Los Angeles Galaxy – Los Angeles FC: Fogadási Tippek és US Open Cup Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 24.
LA Galaxy
Teljesítmény:
V D V N N
  • Dignity Health Sports Park
  • Május 26. 04:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Los Angeles City
Teljesítmény:
N V V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Utolsó meccsünk a tengerentúlról egy városi rangadó, a nyugati part két üdvöskéjével: Los Angeles Galaxy – Los Angeles FC mérkőzést rendeznek. Melynek kimenetele nem túl egyértelmű első látásra, mindkét együttes elég csapongó teljesítményt nyújt, ami nem könnyíti meg a helyzetünket.

Azt hiszem, Magyarországon a Los Angeles Galaxy az a csapat, amelyik a legismertebb, ennek pedig nem feltétlenül Zlatan Ibrahimovic, hanem David Beckham az oka. A zseniális szabadrúgásairól, hatalmas szívéről ismért középpályás levezetni ment Amerikába, és annyira bejött neki az ország, hogy azóta már saját klubot, az Inter Miamit tulajdonolja. Róluk is esik majd szó, főleg, hogy a liga egyik legnagyobb neve, Gonzalo Higuain is ott futballozik testvérével együtt.

De most ne róluk beszéljünk. A Nyugati Konferenciában is űzik, hajtják egymás a felek, bár most inkább a Los Angeles FC-nek megy jobban a játék, ők vannak a csoportjuk élén, míg a Galaxy csak az ötödik.

De ez most a kupa, ahol nem mindig számítanak a bajnokságban elfoglalt helyezések… Mindenesetre a bukik úgy gondolják, hogy a Galaxy legyőzheti a városi riválist…

Los Angeles Galaxy

Ahogy fent mondtam, a Los Angeles Galaxy volt talán az első csapat, amely Magyarországon is híresebb lett. Mikor odaigazolt karrierje vége felé David Beckham, egycsapásra nagyobb érdeklődést mutattunk az MLS felé. A klubot egyébként 1994-ben alapították, azon tíz csapat közé tartozott, amellyel útjára indult az MLS.

Játszott aztán itt Zlatan Ibrahimovic, aki anno egy los angelesi napilapban megvásárolt két oldalt, amin a szignója mellett csak ennyi állt: Kedves Los Angeles! Szívesen! Nem lehet gyűlölni ezt a palit…

A gárda ötszörös bajnok, a Supporters’ Shieldet négyszer, a kupát kétszer hódították el. Viszont nehéz lenne azt mondani, hogy legszebb napjaikat élnék. Tavaly például a rájátszásba sem sikerült eljutni, már az alapszakaszban eléreztek, hajszálon múlt, hogy összejöjjön, de a Real Salt Lake jobb gólkülönbsége miatt a hetedik helyre ért, a Galaxy nyolcadik lett.

Idén az ötödik helyet foglalják el egyelőre, hat meccset nyertek meg, kettőn ikszeltek és ötször kaptak ki. Három forduló óta nyeretlenek, legutóbb a Houston Dynamo 3-0-ra verte el őket saját közönségük előtt.

A kupában megszenvedtek első meccsükön, a California Utd. otthonában csak 3-2-re tudtak nyerni, Dejan Joveljic két gólt vágott, valamint betalált Owen Lambe.

Legismertebb játékosuk egyértelműen Chicharito, aki anno megfordult a Manchester United és a Real Madrid csapataiban. Ott van még a kapus, Jonathan Klinsmann, akinek a vezetékneve lehet ismerős. Így van, ő Jürgen Klinsmann fia.

Hárman hiányoztak legutóbb: Sacha Kljestan, Adam Saldana és Jorge Villafana.

A várható kezdőcsapat:

Klinsmann – Leerdam, Coulibaly, DePuy, Edwards – Raveloson, Delgado – Alvarez, Vazquez, Grandsir – Joveljic

Egymás elleni meccsek:

Felettébb izgalmas meccseket játszanak egymás ellen a felek, és nem mindig tudják eldönteni, hogy melyikük a jobb. Az utolsó öt meccsen kétszer a Galaxy nyert, kétszer ikszeltek, egyszer pedig a Los Angeles FC volt a jobb. 2018 óta vívnak meccseket, kivétel nélkül mindegyiket az első osztályban, az eredmény pedig nem annyira meglepő: A Galaxy áll jobban.

Viszont ne feledjük, hogy a kupában még nincs tapasztalatuk egymás ellen, valamint azt a tényt sem, hogy a Nyugati Konferenciát most a Los Angeles FC vezeti. Túl korai lenne bármit is mondani, 13 forduló telt el, viszont idei első összecsapásukat Chicharito Hernández és Sega Coulibaly góljaival 2-1-re nyerte a Galaxy.

Most is ők lesznek otthon, és ezen a pályán a LAFC még egyszer sem tudott nyerni.

Előző 5 meccs eredménye
2022.04.10.MLS
la galaxy
2:1
los angeles
MLS
2021.10.04.MLS
la galaxy
1:1
los angeles
MLS
2021.08.29.MLS
los angeles
3:3
la galaxy
MLS
2021.05.09.MLS
la galaxy
2:1
los angeles
MLS
2020.10.25.MLS
los angeles
2:0
la galaxy
MLS
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Los Angeles FC

A másik los angelesi együttes nem rendelkezik olyan múlttal, mint a Galaxy, viszont rövid idő alatt is kvázi meghatározó tagjai lettek az MLS-nek. 2014-ben alapították az egyesületet, első szezonjukat viszont 2018-ban játszották. Ezen idő alatt a gárda megnyerte a Supporters’ Shieldet, valamint Carlos Velát választották a legjobb játékosnak. 2020-ban majdnem meglett az első komolyabb siker, a CONCACAF Bajnokok Ligájában második helyen végeztek, a döntőben a Tigres együttesétől szenvedtek vereséget.

Mondanunk sem kell, hogy a két LA-ből származó együttes rivalizál egymással a kezdetektől fogva, El Tráficonak hívják az egymás elleni meccseket.

Tavaly – hasonlóan a városi riválishoz – lemaradtak a rájátszásról, ők a Galaxy mögött végeztek.

Idén egyelőre nagyot mennek, mivel vezetik a Nyugati Konferenciát 26 pontjukkal, amit nyolc győzelemmel és két döntetlennel szedtek össze. A gárda háromszor kapott ki, ebből kettő nemrég, egymás után történt. Viszont az utolsó meccsükön összeszedték magukat, és 2-0-ra győzték le a Columbus Crew csapatát. A gólokat Carlos Vela és José Cifuentes szerezték.

Velát leszámítva nem igazán vannak nagy nevek a csapatban, viszont a kevésbé ismert dél-amerikai játékosokat jól válogatták össze, és ez egyelőre a tabellán is látszik.

A kupában egy meccsük volt, meglepetésre a tavalyi MLS-beli döntőst, a Portland Timberst győzték le 2-0-ra.

Eric Duenas, Franco Escobar, Julian Gaines, Eddie Segura és Ismael Tajouri sérültek, ők nem játszhatnak.

A várható kezdőcsapat:

McCarthy – Fall, Ibeagha, Murillo, Palacios – Acosta, Ginella Debezies, Sánchez – Opoku, Arango, Musovski

Tippelde

Kiélezett meccseket játszanak egymás ellen, ez a LAFC megalakulása és szereplése óta így van. Szinte mindig betalálnak mindketten a csapatba, azt gondolom, ilyenkor játszik a rivalizálás is, ott motoszkál a fejekben.

Ez sem lesz majd kivétel, a két csapat oda fogja magát tenni. A Galaxy három mérkőzés óta nyeretlen, de mellettük szól, hogy idén egyszer már elkapták az LAFC grabancát. Nem lennénk meglepődve, ha végül iksszel zárulna a meccs, azonban a leginkább az tetszik, hogy mindkét csapat a hálóba talál.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 3.65 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 3.66 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 3.66 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső