Mainz –Eintracht Frankfurt: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 06.
Mainz
Teljesítmény:
V V V D V
  • Opel Arena
  • Január 09. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
N N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vessük bele magunk a szerdai tippekbe, ma három BuLi és két La Liga tippre számíthattok tőlünk. Kezdjük a germánokkal, azon belül is a Mainz – Eintracht Frankfurt mérkőzéssel. Azt gondolhatnánk, hogy nincs ebben a meccsben semmi érdekes, de én bőven látok benne fantáziát.

A Mainz majdnem meglepetést okozott a címvédő Bayern München ellen, de egy 2-0-s félidőt követően a második negyvenöt percben megrázták magukat Lewandowskiék és öt gólt lőttek Szalai Ádám csapatának. Apropó, Szalai: Hosszú idő után újra Bundesliga meccsen szerepelt a magyar válogatott játékosa, igaz, bő öt perc jutott neki, a 88. percben küldte őt pályára a mestere.

A Mainznak nem jött össze a bravúr, de az Eintracht Frankfurt büszke lehet teljesítményére, a Bayer Leverkusen elleni meccsen végig jobban játszottak és ez végül három pontot ért, 2-1-re nyertek André Silváék.

Lássuk, egymás ellen mire mennek a felek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Mainz

Nem hiszem, hogy bárki ilyen meccsre számított volna. Az első félidőben ugyanis a Mainz kétgólos vezetést szerzett, teljesen meglepve a házigazdát. Jonathan Burkardt már a meccs elején jelezte, hogy nem árt figyelni rá, első ziccerét azonban még lábbal védte Manuel Neuer. Másodszor viszont már neki sem volt esélye, Burkardt egy erőszakos – és talán szabálytalan – labdaszerzést követően, a 32. percben a vendégeket juttatta vezetéshez. Totális meglepetés. Arra meg talán a magyar nyelv nem is biztosít megfelelő kifejezést, ami ezután történt: A 44. percben egy beívelést követően Alexander Hack duplázta meg a kiesőhelyen álló, mindössze hat pontot gyűjtő együttest.

Hansi Flick biztosan elmondta az öltözőben fiainak, hogy mit és hogyan változtassanak, mert a második félidőben beindult a Bayern-henger, öt gólig meg sem álltak a hazaiak.

Az első gól a sérülésből visszatérő Joshua Kimmich nevéhez fűződik, közelről fejelt a Mainz kapujába egy szép összjáték végén, az egyenlítés szintén szép volt, Leroy Sané bal lába sült el az 55. percben, öt perccel Kimmich gólja után.

Volt még egy meg nem adott gól, amit a Bayern szerzett (pontosabban öngól volt, de mindegy is…), a csereként beállt Niklas Süle meg egy szöglet után ballal bombázott a kapu jobb oldalába, ennyi volt a Mainz előnye.

Keveset meséltem Robert Lewandowski tetteiről ezen a meccsen, de azért, mert a lényegi részek most jönnek: A lengyel futballista a 76. percben tizenegyesből (Gnabryval szemben szabálytalankodtak), majd a lefújás előtt akciógólt is szerzett az év futballistájának, év sportolójának megválasztott csatár.

Nehezen indult, gála lett belőle, a Mainz pedig továbbra is nehéz helyzetben.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.06.Bundesliga
eintracht frankfurt
0:2
mainz
Bundesliga
2019.12.02.Bundesliga
mainz
2:1
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.05.12.Bundesliga
eintracht frankfurt
0:2
mainz
Bundesliga
2018.12.19.Bundesliga
mainz
2:2
eintracht frankfurt
Bundesliga
2018.03.17.Bundesliga
eintracht frankfurt
3:0
mainz
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen

A vendégek egész jól szerepeltek – NAGYON jól – a Bundesligában, hosszú ideig veretlenül zárták a meccseiket, a karácsony előtti utolsó fordulóban viszont a Bayern München Robert Lewandowski duplájával megszakította ezt a veretlenségi sorozatot.

Most pedig jött a Frankfurt elleni meccs, ahol bár Peter Bosz legénysége esélyesebb volt, végül Younes és Tapsoba öngólja a vereségükhöz vezetett.

Menjünk sorban, az első gólt a Leverkusen rúgta, és nem akármilyen találat volt ez: Florian Wirtz emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, Nadiem Amiri fantasztikusan fordult le a védőjéről, majd sarokkal, a kapus lába között lőtte el a játékszert. Óriási gól volt, remek egyéni teljesítmény a Hoffenheim korábbi futballistájától.

Tíz perc múlva jött az egyenlítés, a Napolitól igazolt Amin Younes ugrott ki egy labdával, majd mielőtt a leverkuseni védő odaért volna kapura lőtt.

A második félidő egy öngóllal indult, amivel ki is alakult a meccs végeredménye: Daichi Kamada kereste André Silvát, aki a kapu közelében várta a labdát, Edmond Tapsoba előle akart menteni, de a lábáról a saját kapujába rúgta a bogyót. Öngól, a szerencsétlenebb fajtából (van egyáltalán olyan, hogy nem szerencsétlen egy öngól?).

Kamada maga is gólt szerezhetett volna később, de nagy helyzetben mellé lőtt. Maradt a 2-1, ami így is meglepetés, a Leverkusen harmadik, a Frankfurt pedig a győzelmének köszönhetően a nyolcadik helyen áll.

Összefoglalás

Normalizálódni látszik a helyzet Szalai Ádámmal, legalábbis jó jel, hogy újra pályára lépett – előbb a kupában, most pedig a bajnokságban is. Jó lenne egy csatár, aki képes gólt szerezni, mert az láthatóan nem megy a Mainz csapatának. Ez idáig 14 gólt szereztek, ami nem a legrosszabb, de nyilván ebben lehetne fejlődni. A kapott góljaik száma már sokkal aggasztóbb, csak a Schalke kapott náluk több gólt, de ne feledjük, ők az első fordulóban belefutottak a nagykésbe, 8-0-ra nyert a Bayern.

Négy olyan csapat van, akik hazai pályán még nem nyertek mérkőzést, az egyik közülük a Mainz, akik két döntetlent tudtak hét meccsen összehozni. Ebből kitalálható, hogy a maradék öt bajnokin vereséget szenvedtek. Hat gólt rúgtak, nem túl acélos, 13-at kaptak – ez sem az.

Idegenbeli teljesítményét a Frankfurt sem teheti ki a vitrinbe, bár legutóbb pont nyertek, az Augsburg otthonából hozták el a három pontot, ami azért nem egy könnyű dolog.

Elképesztő különbséget látok a két csapat játékosai között – minőségben természetesen, így számomra nem kérdés, hogy ezúttal a Frankfurt fog nyerni. De mielőtt a végső tippem megtenném, azért nézzünk rá a keretekre, a hiányzókra: A Mainz oldaláról Robin Zentner hiányzik, már a Bayern ellen is Dahmen helyettesítette, Kunde Malongot decemberben műtötték, Öztulan pedig november végén sérült meg.

A Frankfurtnál továbbra is Ache és Irorere nem bevethető, szóval ebben nincs változás.

Ez a pár mondat nem befolyásolta az elképzelésem, szóval kitartok a saját ötletem mellett: A Frankfurt győzelmét várom, minden más eredmény csalódás volna Adi Hutterék számára.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső