Lorient – Monaco: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 12.
Lorient
Teljesítmény:
D N N D N
  • Stade du Moustoir
  • Augusztus 13. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Monaco
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bizony, két hét alatt már negyedszer írunk a Monacoról, háromból eddig kétszer örülhettünk ennek, a Nantes ellen viszont nem tudtak nyerni az idénynyitón, ami több volt számunkra, mint szimpla meglepetés. A tavaly majdnem kieső kanárik megmakacsolták magukat, és végül a II. Lajosból tudtak elrabolni egy pontocskát. Ami számukra bizony sokat ér, nem biztos, hogy sokan képesek lesznek rá a Ligue 1 csapatai közül.

A Lorient csapatához látogatnak Niko Kovacék, akik tavaly hatalmas nagy hajrát indítottak, és végül simán – na jó, nem annyira simán – bent tudtak maradni.

Az első fordulóban a megerősödni látszó St. Etienne otthonában értek el 1-1-es döntetlent.

Ben Yedderék most sem nagyon tudnak pihenni, kedden még Sparta Praha, pénteken Lorient, majd jövő kedden már a Bajnokok Ligája play off köre jön. Nem kisebb ellenféllel kell szembenézniük, mint a Roberto De Zerbi irányította Shakhtar Donetsk együttesével.

Csoda lenne, ha Kovac feláldozná a Lorient – Monaco találkozót a Bajnokok Ligája csoportkör oltárán? Szerintünk nem ördögtől való a gondolat…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

St. Etienne – Lorient

A meccsről nem mondható el, hogy unalmas labdázgatásba fulladt volna, bár tény, hogy az első félidőben összesen kettő kaput eltaláló lövés volt, abból az egyik gyakorlatilag a véletlen művének köszönhető. De ez volt az első nagyobb lehetőség. A második percben Bounga szaladt el a balszélen, a középre passzolt labdájára Abi Charles indult meg, ám elvétette, így a mögötte érkező Adil Aouchiche botlott bele, Nardi vetődve magához ölelte a játékszert.

Két perccel később veszélyes lehetőség alakult ki a St. Etienne kapuja előtt is. A csapatkapitány, Mahdi Camara kapott egy passzt Greentől, de senki nem figyelmeztette, hogy Laurent Abergel mögötte settenkedik. A támadó el is vette a labdát, majd – kissé elhamarkodottan – kapura lőtt, a jobboldali kapufa azonban közbeszólt.

Az utolsó említésre méltó jelenet egy fejes volt, amely a háló tetején landolt, a hármas sípszó felharsanásakor az eredményjelző 0-0-t mutatott.

A második félidőben, az 52. percben végül a Lorient szerzett vezetést, némileg váratlanul. Egy jobboldali beadás ment el mindenki előtt, a hosszún jött Vincent Le Goff, akinek lövése a felsőkapufáról épp a vonal mögé jutott. A gólvonaltechnológia segítette ki a bíró sporttársat, 0-1.

A hajrában viszont elbukták a vendégek a három pont lehetőségét, a VAR szólt a játékvezetőnek, hogy a 80. percben Wahbi Khazri gyanús körülmények között esett el. A támadó középpályás egyébként bőszen mondta is a magáét a játékvezetőnek, ám a bizonyítékot a videófelvétel adta. A büntetőt aztán maga a sértett vágta be.

A meccs végén az egy pontot is majdnem bukta a Lorient, a St. Etienne-nek még két veszélyes fejese volt, abból az egyik a kapufán csattant.

Megúszták a vendégek, és nem kell üres kézzel hazatérniük.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.14.Ligue 1
monaco
2:2
lorient
Ligue 1
2021.01.06.Ligue 1
lorient
2:5
monaco
Ligue 1
2018.12.19.Francia Ligakupa
monaco
1:0
lorient
Francia Ligakupa
2017.01.22.Ligue 1
monaco
4:0
lorient
Ligue 1
2016.11.18.Ligue 1
lorient
0:3
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Monaco – Nantes

Niko Kovac keveset, de változtatott a Sparta Praha elleni csapathoz képest. Bekerült Sofiane Diop, Jean Lucas és Myron Boadu a kezdőbe, míg Fofana, Golovin és Ben Yedder csak a kispadon figyelte az eseményeket. Eleinte, később ők is pályára léptek.

Már nagyon korán, az első helyzetéből gólt szerzett a Monaco: A 14. percben Caio Henrique a baloldalon vette észre, hogy bizony be lehetne adni a labdát. Így is tett, a hosszún jött Gelson Martins, megelőzte a védőjét, és estében a hálóba lőtt.

Az első félidőben már ki is alakult a végeredmény, a Nantes az első – és egyetlen – kaput eltaláló lehetőségéből gólt szerzett, a lefújás előtt Jean-Charles Castelletto bólintotta be Simon szögletét.

A folytatásban a Nantes abszolút feladta a támadásokat, betömörültek, visszaálltak és harcoltak a döntetlenért. Magukra húzták a Monacot, akik támadtak is becsülettel, ám a góltól nagyon messze jártak. Még úgy is, hogy Niko Kovac beküldte többek között Ben Yeddert, Golovint, Jakobsot, Fofanát és Sidibét is.

A nyomasztó labdabirtokláson túl sokat nem tudtak felmutatni a hercegségbeliek, egy nyerhető mérkőzést vesztettek el. Mert bár szereztek egy pontot, de ez számukra inkább vereséggel felérő döntetlen.

Összefoglalás

Két fronton kell helyt állni, és Niko Kovac azon gondolkozhat, melyik kezébe harapjon?! Megint pihentessen és bukjon akár újabb pontokat rögtön az elején? Vagy teljes erőbedobással küldje csatába fiait és akkor azok meg legyenek fáradtak/sérüljenek meg a Shakhtar előtti mérkőzés előtt? Kovac már akkor is rotált egy keveset, amikor 2-0-s előnyről várták a Sparta Prahát. És most elnézést a cseh gárda szurkolóitól, össze sem lehet hasonlítani őket az ukránokkal.

Szóval, véleményünk szerint ismét lesznek személyi változások, ezt pedig a hazai pályán játszó Lorient kihasználhatja. Nekik nincs hova tartalékolni, és legyünk őszinték, ahogy a St. Etienne ellen, úgy a Monaco ellen is bőven elégedettek lennének egy döntetlennel.

A hazaiaknál kétséges a szereplése a következő játékosoknak: Quentin Boisgard, Stephane Diarra, Quentin Lecoeuche és Loris Mouyokolo. A vendégektől csak Jean Marcelin és Benjamin Lecomte nem bevethető.

Tavaly kétszer is jó kis meccseket játszottak: Ősszel 5-2-re nyert a Lorient otthonában a Monaco, a tavaszi visszavágón pedig 2-2-es döntetlen született.

A játék nem nagyon megy a hercegségbeliek ellen, az utolsó Lorient-győzelem 2015-ben volt, azóta hat meccset játszottak, abból ötöt a Monaco nyert meg.

Nagyon jó lenne tudni, mennyire pihentet Niko Kovac. Jó megoldás, ha a kezdők kihirdetéséig vártok, illetve figyelitek az oddsmozgásokat, utóbbi sokat elárulhat, valamint valóban nem mindegy, milyen minőségű együttes szerepel majd a Stade du Moustoir-ban.

Magunk részéről a gólokat ismét jó ötletnek tartjuk, de érdekesség, hogy a bukik közel 50-50%-ot látnak az overre és az underre. Szerintünk inkább előbbi a valószínűbb.

Úgy látják, hogy van esély a Lorient gólszerzésére is, ezzel mi is nagyon egyetértünk. Harmadikként pedig a meglepetést favorizálnánk (kezdőtől függően egyébként). Bátrabbaknak mehet az iksz, ami szerintünk reális, az óvatosabb duhajok pedig választhatják az 1X-et, ez most a Bet365 irodájánál kettes oddsot jelent. Ami szerintünk parádés.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső