Mainz–Schalke 04: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 04.
Mainz
Teljesítmény:
V V V V V
  • Opel Arena
  • November 07. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Schalke 04
Teljesítmény:
N D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy igazán furcsa derbyt választottam a német első osztályú bajnokság hetedik fordulójából. Összecsap ugyanis az utolsó és az utolsó előtti helyezett, azaz Mainz – Schalke 04 meccset rendeznek. Elég kilátástalan helyzetben van mindkét együttes, a Mainz például összesen, tehát hat forduló alatt öt gólt szerzett, pontja még nincs, de a Schalkénak is összesen két egység áll a neve mellett.

Mindkét gárda túl van már egy edzőváltáson, ami valljuk be, eddig nem sokat segített a csapatokon.

Most itt az esély, hogy valamelyikük meginduljon felfele. Itt az esély, hogy meglegyen az első bajnoki győzelem. De vajon kinek van erre nagyobb esélye? Ezt fogjuk megpróbálni kideríteni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Augsburg – Mainz

Öt vereség után az Augsburg ellen lehetett volna megszüntetni a rossz sorozatot, de a Mainz újfent kudarcot vallott, jött a hatodik vereség is. Szalai Ádám most sem szerepelt a keretben, ezt már többször írtam, de lehet, hogy amikor ennyire ég a ház, félre lehetne tenni a nézeteltéréseket, az anyagi vitákat, a sértődéseket és esélyt adni a támadónak, talán új lendületet tudna vinni a vérszegény mainzi támadójátékba. De nem én vagyok sem a klubelnök, sem az edző…

Mondani sem kell, hogy már az első félidőt uralták a hazaiak, többször is veszélyesek voltak a Mainz kapujára, de gól csak egy született, az is a félidő lefújása előtt öt perccel: Egy magasan érkező labdát Ruben Vargas ollózva rúgott a mainzi kapuba. Kissé lecsúszott a labda a lábáról, de pont így lett jó, mert így sem a kapusnak, sem a kapuban álló védőnek nem volt esélye, hogy mentse a szituációt.

A második félidő első negyedórája eseménytelenül telt, de aztán Mateta helyére beállt Onisiwo, aki nyolc perccel később kiegyenlített. Remek labdát kapott jobbról, az átvétellel helyzeti előnybe került a védőjével szemben, majd a kapus lábai között a hálóba lőtt.

Visszatért a remény, hogy meglesz az első pont, de Hahn ezt hamar elhessegette: A 80. percben egy lefejelt labdát rúgott okosan a bal alsóba, majd már a hosszabbításban végérvényesen elkeserítette a vendégeket, egy furcsa akció végén Sarenren-Bazee hozta őt kihagyhatatlan helyzetbe.

Megérdemelt hazai siker, újabb reménytelen mainzi produktum…

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.16.Bundesliga
mainz
0:0
schalke 04
Bundesliga
2019.09.20.Bundesliga
schalke 04
2:1
mainz
Bundesliga
2019.02.23.Bundesliga
mainz
3:0
schalke 04
Bundesliga
2018.09.29.Bundesliga
schalke 04
1:0
mainz
Bundesliga
2018.03.09.Bundesliga
mainz
0:1
schalke 04
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Schalke 04 – VfB Stuttgart

Egy ponttal állt a mérkőzés kezdése előtt a Schalke, bő másfél órával később viszont már kettő állt a neve mellett, ugyanis egy pontot tudtak otthon tartani a jól kezdő újonc, a VfB Stuttgart ellen. Sőt, az első félidő kifejezetten kiegyenlített játékot hozott, a labdabirtoklás és a kapura lövések száma is szinte azonos volt.

Gólt viszont a hazaiak szereztek, kisebb meglepetésre a félidőben a nyeretlen királykékek 1-0-ra vezettek. A találat Thiaw nevéhez fűződött, nagyon üresen hagyták egy pontrúgás után, így gond nélkül fejelhetett a stuttgarti kapu bal oldalába.

Előtte egyébként a vendégeknek volt egy jó lövésük, ami kicsivel kerülte el a kaput.

Az egyenlítő gólt is egy rögzített szituáció, egy tizenegyes hozta meg, ekkor már a második félidő derekán jártunk. A büntető kezezés miatt született, amit González értékesített is. Ekkor már sokkal jobban nyomtak a vendégek, kérdés volt, mikor születik meg az újabb Stuttgart-gól… A válasz: Soha. A 90 perc elteltével még mindig 1-1-et mutatott az eredményjelző, mondhatni, bravúrt hajtott végre a gelsenkircheni alakulat.

Összefoglalás

Két nagyon gyenge csapat, két nagyon gyenge formában levő csapat. Ezzel össze is lehet foglalni idei ténykedésüket. Ahogy említettem, a Mainznak egyetlen pontja sincs, 6 vereség, 5 rúgott és 18 kapott gól, ez a mérlegük. A Schalke két pontot szerzett, gólarányuk nekik sem jobb, sőt… 3 lőtt és 20 kapott gól.

Azt hiszem, ez a nagy esély a Mainz előtt, hogy végre pontokat szerezzenek, a Schalke az idei év egyik várományosa arra, hogy elbúcsúzzon a Bundesligától. Már tavaly sokasodtak a viharfelhők David Wagner felett, azóta már el is küldték őt a kispadtól, de utódjával sem jutottak előrébb.

Nézzünk rá a tavalyi meccseikre!

A Mainz tavaly hazai pályán 0-0-t játszott, míg idegenben a kikapott a Schalkétól 2-1-re. Mondanám, hogy nézzük meg a hazai statisztikát, de felesleges, csak vereség szerepel ott.

Szalaira továbbra sem számítanak, így Matetán a világ szeme. Quaison is eléggé visszavett, tavaly sokkal jobban szerepelt ő is, valószínűleg beleszürkült ő is a csapat gyenge teljesítményébe.

A sérülteket és eltiltottakat is átfutottam: Suat Serdar még a hónap elején sérült meg, nem tudni, mikor térhet vissza, és Omar Kabak is még eltiltását tölti, miután ellenfele felé köpött. Négymeccses eltiltása ezzel fog letelni.

A hazaiknál nincs sem sérült, sem eltiltott, így ők a legjobbjaikkal vehetik fel a versenyt.

Nehéz ügy, valóban nehéz. Látok egy minimális javulást a Schalke játékán, de messze vannak még attól, hogy kint legyenek a vízből. A bukik a Mainz győzelmét jósolják az oddsok alapján, de nem hiszek nekik. Nincs meg az erő bennük, én inkább ezúttal a döntetlen mellett voksolok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső