Magyarország – Lengyelország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 23.
Magyarország
Teljesítmény:
N D N D N
  • Groupama Arena
  • Március 25. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Lengyelország
Teljesítmény:
V V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki / Oba zuchy, oba żwawi / Niech im Pan Bóg błogosławi. Azaz: Lengyel-magyar két jóbarát, együtt harcol s issza borát. Vitéz s bátor mindkettője, áldás szálljon mindkettőre. A magyar-lengyel barátság szerintem mindenki számára ismerős, és ennek napja pont ma van. Holnapután 90 percig viszont ellenfelekként fogják kezelni egymást a felek.

A lengyel válogatott a meccs esélyese? Igen, lehet! De Marco Rossi és a srácok bebizonyították, hogy innentől kezdve kéretik őket komolyan venni. Hogy miért mondom ezt? Mert ott vagyunk az Európa Bajnokságon, mert totálisan esélytelenként a „lesajnált” magyarok jutottak fel a Nemzetek Ligája A divízójába. Olyan ellenfelekkel szemben, mint Oroszország, Szerbia és Törökország.

Nincs olyan futballszerető ember, aki Nego Loic vagy Szoboszlai Dominik Izland ellen rúgott góljaiba belegondolva nem borzong meg kellemesen. Itt az újabb feladat, eljutni Katarba. Most sem minket tartanak favoritoknak, de ehhez már hozzá vagyunk szokva. Anglia, Lengyelország mögött reálisan a harmadik helyre várnak minket, de majd… Majd meglátjuk.

Az igaz, hogy Lengyelország csapata elképesztően erős, és minden elfogultság nélkül mondom, hogy ott van a világ legjobb befejező csatára, Robert Lewandowski, akit épp a napokban tüntetett ki Lengyelország miniszterelnöke.

A koronavírus persze most is beleszól a dolgokba: Lewa például ellenünk játszhat, de az angolok ellen már nem, a Bayern München vezetősége az angol variáns miatt döntött így.

Szóval… Istenem, de jó lenne már, ha visszatérhetnénk a rendes kerékvágásba…

Kezdjük a Magyarország – Lengyelország beharangozóját!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Magyarország

Az egyik legnagyobb… Nem, a legnagyobb hiányzónk egyértelműen Szoboszlai Dominik. Az Izland elleni mérkőzés hőse továbbra sem jött rendbe, de nemrég kiadtak egy nyilatkozatot, amelyben azt írták, Szoboszlai az Európa Bajnokságon már játszhat. Fontos lett volna most is az RB Leipzig irányítója, de természetesen mást nem tudunk tenni, mint jobbulást kívánni.

A másik két lipcsei játékos azonban a keretben van, Gulácsi Péter és Willi Orbán is csatlakozott már a többiekhez. Orbánnál volt ijedtség, hiszen nem is olyan régen eltörte a kezét, és kétséges volt a szereplése, azonban a műtétje óta már – védőkötésben ugyan, de – játszott klubcsapatában.

Marco Rossi két játékost hívott be, aki még sosem húzta magára a címeres mezt: Tóth Balázs a Puskás Akadémiában halmoz bravúrt bravúrra, és a másik játékos is PAFC-ot erősíti. Ő Géresi Krisztián, akivel már korábban is számolt Rossi, de akkor egy sérülés keresztülhúzta az olasz mester számításait.

Ha van ember, aki nyert azzal, hogy A-ból B-be igazolt, az egyértelműen Varga Roland. A Fradiban szinte sosem játszott, de a télen az MTK-hoz igazolt, és elkezdte ontani a gólokat, gólpasszokat ad, hétről hétre remekül játszik. Jött is a meghívó.

Sallai Roland is jól időzített: A Frankfurt elleni meccsen megsérült a szélső, azonban párhétnyi kihagyás után remek formában tért vissza. Két hete két kapufát rúgott, legutóbb pedig gólt szerzett a Freiburg színeiben. Szalai Ádám is egyre többet játszik a Mainzban, ennek is örülhetünk.

Akit még ki kell emelni, az Kalmár Zsolt, aki a szlovák bajnokság egyik legjobbja, a góllövőlistát 13 góllal vezeti, ő alkalmas lehet arra, hogy Szoboszlait pótolja. Ahogy tette azt mondjuk Bulgária ellen…

Előző 5 meccs eredménye
2011.11.15.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
2:1
magyarország
Barátságos Mérkőzés
2007.10.17.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
0:1
magyarország
Barátságos Mérkőzés
2003.10.11.EB Selejtező 2004
magyarország
1:2
lengyelország
EB Selejtező 2004
2003.03.29.EB Selejtező 2004
lengyelország
0:0
magyarország
EB Selejtező 2004
1987.09.23.EB Selejtező 1988
lengyelország
3:2
magyarország
EB Selejtező 1988
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lengyelország

Nem tudok mást mondani a lengyel keretre, minthogy bomba. Elképesztően erős, tele külföldi topbajnokságokban játszó légiósokkal. Meg hát Robert Lewandowskival…

Minden poszton erősek. Például ott a kapusposzt: Dragowski (Fiorentina), Szczesny (Juventus), Fabianski (West Ham), Skorupski (Bologna). Mind a négyen kezdő kapusok, nem lesz könnyű dolga a lengyel szövetségi kapitánynak.

Apropó, a szövetségi kapitány személye ismerős lehet számunkra, hiszen az a Paulo Sousa kapta a melót, aki Magyarországon is edzősködött anno.

Hét újoncot hívott be a keretbe, többek között Michal Helik is meghívót kapott, aki az angol másodosztályú Barnsley csapatát erősíti.

De ott lesz még Kamil Glik (Benevento), Piotr Zielinski (Napoli), Mateusz Klich (Leeds United), Arkadiusz Milik (Olympique Marseille) vagy Krzysztof Piatek (Hertha BSC)…

Egyszóval: Nagyon, nagyon, nagyon nehéz dolga lesz a magyar válogatottnak…

Összefoglalás

… De nem lehetetlen! Az utóbbi időben tényleg olyan csapatok ellen játszottunk, szereztünk pontot vagy pontokat, akiket papíron erősebbnek hittek a szakértők. Miért ne folytathatnánk ezt a jó sorozatot?

Sokan azért vannak kiakadva, hogy Lewandowski pályára léphet ellenünk, és tény, én is úgy gondolom, hogy jelenleg ő a világ legjobb csatára, de azért ha nem lenne, akkor is tudna kihez nyúlni Sousa. Ott van Milik, ott van Piatek, akkor sem lennénk sokkal előrébb.

Nem mostanában volt lengyel-magyar meccs, a legutóbb 2011-ben egy barátságos találkozón a lengyelek 2-1-re nyertek, előtte pedig 2007-ben találkoztunk velük, akkor Hajnal Tamás góljával idegenben nyertünk.

A mieink bizonyára védekezőbb felfogásban, minden bizonnyal öt középpályással és egy csatárral lépnek majd pályára. Én számítok Sigér, Nagy Ádám, Kalmár Zsolt játékára középen, a széleken Sallaira és Varga Rolandra.

A védelem is nagyjából adott: Szalai Attila, Willi Orbán biztosan játszani fog, Kecskés Ákos pedig biztosan nem. Talán majd San Marino vagy Andorra ellen…

Tippelni kéne, igaz? Nehéz magyarként magyar válogatott meccsre tippelni. Szoros találkozóra számítok, kevés gólos meccsre. Főleg, ha sikerülne megfogni Lewát, akkor lennének bajban a lengyelek. A gyors szélsőink okozhatnak veszélyt, Szalai Ádám feje meg mindig ott van… Legyen ezúttal 2,5 alatt!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső