Lyon-Paris Saint Germain – Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2019 szeptember 18.
Lyon
Teljesítmény:
D D V N N
  • Groupama Stadium (Décines-Charpieu)
  • április 24.
Nézd élőben itt:
Joker8
PSG
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha a francia elsőosztályú labdarúgó-bajnokság végeredményeit vizsgáljuk hosszabb időtávon, akkor láthatjuk, hogy a 21. században a ligát a Paris Saint-Germain és az Olympique Lyon uralta, 2000 és 2010 között a Lyon hétszer lett bajnok, a 2013 óta megrendezett 7 bajnoki szezonból pedig hatot a Párizs nyert meg, szóval látható, hogy ez a párosítás a Ligue 1 újkori történelmének egyik legnagyobb rangadója.

Bár Lyonban lesz a meccs, ha csak a friss formát nézzük, akkor a PSG mellé tehetnénk egyértelműen a voksot, hiszen a fővárosiak ugyan elbuktak az idei szezonban acélos Rennes ellen a második fordulóban, azt leszámítva viszont a másik négy meccsüket behúzták – az Olympique viszont a jó kezdés után az utolsó három fordulóban csak két pontot szerzett, tehát mondhatni egy jó formában lévő sztárcsapat fogadja szenvedő ellenfelét. És a szenvedés fokozottan igaz, hiszen kedden a Lyon csak döntetlent volt képes összehozni a Bajnokok Ligájában az orosz Zenit ellen, tehát a nyeretlenségi sorozat kezd alakulni a Les Gones néven is ismert, Franciaországban különösen népszerű csapatnál.

És ez a Zenit elleni meccs nem volt egy sétagalopp, nem igazán találta az ellenszert az oroszok kontráival szemben a francia csapat, a döntetlent eredményező gólt is csak tizenegyesből tudták összehozni. Pedig a keret alapján nem ezt várta senki tőlük, Depay-jal, a brazil különítménnyel (Thiago Mendes vagy épp Marcelo) és Dembélével egyértelmű kihívónak ígérkezett a Lyon a párizsiak hegemóniájával szemben. Viszont, amibe kapaszkodhatnak az OL-nél, az a történelem, hiszen az utolsó 10, egymás elleni meccsüket figyelembe véve, a négy hazaiból hármat megnyertek a fővárosiak ellen és szurkolótáborukra most is számíthatnak.

Előző 5 meccs eredménye
2019.02.03.Ligue 1
lyon
2:1
psg
Ligue 1
2018.10.07.Ligue 1
psg
5:0
lyon
Ligue 1
2018.01.21.Ligue 1
lyon
2:1
psg
Ligue 1
2017.09.17.Ligue 1
psg
2:0
lyon
Ligue 1
2017.03.19.Ligue 1
psg
2:1
lyon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Esélyek

Ettől függetlenül a PSG lehetséges sikere mellett szól a tény is, hogy Neymar góllal tért vissza (92. percben szerzett gyönyörű találatával verték 1-0-ra a Strasbourgot) és bár a szurkolók végig fütyölték és fújolták a Párizsból bármi áron távozni kívánó brazilt, utóbbi egyértelművé tette, hogy teljes erővel a PSG sikeréért fog küzdeni, amíg nem változik a helyzete (addig pedig úgy játszik, mintha mindenhol „idegenben” lenne). És ott lesz Lyonban Neymar mellett a szintén a Strasbourg ellen bemutatkozott két kölcsönjátékos, Keylor Navas kapusként és Mauro Icardi az Intertől, úgyhogy ez a csapat így már tényleg világklasszis alakulat – Dialloval, Di Maríával, Verrattival, Mbappéval, Cavanival és Draxlerrel.

Bár utóbbi három játékos jelenleg a maródiak listáján szerepel, Thomas Tuchel edző reménykedhet benne, hogy Mbappé akár vissza is térhet, bár most körülötte kezd kialakulni egy olyan átigazolási történet, mint Neymar esetén. Amiért érdemes odafigyelni erre a meccsre, az a szorzó nagysága, a legtöbb fogadóiroda 1.8-as szorzó környékén kínálja a fővárosiak győzelmét és ha a formát, a keret erősségét és az elmúlt évek hegemóniáját is figyelembe vesszük, akkor van értelme a PSG mellé letenni a voksunkat.

És ha ehhez még hozzávesszük, hogy ebben a szezonban is bőven 2 felett van a párizsiak meccsenkénti gólátlaga (tavaly vendégben három gól feletti átlagot hoztak össze!), akkor vendégsikerre fogadni Over 2.5 paraméterrel egészen ígéretesnek tűnik. Ettől függetlenül azért a nagy szorzó bizonytalanítson is el minket, hiszen ennyire talán nem egyértelmű ez a helyzet, de az biztos, hogy gólgazdag meccsre van kilátás – tehát lehet, hogy a végső kimenetel helyett olyan fogadások kellenek inkább nekünk, mint mindkét csapat szerez gólt vagy akár fogadhatunk csak arra is (kimenetel nélkül), hogy több mint 3.5 gól lesz a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső