Lyon – Lens: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 03.
Lyon
Teljesítmény:
N N D N N
  • Groupama Stadium
  • Január 06. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lens
Teljesítmény:
N V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó meccsünk pedig a Lyon – Lens találkozó lesz, ami hasonlóan az előző tipphez érdekesnek tűnik, egy élcsapat egy olyan középcsapattal néz szembe, akik erőn felül teljesítenek eddig. Az Olympique Lyon idén nem indulhatott a BL-ben a tavalyi helyezésük miatt, így teljes erővel a bajnokságra tudnak koncentrálni, ennek pedig megvan az előnye, vezetik a tabellát jelenleg.

A Lens pedig tavaly került fel a másodosztályból és eddigi szereplésük csodaszámba megy, rengeteg jobb csapat orra alá törtek borsot, ennek köszönhetően pedig most a tabella hetedik helyét foglalják el.

Nem lehet teljesen nyugodt a Lyon, bár nyilván ők a találkozó esélyesei.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lyon – Nantes

A mai napon erről a találkozóról már meséltem, de jó szokásomhoz híven megismétlem arra az esetre, ha valaki az előző tippet kihagyta volna. Ha te nem tartozol közéjük, nyugodtan ugord át ezt a részt!

Szóval, a listavezető Lyon a kiesés elől menekülő Nantes ellen lépett pályára, és már az első félidőben sikerült dűlőre jutni, a hazaiak nagyon simán intézték el a vendégeiket.

A negyedik percben Karl Toko Ekambi szerezte meg a vezetést, Aouar középre lőtt labdája pattant meg egy védőn, amire pont tökéletesen érkezett a Villarrealtól igazolt támadó, és nem is hibázott.

Fél órán keresztül szinte semmi nem történt, a 37. percben aztán Paqueta lőtt távolról, és hiába ütötte oldalra a labdát Lafont, arra rástartolt Tino Kadewere és meglőtte a második hazai gólt. És aztán Kadewere visszaadta a kölcsönt, a lefújás előtt Paquetát hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Nagyon okos passz volt ez a csatártól.

A második félidőre a Lyon visszavett az iramból, bár még így is jutott két nagyobb lehetőség. Toko Ekambi ziccerét Lafont védte, majd Memphis Depay hagyott ki egy hatalmas ziccert. Már a kapust sem kellett volna megverni, üres volt a kapu, de Depay rosszul találta el a labdát. A vendégeknél az egyedüli helyzet Castelleto nevéhez fűződik, a védő jó pozícióból bólinthatott, de pont Lopes kezébe.

Sok kisebb-nagyobb helyzet volt a mérkőzésen, élvezhető volt, de a lényegi kérdések már az első negyvenöt perc után eldőltek.

Előző 5 meccs eredménye
2015.01.17.Ligue 1
lens
0:2
lyon
Ligue 1
2015.01.04.Francia Kupa
lens
2:3
lyon
Francia Kupa
2014.08.24.Ligue 1
lyon
0:1
lens
Ligue 1
2014.02.13.Francia Kupa
lyon
1:2
lens
Francia Kupa
2011.04.10.Ligue 1
lyon
3:0
lens
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lens – Brest

A végeredmény ellenére nem volt ez annyira szoros, 2-1-re nyertek a a hazaiak, de a Brest csak a mérkőzés hosszabbításában tudott szépíteni. Ne siessünk ennyire.

Az első félidőben a Lens két góllal elhúzott, a 11. percben egy baloldali (megpattanó) beadásba még belecsúsztatott Sotoca, tökéletes volt ez a csúsztatás Kalimuendonak, aki a hálóba fejelte a Lens vezető találatát.

A félidő derekán Sotoca maga is betalált, Kalimuendot akasztották a tizenhatoson belül, Sotoca pedig a jobb alsóba lőtt. Nem sokon múlt, hogy Larsonneur védeni tudjon, bele is ért a labdába, de végül nem volt szerencséje a Brest hálóőrének.

A második félidőben bemutatkozhatott a Lens-ban Wuilker Farinez, a venezuelai kapus. Leca ugyanis ütközött saját védőjével, a kezét fájlalta és nem tudta folytatni a játékot.

Az ifjú kapus azonban nem tudott clean sheettel bemutatkozni, mert Cardona kiharcolt a hosszabbításban egy tizenegyest, amit Charbonier belőtt. Farinez – ahogy Larsonneur – majdnem védett…

Ez volt a Lens nyolcadik győzelme, ez nagyon jó teljesítmény újonc csapattól.

Összefoglalás

Kezdjük a statisztikával: A Ligue 1 mostani idényében két csapat van, akik még nem kaptak ki odahaza. Egyikük a Lille, a másik pedig az Olympique Lyon. Ez már jó ajánlólevél a szerdai bajnokira, de tegyük hozzá, hogy három csapat ellen pontokat veszítettek, a Nimes, a Marseille és a Brest pontot rabolt a Groupamából.

A Lens-nak sincs oka szégyenkezni az idegenbeli mutatói miatt, négyszer nyertek, egyszer ikszeltek és háromszor kaptak ki. Olyan csapatokat vertek meg idegenben, mint például a Niko Kovac által irányított Monacot, vagy a tavalyi bronzérmes Rennes-t.

A hazaiaknál két ember fog hiányozni, Moussa Dembele majd csak februárban térhet vissza, Bruno Guimares pedig elsején kapta el a koronavírust. A Lens csapatánál Leca keze rendbejött, így ő tud védeni a listavezető ellen, azonban Facundo Medina és Cheick Traoré viszont nem fog pályára lépni.

Mivel a Lens elég régen nem szerepelt az első osztályban, így közös meccsük is nagyon régen volt. Lassan hét éve, 2014-ben, akkor a Lens nyert idegenben.

A fogadóirodák ritka gyenge oddsot adnak a Lyon győzelmére, ami szerintem egy kicsit túlzás, számomra nem annyira egyértelmű a mérkőzés kimenetele. Főleg a Lens idegenbeli teljesítményét látva…

A Lyon nyolc hazai meccséből hat 2,5 gól fölött végződött, ez most is reális opció lehet, a Lyon támadó hármasa remek formában van, főleg Kadewere, aki hetet, Memphis Depay nyolcat, Toko Ekambi pedig kilenet lőtt a Ligue 1 idei kiírásában.

A Lens bizonyára foggal körömmel fog védekezni, de csak az első gólig. Aztán muszáj lesz támadniuk, ha pontot akarnak szerezni. Ha pedig ők szerzik az első gólt, akkor pedig számítsanak arra, hogy a Lyon szabályosan nekik ront. Over 2,5-re számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső