Magyarország – Izland: Fogadási Tippek és Európa Bajnokság Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 09.
Magyarország
Teljesítmény:
D N N V N
  • Puskás Aréna
  • November 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Izland
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem könnyű mostanság senkinek és semmilyen szempontból. Egyre jobban terjed a vírus, ami a hét elején újabb szigorításokat hozott. Szomorú vagyok, mert újra válogatott szünet van, de boldog vagyok, mert legalább megtartják ezeket a meccseket. És talán az elmúlt évek legfontosabb mérkőzése következik számunkra. A Magyarország – Izland találkozón eldől, hogy melyik csapat lesz az, aki kvalifikálja magát a nyáron rendezendő Európa Bajnokságra.

Marco Rossi pedig nincs könnyű helyzetben. Ha minden igaz, az izlandiak teljes keretükkel látogatnak Budapestre, azonban a magyaroknál megint gyülekeznek a viharfelhők, fontos játékosok estek ki ismét. Ez azonban már a múltkor sem vetette vissza az olasz mestert és nagyon jó eredményeket sikerült elérni Bulgária ellen és a Nemzetek Ligájában is.

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Magyarország

Mára megint lesújtó hírek érkeztek: A Salzburgnál újra felütötte a fejét a vírus, így a keret tagjai karanténba kerültek. Magyarul, Marco Rossi mester ismét nem számíthat Szoboszlai Dominik játékára, aki bizony remek formának örvend az egész szezonban. Megy neki a bajnokságban, megy neki a Bajnokok Ligájában, olyan csapat figyelmét hívta fel magára (állítólag), mint az Atletico Madrid, ahol Diego Simeone oda meg vissza volt a fiatal magyar játékosért. Óriási érvágás ez nekünk ismételten. Egyetlen apró esély van arra, hogy mégis hazautazhasson Szoboszlai: Amennyiben a hétvégi tesztek fals-pozitív eredményt hoztak (ennek az újbóli tesztelésnek ma lesz meg az eredménye), akkor elengednek mindenkit. Ennek az esélye azonban nagyon alacsony, hiszen hat pozitív teszt volt a hétvégén…

Szoboszlai mellett Kleinheisler László sem tarthat Magyarországra, az ő esetében is a koronavírus az, ami megakadályozza ebben.

És akkor egy újabb rossz hír: Hiába örültünk, hogy nézők előtt fogadhatjuk majd Izlandot, hiába kelt el minden egyes jegy, a szigorítások ezt is megvétózták, zárt kapus meccsen kell kijutnunk az EB-re.

Mégis azt mondom, hogy bizakodhatunk, az elmúlt hónapban három olyan mérkőzést játszottunk, ahol a játék, az összkép teljesen pozitív volt. Megvertük Szófiában Bulgáriát (ezért lehetünk most itt), megvertük Belgrádban Szerbiát és ikszeltünk az orosz nemzeti tizenegy ellen. Marco Rossi válogatottja ezzel három meccs óta veretlen, az oroszok elleni hazai meccsen kaptunk ki utoljára, az is egy izgalmas meccs volt, 3-2 lett a végeredmény.

Bízom abban, hogy a rendelkezésre álló kerettagok átérzik a találkozó súlyát, nagy szükség lesz arra, hogy végig koncentráltak legyenek.

Előző 5 meccs eredménye
2016.06.18.Európa Bajnokság 2016
izland
1:1
magyarország
Európa Bajnokság 2016
2011.08.10.Barátságos Mérkőzés
magyarország
4:0
izland
Barátságos Mérkőzés
2005.06.04.VB-Selejtező 2006
izland
2:3
magyarország
VB-Selejtező 2006
2004.09.08.VB-Selejtező 2006
magyarország
3:2
izland
VB-Selejtező 2006
1995.11.11.EB-Selejtező 1996
magyarország
1:0
izland
EB-Selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Izland

Jelen állás szerint úgy tűnik, Izlandnak nem kell olyan problémákkal szembenézni, mint nekünk. Sőt, nekik kifejezetten jól is jön, hogy nem lehetnek nézők a találkozón, bizonyára remek atmoszférát teremtettek volna a magyar drukkerek.

Legjobbjaikat sem kell nélkülözniük, így itt lesz Gylfi Sigurdsson vagy épp Alfred Finnbogason, akiktől személy szerint a legjobban tartok.

Amiben bízhatunk, hogy az izlandiaknak ez az év nem igazán úgy sikeredik, ahogy azt várták. Idén öt tétmeccset játszott a csapat, négyet a Nemzetek Ligájában, egy pedig a Románia elleni selejtező elődöntője volt. Csak ez utóbbit tudták megnyerni, a Nemzetek Ligájában pedig – nagy túlzással – pofozógépnek számítanak. Az A divízió úgy tűnik, hogy erős a csapat számára.

A románok elleni meccsen egyébként 2-1-re győztek, köszönhetően két – mondhatni – korai góllal, a második félidő vége felé viszont nagyon elfáradtak a hazaiak, nem sokon múlt, hogy végül keleti szomszédaink egyenlítsenek. Ez nem történt meg, Sigurdsson duplája döntőt ért a kis szigetország számára.

Izlandon is komoly szigorításokat vezettek be egyébként, leállt a Pepsideild és a kupa is, egy étteremben, kocsmában például nem lehet tíznél több ember… Szóval ott is rút világ van, ahogy nálunk is, hiszen a kijárási korlátozások este nyolctól elkezdődnek…

Amúgy ez az egész leállás három játékost érint, mindössze ennyien játszanak hazájuk bajnokságában a mostani keretből: Hannes Halldórsson, Birkir Már Saevarsson és Kári Árnason.

Összefoglalás

Nem férhet kétség ahhoz, hogy ez az év legfontosabb mérkőzése a válogatottunknak. Meg persze Izlandnak is. Egy esély, hogy újra kontinens-viadalon vegyünk részt, és tegyük hozzá: A mutatott játék alapján meg is érdemelnénk!

Kalmár Zsolt már az előző meccseken bizonyította, hogy remekül tudja pótolni Szoboszlait és Marco Rossi előtt is le a kalappal, amiért ilyen nehéz helyzetben is feltalálta magát. A szerkezetváltás bejött, a háromvédős rendszer nekem személy szerint tetszik.

A nagy kérdés, hogy ki lesz az, aki gólt szerezhet az izlandi csapatnak: Szalai Ádámra nem számítanak a Mainznál, ő nincs játékban már egy ideje, lehetséges, hogy nagy feladat előtt áll Nikolics Nemanja, Sallai Roland vagy épp Könyves Norbert, aki a szerbek ellen győztes találatot szerzett.

Egy biztos: Ha mindenki belead apait-anyait, akkor meglehet. Ennek a meccsnek MEG. KELL. LENNIE.

2016-ban, az EB-n találkoztunk az izlandiakkal és jó játékot produkálva értünk el egy döntetlent ellenük. Ha erre most is képesek vagyunk, akkor kint leszünk az EB-n. Én pedig hazabeszélek: Menni fog ez, győzni fogunk!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső