi Oudin megszerezte második gólját. Hivatalosan neki írták a találatot, de a lövésébe Gravillon beletette a lábát, ez inkább öngól volt…

A szünetet követően nem változott semmi, sőt a Bordeaux újabb gólt szerezhetett volna, de Dreyer és Le Goff ezt együttes erővel megakadályozták.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.01.Ligue 1
dijon
0:0
lorient
Ligue 1
2017.01.28.Ligue 1
lorient
2:3
dijon
Ligue 1
2016.10.22.Ligue 1
dijon
1:0
lorient
Ligue 1
2015.12.15.Francia Ligakupa
lorient
3:0
dijon
Francia Ligakupa
2012.05.07.Ligue 1
lorient
0:0
dijon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dijon – Strasbourg

Nem biztos, hogy akkora eredmény alapból, ha valaki döntetlent játszik a Strasbourg ellen, viszont nagy eredmény, ha ez a valaki a Dijon. És nagy eredmény, hogy most játszottak döntetlent ellenük. A Strasbourg ugyanis előző három mérkőzését egyaránt megnyerte, amivel kicsit elszakadt a kiesőzónától. A Nimes gárdáját kegyetlenül megszórták, meg sem álltak öt gólig, majd jött a Lens és a St. Etienne elleni diadal, véleményem szerint mindkét együttes erősebb, mint a Strasbourg, így bátran nevezhetjük ezeket az egygólos sikereket bravúrnak.

A Dijon pedig mintha éledezni látszana, sokáig ők voltak a bajnokság utolsó helyén, viszont valami megváltozott, tíz meccsükből csak hármat veszítettek el. Jobban kint lennének a vízből, ha a rengeteg döntetlen közül egy-kettőt meg is tudtak volna nyerni, de nem szabad mohónak lenniük.

Itt az első félidőben nem született gól, igazából helyzet sem nagyon. Egyszer a vendégek lőttek (Chahiri nem sokkal tévesztette el a kaput), egyszer pedig a hazaiak (Dina próbálkozását Kawashima ölelte magához).

A második félidő elején viszont rögtön vezetést szerzett a Strasbourg: Caci ugratta ki Chahirit, a villámgyors szélső lőtt, Racioppi pedig védett. Azonban a kipattanó labdára érkezett Ludovic Ajorque, és a hálóba fejelt.

Picivel később Thomasson találta el a felsőkapufát, ha egy kicsit jobban céloz a középpályás, lezárhatta volna a mérkőzést. De nem tette, ezt pedig a Dijon megbosszulta, egy szöglet után Sanou Coulibaly három méterről egyenlített.

Más nem történt, a döntetlennel a Dijon boldog lehet, míg a Strasbourg csalódott.

Összefoglalás

Remélhetőleg, most már nem kell újabb mérkőzést halasztani, a Lorient utolsó két meccse előtt ezt kérte a szövetségtől, tekintve, hogy rengetegen elkapták náluk a vírust. Emiatt maradt el a Dijon elleni meccs is (ezt 15-én játszották volna), valamint a Nimes elleni szombati bajnoki is.

Létfontosságú meccsek ezek a Lorient számára, hiszen két közvetlen riválisuk ellen játszanak, amivel kihúzhatják magukat a gödörből.

Elvileg, a szerdai meccsnek már nincs akadálya, de nekem azért még mindig vannak fenntartásaim, és bár gyenge a franciám, de azt kikövetkeztettem a honlapjukon, hogy ők szeretnének játszani.

Amennyiben mindenki egészséges, úgy nem számítok sok változásra az előző meccsekhez képest, a jobbhátvéd posztján a csapatba várom a sérüléséből felépült Delaplace-t, az eltiltott Lauriente helyett pedig Diarra kezdhet a szélen.

A különböző hírforrások azt mondják, hogy a betegséget Le Goff, Monconduit, Callens és Nardi elkapták, közülük hárman stabil kezdőnek számítanak. Nem tudni, milyen csapattal tud kiállni a Lorient…

Az biztos, hogy a Dijonnál nincsen ilyen mértékű probléma, ott Roger Assalé és Aníbal Chalá fog hiányozni.

Kérdéses tehát a kezdő, nagyon sok meg nem válaszolt kérdés van egyelőre. Emiatt én is óvatosságra intek mindenkit. Ha csak tartalékosan tudnak kiállni a hazaiak, akkor előfordulhat, hogy a Dijon simán nyer, több góllal. Alapból én egy under 2,5-re gondoltam… A másik tippem pedig egy döntetlen, vagy egy vendég győzelem. Ajánlom, hogy figyeljétek a meccs előtti hivatalos kezdőket, és annak tükrében döntsetek, hogy játszhatnak-e az alapemberek, vagy sem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső