Magyarország – Anglia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 01.
Magyarország
Teljesítmény:
D D V D N
  • Puskás Aréna
  • Szeptember 02. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Anglia
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Holnap este az Európa-bajnokság óta először láthatjuk a pályán a Marco Rossi által irányított magyar válogatottat. Hiányoztak már a srácok, a meccsek hangulata, a szurkolás és az a játék, amit az olasz mester irányítása alatt már megszokhattunk a fiainktól. Nem kisebb ellenfél érkezik a Puskás Arénába, mint az eb-ezüstérmet nyerő, sztárokkal telepakolt angol válogatott.

A lecke tehát fel van adva, mégsem úgy állunk neki a mérkőzésnek, mint évekkel ezelőtt, amikor egy ilyen találkozóra csak legyintett sok ember azzal a dumával, hogy úgyis kikapunk.

Meglehet, hiszen a háromoroszlánosok nem ok nélkül jutottak el a döntőig, nem hiába az angol bajnokság a világ legerősebbje, tehát a zászló nem nekünk áll. Mégis bizakodunk.

Az EB-t követően sokezer magyar látja már máshogy a válogatottunkat, persze maradtak örök károgók, maradtak olyanok, akiket egy vb-re való kijutás sem izgatna fel túlságosan. Ez a cikk, ez a tipp nem nekik fog szólni, mert mi igenis lelkesek vagyunk. És akkor sem leszünk kevésbé lelkesek, ha Gareth Southgate együttese örülhet majd a meccs végén.

Nem is szaporítom a szót, kezdjük a Magyarország – Anglia találkozó beharangozóját!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Magyarország

Különleges év volt a magyar válogatott számára a 2020-as. Ekkor történt, hogy Izland ellen kijutottunk az EB-re egy elképesztően drámai meccsen, ahol az utolsó tíz percben tudtuk megfordítani a találkozót Loic Nego és Szoboszlai Dominik góljával, ekkor történt, hogy Törökország legyőzését követően (az eredmény 2-0 lett, góljainkat Sigér Dávid és Varga Kevin szerezték) annak örülhettünk, hogy a Nemzetek Ligája B divízióját megnyertük, és legközelebb már a futball krémjével találkozhatunk, és ekkor történt, hogy saját közönség előtt léphettek pályára a fiúk egy Európa-bajnokságon.

Felejthetetlen élmény volt azok számára, akik a helyszínen lehettek, a vonulás, a hangulat, és persze maga a meccsek élménye olyan, amit az unokáinknak majd egyszer elmesélhetünk.

Ahhoz képest, hogy mindenki lesajnált bennünket, az EB egyik legszimpatikusabb produkcióját nyújtottuk, a világ minden táján megemlékeztek arról, hogy a magyar csapat továbbjutása negyedórán múlt a halálcsoportból, ahol Franciaország, Németország és Portugália szerepelt.

De az álom álom maradt, aztán véget ért.

Semmi gond, menni kell tovább előre a megkezdett úton, világbajnokságon még úgysem láttuk sokan a magyar csapatot.

Most viszont van rá esély. Nem lesz könnyű, mert Anglia és Lengyelország sem piskóta, de ha valamikor meg lehet fogni a lengyel csapatot, na az most van.

Majdnem sikerült már márciusban is, Sallai Roland és Szalai Ádám góljaival már 2-0-ra mentünk, ám Paulo Sousa csodacseréi visszahozták őket a mérkőzésbe. Az 59. percben állt be Krzysztof Piatek és Kamil Jozwiak, két perc alatt (!) pedig mindketten betaláltak. Orbán Willi góljával újra átvettük a vezetést, de Robert Lewandowski – aki az egész meccsen semmit nem csinált – bebizonyította, miért őt tartják a világ legjobb csatárának.

A lengyelek elleni drámai, feszült meccset két könnyedebb követte, a csoport két leggyengébbje ellen. Először San Marino együttesét intéztük el idegenben 3-0-ra, majd sikeresen bosszút álltunk Andorra ellen a korábban elszenvedett 1-0-s szégyenért. 4-1-re nyertünk, ám elvesztettük Kalmár Zsoltot. Remélhetőleg a támadó középpályás minél hamarabb újra pályán lehet.

Marco Rossi kerete nagyban nem változott az EB-t megjárt csapattól, ám vannak kisebb meglepetések. Egyrészt Loic Nego kikerült, pozitív lett a koronavírus-tesztje, így Cseri Tamás került a helyére. Bekerült a csapatba Sallói Dániel, aki épp az MLS-t, vagyis az amerikai elsőosztályú bajnokságot hódítja meg (21 meccsen 12 gólnál és 6 gólpassznál jár), és első alkalommal szerepelhet Tamás Márk, aki a lengyel Slask Wroclavban rúgja a bőrt. Íme a teljes keret:

Kapusok: Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter

Védők: Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Márk

Középpályások: Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Cseri Tamás, Schäfer András, Szoboszlai Dominik

Támadók: Hahn János, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Salló Dániel, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland

Előző meccs eredménye
2010.08.11.Barátságos Mérkőzés
anglia
2:1
magyarország
Barátságos Mérkőzés
2006.05.30.Barátságos Mérkőzés
anglia
3:1
magyarország
Barátságos Mérkőzés
1983.10.12.EB-selejtező 1984
magyarország
0:3
anglia
EB-selejtező 1984
1983.04.27.EB-selejtező 1984
anglia
2:0
magyarország
EB-selejtező 1984
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Anglia

Gareth Southgate jött, látott és bár hivatalosan nem győzött, de azért nevezhetjük ezt győzelemnek. Angliát újra egy világesemény döntőjébe vezette, ami sok elődjének nem sikerült hosszú-hosszú éveken, sőt évtizedeken keresztül, de fiatal csapata végül az egész Európa-bajnokságon stabil teljesítményt nyújtó olaszokkal szemben nem tudott nyerni.

Az út viszont kiváló, így Katarban már úgy léphetnek pályára, hogy az egyik legnagyobb favoritnak számítanak majd. Persze, ha kijutnak… Ne legyenek kétségeink, ki fognak jutni így vagy úgy, de jó lenne, ha megnehezíthetnénk a dolgukat, sőt jó lenne, ha csak osztályozón vívhatnák ki a világbajnoki indulást. Míg Lengyelország búslakodna a harmadik hely miatt. Ha értitek…

Egyelőre azonban úgy áll a helyzet, hogy a papírformát hozzák a háromoroszlánosok. Három meccsből hármat nyertek, először San Marinot gázolták el (5-0), majd Albánia sem tudta őket megállítani (0-2), majd következett a Lengyelország elleni rangadó. Itt már meleg volt a pite, Harry Kane első félidős büntetőjére Jakub Moder a második félidő elején válaszolt, úgy tűnt, vége a hibátlan mérlegnek. De jött a hajrában, a 85. percben Harry Maguire, és góljával a hazai csapat végül 2-1-re nyert.

Biztató ez az eredmény számunkra is, hiszen van olyan jó a csapatunk, mint a lengyeleké, egy kis szerencsével meg lehet őket fogni.

Bár, ha elnézünk a keretükön, akkor nem biztos, hogy így gondoljuk:

Kapusok: Sam Johnstone, Jordan Pickford, Nick Pope

Védők: Trent Alexander-Arnold, Conor Coady, Reece James, Harry Maguire, Tyrone Mings, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker

Középpályások: Jude Bellingham, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Mason Mount, Kalvin Phillips, Declan Rice

Támadók: Patrick Bamford, Dominic Calvert-Lewin, Jack Grealish, Harry Kane, Bukayo Saka, Jadon Sancho, Raheem Sterling

Összefoglalás

Vannak jó és rossz hírek egyaránt, ami a válogatottunkat illeti. Kezdjük a jóval: Szoboszlai Dominik újra pályán van. A VfB Stuttgart ellen meg is mutatta, miért fizetett érte a Lipcse annyit, amennyit. Rossz hír viszont, hogy Lovrencsics Gergő megsérült, Nagy Ádám pedig eltiltott, így a védekező középpályás pozíciót valakinek hozni kell helyette. A legnagyobb esélyes Kleinheisler László, aki rengeteget robotol a középpályán, az ütközések és az a bizonyos alsó testrész sem hiányzik, ha bele kell menni egy-egy neccesebb szituációba. Schafer Andrást és Szoboszlait is kezdőbe várjuk, elől pedig a már megszokottnak mondható Szalai Ádám – Sallai Roland kettős próbálkozhat majd Jordan Pickford kapujának bevételével.

A hátsó alakzat változatlan lehet, mint amit az EB-n láttunk. Orbán Willi és Szalai Attila biztosan ott lesz, ahogy Botka Endre és Fiola Attila is. Egy kiadó hely azonban még van…

Angliánál Dominic Calvert-Lewin szereplése kétséges, ám ott van Harry Kane és Patrick Bamford is, így annyira nem kell, hogy fájjon Gareth Southgate feje.

A selejtező meccsein főszerep hárulhat majd Jack Grealishre, Harry Kane-re és Raheem Sterlingre, aki kihasználhatja, hogy Phil Foden sérült. A középpálya és a védelem szintén adott, a szürke eminenciások – Declan Rice és Kalvin Phillips – alkotják majd a középpálya közepét, a védelemben pedig számtalan választási lehetőség van, mi az EB-n látott védelmet gondoljuk a legreálisabbnak.

1962. óta nem tudtunk nyerni Anglia ellen, legutóbb 2010-ben játszottunk ellenük egy barátságos meccset, akkor 2-1-re nyertek a szigetországiak.

Nehéz tippelni, mert az agy és a szív ismét mást és mást mond. Hiszem, hogy méltó ellenfelei leszünk Angliának, de azt is tudom, hogy ők a jobb csapat. Amennyiben a védekezésünk rendben van, és tudunk úgy játszani, ahogy tettük azt az EB-n, akkor elérhetünk eredményt. Egy döntetlen már remek lenne, de inkább a gólokra koncentrálnánk. Jó formában vannak a támadóink, így szeretnénk hinni, hogy túljárhatunk Pickford eszén. 2,5 gól felett eredményt tippelünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső