Lyon – Nimes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 17.
Lyon
Teljesítmény:
V D N V N
  • Groupama Stadium
  • Szeptember 18. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nimes
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Meglepetésre tegnap este botlott a Lyon, így elszenvedték első vereségüket az új idényben. A Lyon – Nimes meccsen kötelező a javítás, még akkor is, ha alapemberét kénytelenek lesznek nélkülözni. A Nimes ugyanis gyengén indított, egy győzelem mellett két vereséget gyűjtöttek be, ezzel pedig a tabella 13. helyén állnak. Három forduló elteltével felesleges hosszú távon jósolgatni, de akár még gond is lehet a csapatnál, ha ez a teljesítmény állandósul.

Most sem ők az esélyesek, ki is fejtem, hogy miért!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Montpellier – Lyon

Feszült hangulatú találkozót játszott egymással a két csapat, amelynek végén meglepő eredmény született. Persze, hozzá kell tenni, hogy a Lyon egy félidőt emberhátrányban játszott, mégis furcsa, hogy nem tudták megverni a Montpellier csapatát.

Ők indítottak kapufával, ez pedig jól mutatja, hogy elől valami nincs most rendben. A csatárok igazából nem változtak, de formájuk hullámzó, akcióból pedig nem megy. Cornet lapos beadásánál Ekambi még bele tudott pöckölni a labdába, de az a kapufáról kifelé pattant. Nem volt szerencséje a vendégeknek.

Helyzet volt a túloldalon is, Delort előbb fejjel próbálta bevenni Lopes kapuját, majd a kipattanót is kapura tűzte, de az meg mellé ment.

Ezt követően pedig jött egy hazai tizenegyes, ami azért… Hát, maradjunk annyiban, hogy véleményes volt, egy meccsen számtalan ilyet eset szokott történni. Dubois és Savanier ütközött a tizenhatoson belül, együtt ugrottak fel egy beívelésért, majd utóbbi fájdalmas arccal földre zuhant, Schneider játékvezető pedig büntetőt ítélt. Hát, nézzétek vissza, nálam ez nem tizenegyes, de lehet, hogy tévedek.

Savanier-t viszont nem zavarta, panenkás tizenegyessel szerezte meg a vezetést.

A 44. percben fogyatkoztak meg a vendégek, a csapatkapitányi karszalagot viselő Aouar csúnyán rátartott ellenfele lábára. Schneider videón is megnézte az esetet, ezután döntött a piros lap mellett. Tényleg csúnya volt, talppal a sípcsontra ment a francia irányító.

A második félidőben tehát ember és gólhátrányban kezdett a Lyon, és hamar, az 59. percben kaptak még egy gólt: Ezúttal is Savenier okozta a vesztüket, Ristic baloldali beadását vette át, majd lőtt a jobb alsóba. Denayer nagyon lemaradt a duplázó középpályásról.

A meccs végére azért maradt izgalom, Hiltont ugyanis kiállították, a Lyon pedig büntetőhöz jutott. Gyorsan hadd jegyezzem meg, hogy a brazil bekk 43. életévét is betöltötte. Csak úgy érdekességképp.

Memphis Depay állt a tizenegyes mögé és értékesítette is azt, így maradt még bő tíz perce a vendégeknek, hogy egyenlíteni tudjanak. Nem sikerült, így a Montpellier otthon tartotta mindhárom pontot.

Előző meccs eredménye
2019.12.06.Ligue 1
nimes
0:4
lyon
Ligue 1
2019.05.24.Ligue 1
nimes
2:3
lyon
Ligue 1
2018.10.19.Ligue 1
lyon
2:0
nimes
Ligue 1
2008.07.12.Ligue 1
lyon
3:2
nimes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nimes – Rennes

Ami a Lyon számára Savenier, az a Nimes számára Guirassy volt. A Rennes támadója indította el a gólesőt a két csapat hétvégi mérkőzésén. Első gólja egészen pofásra sikeredett, 18 méterről csavart a hosszú felsőbe, majd a második találatnál Tait-et, a csapattársat kell dicsérni, remekül gurította vissza az érkező csatár elé a labdát.

Majd elfelejtettem, de a két Guirassy gól között volt egy Nimes találat is: Cubas 16 méterről bombázott Salin kapujába.

Ennyi történt az első játékrészben, de maradt még muníció a csapatokban a folytatásra is.

A Nimes ugyanis nem adta fel és Ferhat révén ismét sikerült egyenlíteni. Ezúttal a balhátvéd, Meling harcosságát lehet kiemelni, aki egy elveszettnek hitt labdát szerzett vissza, majd a tizenhatoson belülre érve Ferhat elé tálalt.

A végén mégsem örülhettek legalább egy pontnak a hazaiak: A 72. percben Aguerd, a Rennes középső védője volt eredményes egy szabadrúgás után, majd a meccs utolsó momentuma is egy vendég gól volt. Név szerint a csereként pályára lépő Bourigeaud biztosította be a győzelmet egy kontrát követően.

Harcolt a Nimes, de ez most ennyire volt elég, számítani lehetett rá, hogy a jobb erőkből álló Rennes átlép a kiscsapaton. Lehet dicsérni azt, hogy kétszer is egyenlíteni tudtak, de a végére elfáradtak, ez okozta a vesztüket.

Összefoglalás

Muszáj összeszednie magát a Lyonnak, mert a tavalyi blamát (amikor csak hetedikek lettek) nem ismételhetik meg, az bizonyosan Rudi Garcia állásába kerülne. A csapat erős, szinte semmi nem változott, egyszerűen nem értem, miért nem megy elől a játék. Egészen odáig minden rendben, majd tanácstalanság. Gonosz és igazságtalan lenne mindent a támadókra fogni, főleg, hogy sokszor a szerencsével is hadilábon álltak, a Montpellier elleni vereség pedig javarészt annak köszönhető, hogy Aouart kiállították.

Így ő nem is játszhat a Nimes ellen, de legalább lehetőséget kaphat egy olyan valaki, aki eddig leginkább csak a padon ült. Gondolok ittelső sorban Moussa Dembelére. Talán kis átalakítással járna, de mindenképp megérné kipróbálni őt, Depayt és Ekambit egyzerre. Mármint újra kipróbálni, mert a Bordeaux ellen így léptek pályára és bár 0-0 lett az a meccs, rengeteget támadtak a lyoniak.

Vessünk egy pillantást, hogyan is alakultak a közös mérkőzéseik. Nem lesz hosszú…

A Nimes nagyon régen tudott nyerni a Lyon ellen, majdnem húsz esztendeje nyertek először, 1991-ben, majd ezt a bravúrt 1993-ban megismételték. De ez már nagyon régen volt, és aztán a Nimes hosszú időre eltűnt az első osztályból.

A tavalyi szezonban csak egy meccsüket tudták lejátszani, akkor idegenben 4-0-ra nyertek Garciáék. A gólokat Depay (2), Aouar és Andersen szerezték.

Egy ilyen teljesítmény most is felszabadíthatná a csapatot, és hiszem, hogy van olyan jó gárda a Lyon, hogy túl tudjon lépni ellenfelén. A Nimes-ből kinézek egy gólt, de menjünk biztosabbra: Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső