Lyon – Lorient: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 05.
Lyon
Teljesítmény:
N V V N N
  • Groupama Stadium
  • Május 08. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lorient
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végül érkezzen egy tipp Franciaországból is. Mindenképp szerettem volna onnan is hozni egy meccset, ráadásul egy releváns meccset, aminek van tétje. Hát, az Olympique Lyon – Lorient pont ilyen. Egyikük sem veheti félvállról a találkozót, mondom is, hogy miért:

A Lyon – szerintem – meglepetésre a II. Lajos stadionban fektette kétvállra a Monaco együttesét, ezzel kiütötte őket a bajnoki címért folytatott csatározásból, másrészt ott vannak Depayék a sarkukban. És a franciáknál nagyon nem mindegy, hogy ki végez a harmadik, és ki a negyedik helyen.

Ellentétben a La Ligával, a Premier League-gel, a Bundesligával és a Serie A-val, itt csak az első három jut(hat) a Bajnokok Ligája főtáblájára, a negyedik helyezett már megy a másodikszámú kupasorozatba.

Szóval, érthető, hogy miért is fontos ez a találkozó a Lyon számára. De miért az a Lorient-nak? Náluk egy kicsit más a cél, ők nem akarnak búcsúzni az első osztálytól. Jó úton haladnak, legutóbbi két meccsüket (a Bordeaux és az Angers ellen) megnyerték, és négypontos előnyre tettek szert a már osztályozós helyen álló Nantes-tal szemben. Egy győzelemmel meglenne a biztos bennmaradás.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Monaco – Olympique Lyon

Hát, ez aztán parázs kis meccs volt, ne tagadjuk. Eleve futballból sem volt hiány, de a srácok még a lefújás után is harcoltak egymással. Csak akkor már szó szerint. Ilyen tömegjeleneteket futballpályán nagyon régen láttam. Villantak a piros lapok, lökdösték egymást a… Megint előre szaladtam. Azért inkább a meccs eseményeivel kezdjünk!

Az igazi tűzijáték a második félidőben jött, az elsőből csak egyetlen gólt tudok hozni. A meccs 25. percében jártunk, amikor a baloldalon Wissam Ben Yedder és Kevin Volland játszott össze. A csapatkapitány remek labdával ugratta ki az egykori Leverkusen csatárt, aki védője mellett is pontosan célzott, ezzel szerzett vezetést a hercegségbeli csapat. És emiatt vonulhatott előnyre a hazai gárda.

A szünetben kockáztatott Rudi Garcia, lekapta Dubois-t a pályáról, és egy csatárt, Tino Kadewerét állította be. Igaza volt a spanyol edzőnek, nem volt hova tovább védekezni. Nem Kadewere volt azonban a nyerőember. Egy óra elteltével Memphis Depay szlalomozott át három védőn, majd 16-ról kapura lőtt. Jó kapusnak szerencséje van, úgy tűnik, hogy a jó csatárnak is. A megpattanó lövést Lecomte nem tudta kiszedni, 1-1.

A hajrára fordulva azonban nehéz helyzetbe hozta csapatát Maxence Caqueret, akit második sárgával leküldtek a pályáról. És mégis, ennek ellenére egy fejesgólnak köszönhetően fordítottak a vendégek, elkövetője pedig Marcelo volt.

És még mindig volt (nem is) egy csavar a sztoriban. Pellegri akkora pofont kapott Mandandától, hogy ezúttal elhittem, hogy tényleg fáj, és mivel mindez a tizenhatoson belül történt, tizenegyes következett. Wissam Ben Yedder bátor fiú, volt vér a pucájában panenka-módra elvégezni a tizit, de hibátlanul hajtotta végre a lövést.

És az utolsó csavar: Ben Yedder gólja után három perccel a frissen beállt Mathis Ryan Cherki, a Lyon 17 esztendős futballistája győztes gólt szerzett. Örökké emlékezni fog erre a debütáló gólra, ami a lehető legjobbkor érkezett.

A hármas sípszó felharsanásakor a feszült és túlpörgött Monaco játékosok nem igazán tudták elfogadni az eredményt, és ez egy kisebb verekedésbe torkollott.

Lökdösődés, dulakodás, békítő játékosok, akik aztán átmentek agresszívbe és fordítva, volt itt minden, mint egy hamisítatlan falunapi bál végén, amikor az ital már elérte a bulizókat. Végül négyen kaptak pirosat: Geubbels és Pellegri a hazaiaktól, De Sciglio és Marcelo a vendégektől.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.27.Ligue 1
lorient
1:1
lyon
Ligue 1
2017.04.08.Ligue 1
lyon
1:4
lorient
Ligue 1
2016.09.24.Ligue 1
lorient
1:0
lyon
Ligue 1
2016.04.03.Ligue 1
lorient
1:3
lyon
Ligue 1
2015.08.09.Ligue 1
lyon
0:0
lorient
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lorient – Angers

Nehezen indult a meccs a vendégek számára, 15 perc elteltével már piros lapot kapott játékosuk, Lassana Coulibaly. A fiatal támadó megcsúszott, így viszont csúnyán elrúgta ellenfele lábát, hiába vitatkozott, mehetett öltözni.

Bernardoniék számára innentől kezdve a védekezés vált prioritássá, a Lorient pedig vérszemet kapott. Két kisebb helyzetet követően a játékvezető ismét főszerepbe került, Le Fee lövése után egy Angers játékos kezét érte a labda, tizenegyes. Yoane Wissa meg belőtte, 1-0.

Az első félidőt góllal zárták, a másodikat meg góllal nyitották a hazaiak. Nem kell ezt szépíteni, Fabien Lemoine lövését csúnyán benézte Bernardoni.

A második gól után kiegyenlítődött a pályán levő játékosok száma, Laporte-ot is kiszórták, de az eredmény már nem változott, csak kapufáig jutott a borzasztó formában levő Angers.

Összefoglalás

A magas célok mellett egy dolgot ne feledjünk el: A Lyont három meccs óta folyamatosan hátráltatja a Lorient. Ősszel 1-1-et játszottak, azelőtt kétszer meg ők nyertek. Az utolsó meccsen – amire a Lyon otthonában került sor – 4-1-re nyertek Lemoine-ék. Nem semmi…

Itt viszont véleményem szerint – és ezzel nem vagyok egyedül – nem lesz kecmec. A Monaco majd a Reims otthonába látogat, ott azért buktak már el páran, még ha mostanában csak a döntetleneket halmozzák Berisháék. A Lyon annak is nagyon tudna örülni.

A két kakaskodóra, valamint a „rendes” körülmények között kiállított Caqueret-re nem számíthat majd Rudy Garcia, míg a vendégeknél Quentin Boisgard nem léphet majd pályára.

Nem akarom ezt a tippet most nyújtani, mint a rétestésztát. Hazai pályán jó a Lyon, erősebb a keretük (még a hiányzók nélkül is), a Lorient pedig az erősebb csapatok ellen nem nagyon tudott ebben a szezonban jó eredményt elérni. Kivéve, amikor legyőzték a PSG-t. De az már régen volt. Sok gólra és hazai győzelemre számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső