Mainz – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 21.
Mainz
Teljesítmény:
D D N V D
  • Opel Stadion
  • Május 24. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
D N D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lecsusszant a dobogóról Julian Nagelsmann együttese a Bundesliga 26. fordulójában, miután hazai pályán képtelenek voltak két vállra fektetni a Sallai Rolanddal felálló Freiburg együttesét, és így valószínűleg kiszálltak a bajnoki címért folytatott küzdelemből. Azonban rendkívül szoros az élmezőny, akár még az ötödik helyen álló Bayer Leverkusen is odaérhet a dobogó alsó vagy középső fokára, így nem engedhető meg több baki Gulácsi Péteréknek.

A Mainz a Köln otthonából tudott elcsenni egy pontot, ami a végelszámolásnál sokat érhet, és mutatja Achim Beierlorzer csapatának erejét, hogy 2-0-s hátrányból sikerült visszakapaszkodni.

Érdekes csata várható a Mainz – RB Leipzig mérkőzésen.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

1. FC Köln – Mainz

Megmondom, én sima hazai győzelmet vártam a meccsen, ami jól is alakult, dörzsöltem is a tenyerem, de a Köln a 2-0-s vezetésének tudatában egyszerűen belaaludt a meccsbe, ezt pedig ki tudta használni az amúgy helyenként jól futballozó vendégcsapat.

Pedig már a 4. percben hátrányba kerültek, miután Niakhate a tizenhatoson belül ellökte Mark Uthot és emiatt büntetőt ítéltek a Kölnnek, amit Uth be is lőtt.

Sőt, a második félidőben egy remek fejessel meg is duplázták az előnyüket, Kainz fejére varázsolták mesterien a labdát, ő pedig védhetetlen bólintással növelte a hazai csapat előnyét.

És innen jött a fordulat, a csereként beállt Awoniyi beállását követő 5. percben szépített: Egy jobbról érkező labdát kis szerencsével juttatott a kapuba körülbelül hat méterről.

Nem tudott újra felpörögni a Köln, a Mainz viszont vérszemet kapott és a kameruni Kunde Malong gyönyörű szólógólt szerzett, amivel egalizált. A középpályás jó 40-50 méteren keresztül cipelte a labdát, közben négy kölni védőt hagyott maga mögött. Gisdol bizonyára a mérkőzés után nem dicsérte meg fiait, akik nemes egyszerűséggel végignézték a kameruni nagy vágtáját.

A végén még eldőlhetett volna a meccs, helyzetek voltak ehhez mindkét oldalon, de végül maradt a 2-2-es eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.02.Bundesliga
leipzig
8:0
mainz
Bundesliga
2019.05.03.Bundesliga
mainz
3:3
leipzig
Bundesliga
2018.12.16.Bundesliga
leipzig
4:1
mainz
Bundesliga
2018.04.29.Bundesliga
mainz
3:0
leipzig
Bundesliga
2017.12.09.Bundesliga
leipzig
2:2
mainz
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – RB Leipzig

Gulácsiéknak volt a fordulóban a legnehezebb dolguk, már ami az élmezőny csapatait illeti és bele is tört a bicskájuk, ami azt is jelenti, hogy valószínűleg el kell engedni a bajnoki címről dédelgetett álmaikat. Persze, van még idő, de sem a Bayern, sem a Dortmund nem fog annyit hibázni, hogy esélyük legyen.

A szezonban eddig a Lipcse és a Bayern kapták a legkevesebb gólt, ebben pedig főszerepet vállalt a magyar kapus, azonban a hétvégén egyszer kapitulálni kényszerült a Freiburg ellen, miután Gulde közeli fejesét nem tudta hárítani a mérkőzés első félidejének derekán.

Ahogy az várható volt, a Leipzig többet támadott, de Timo Wernerék próbálkozásai nem találtak utat Schwolow kapujába.

Egészen a második félidő végéig, amikor Yussuf Poulsen egy beadást követően gyönyörű fejessel egyenlített.

A meccs összképét tekintve nyerhető meccs volt ez Nagelsmann csapata számára, de nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel.

Összefoglalás

Az őszi Leipzig – Mainz meccsel kezdeném, hiszen egy nem mindennapi eredmény született azon a találkozón, ami megmutatja nekünk a két csapat közti különbséget, ami a játékerőt illeti: 8-0-ra nyertek akkor a lipcseiek, Werner mesterhármast jegyzett azon a meccsen.

A Mainz egyetlen egyszer volt képes megverni őket, 2018 áprilisában.

Kivétel nélkül mindig gólgazdag meccseket játszanak a felek, így a 2,5 gól feletti opció erősen javasolt.

Főleg, hogy valószínűleg Werneréket bosszantja a hétvégi iksz, mindent bele fognak adni, hogy javítsanak.

A Mönchengladbach átvette a harmadik helyet, legalább azt meg kell próbálni visszaszerezniük, de egy rossz sorozat akár a jövő évi BL szereplésükbe is kerülhet, ezért muszáj legjobbjukat nyújtani.

A másik oldalon a Mainz még mindig a 15. helyen áll, miközben a kiesést jelentő 17. és 18. hely sorsa lassan valóban eldől. De az osztályozós hely még reális lehet, ha a Fortuna Düsseldorf elkezdi nyerni a meccseiket. Legutóbb ez nem sikerült a Paderborn ellen, de csak a szerencsének köszönheti a sereghajtó, hogy nem 3-0 lett a meccs vége. Egyszóval: A Mainznak is muszáj hátrafelé nézegetnie.

Egyik fél számára sem lefutott a találkozó.

Magam részéről azt gondolom, ha a Lipcse a meccs elején gólt tud szerezni, akkor onnantól egy sima Leipzig győzelmet láthatunk majd, erősebb csapat, mint a Köln. Nem is ragozom: Leipzig győzelemre tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső