Mallorca – Espanyol: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 26.
Mallorca
Teljesítmény:
N D N V N
  • Visit Mallorca Estadi
  • Augusztus 27. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Espanyol
Teljesítmény:
D D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen egy spanyol bajnoki mérkőzés, és nevezzük szépen rangadónak a Mallorca – Espanyol mérkőzést. Két, a La Ligában rendre megforduló együttesről beszélünk, akik tavaly viszont a másodosztályból voltak kénytelenek felküzdeniük magukat. Ez a Mallorcánál egyébként nem újdonság, ők gyakorlatilag a spanyol bajnokság londínerei, akik folyton folyvást abban a bizonyos liftben vannak…

Miért hívom én ezt a meccset rangadónak? Azért, mert tavaly a katalánok végeztek az első helyen, de közvetlenül mögöttük ott volt a Mallorca ugyanannyi pontot begyűjtve. Ám az egymás elleni eredmények miatt végül az Espanyol lett a bajnok.

Itt az alkalom a szigetlakóknak, hogy megmutassák, ők érdemelték volna azt az aranyérmet. Bár lehetséges, hogy nagy ívben tesznek rá, a lényeg az volt, hogy feljutottak az élvonalba.

A bajnokságot a hazaiak kezdték jobban, négy ponttal az élmezőnnyel együtt haladnak, míg az Espanyol két döntetlent ért el, a mezőny közepén tanyáznak. Lesz ez még így sem, a bajnokság korai szakaszában járunk, amikor a tabella még nem feltétlenül a valós erőviszonyokat mutatja meg. A meccs után talán okosabbak leszünk azt illetően, hogy a két újonc hol helyezkedik el a rangsorban…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Alavés – Mallorca: 0-1

G.: Fer Nino

Az első mérkőzésen elért döntetlen után megszerezte első győzelmét a Mallorca együttese. Idegenben gyűjtötték be a három pontot egy kései góllal, amit Fer Nino, a Villarrealtól kölcsönkapott támadó jegyzett.

A kezdőcsapatok:

Alavés:

Pacheco – Navarro, Laguardia, Lejeuene, Duarte – Pons, Pina – Mendez, Garcia, Rioja, Joselu

Mallorca:

Reina – Maffeo, Russo, Valjent, Olivan – Baba Mohamed, Ruiz de Galarreta – Mboula, Kubo, Rodriguez – Prats

Javi Calleja együttesének mindenképp szüksége lett volna egy jó eredményre, ugyanis az első körben komoly verésbe szaladtak bele, a királyi gárda vitte el a három pontot a Mendizorrotzából. Ennek megfelelően kezdtek, a hatodik percben kevés hiányzott a gólhoz, Rioja beadását Pere Pons fejelte kapura, de pont Manolo Reina ölébe. Ebben azért talán több volt.

Egy perccel később a Mallorca is jelezte, hogy szándékában áll megnyerni a találkozót, Ruiz de Galarreta csavarását ütötte Pacheco szögletre. Jó negyedóra csendet követően újra az Alavés előtt adódott gólszerzési lehetőség, ezúttal is Manolo Reina védett, most Edgar Mendez próbálkozott.

A meccs talán legnagyobb lehetőségét – a gólon kívül persze – a Mallorca hagyta ki, pontosabban Abdon Prats, akinek nyolcméteres fejese a felsőlécről a baloldali kapufára pattant, onnan meg ki tudták vágni a védők.

Nagy esélyt kapott aztán a meccs derekán a vendégcsapat: Rubén Duarte egy szabálytalanság miatt megkapta a második sárga lapját, balbekkjét vesztette az Alavés.

Ennek ellenére majdnem ők kaptak gólt, Pablo Maffeo mentett a gólvonalról a 70. percben.

Tíz perccel kséőbb viszont már nem volt senki, aki menthetett volna Fer Nino elől. A fiatal támadó egy hosszú, magas kiugratással lépett ki, a kilépő Pacheco felett átemelte a labdát, majd testi erejét kihasználva segített, hogy a védő ne férjen hozzá, 0-1.

Ez az egy gól döntött, kiegyenlített meccsen végül valamennyire megérdemelten gyűjtötte be az újonc a három pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.14.La Liga 2
mallorca
1:2
espanyol
La Liga 2
2020.09.20.La Liga 2
espanyol
0:0
mallorca
La Liga 2
2020.02.09.La Liga
espanyol
1:0
mallorca
La Liga
2019.10.06.La Liga
mallorca
2:0
espanyol
La Liga
2013.01.18.La Liga
espanyol
3:2
mallorca
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Espanyol – Villarreal: 0-0

Két olyan együttes találkozott Barcelonában, akik az első fordulóban egyaránt 0-0-s döntetlennel végeztek, és reménykedtek abban, hogy ez majd most megváltozik. Jó nagyot tévedtek mindketten, megint be kellett érniük egy gólnélküli iksszel.

Az alábbi 11-11 ember futott ki a gyepre az RCDE Stadionban:

Espanyol:

Diego Lopez – Gil, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Embarba, David Lopez, Sergi Darder, Puado – Dimata, de Tomas

Villarreal:

Rulli – Foyth, Albiol, Mandi, Alfonso Pedraza – Gomez, Trigueros, Capoue, Alberto Moreno – Gerard Moreno, Dia

A sárga tengeralattjáróból kiállították az első fordulóban Juan Foythot, azonban a sárgáját eltörölték, így nem kellett kihagynia a második kört.

Sajnos nagyon sok helyzetről nem tudok beszámolni, az első félidőben mindössze három érdekes szituációt láthattunk. Érdekes módon abból kettőt az Espanyol alakított ki.

A hetedik percben Adrian Embarba próbálkozott majdnem harminc méterről, szabadrúgásból, és bár a labda nagyon veszélyesen tartott a bal felső felé, végül a háló tetején halt el a lövés.

A 19. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek, Raúl de Tomás lépett ki a védők között, majd megpróbálta belsővel átemelni a kifutó Rullit. A kapus testében elakadt a labda, aztán végül a védők szögletre mentettek.

A Villarreal egy kapura lövési kísérlettel jelentkezett, közvetlenül az első félidő lefújása előtt. Ekkor egy keresztlabdára csapott le Alfonso Pedraza, majd akrobatikus mozdulattal kapura lőtt. Diego Lopez még ujjheggyel szögletre mentett, bár valószínűleg nem lett volna gól, ha a kapus nem véd.

A második játékrészben szintén nem kényeztettek el bennünk a csapatok, Etienne Capoue egyenesen Diego Lopez kezébe fejelt, majd Raúl de Tomás távolról csavart kapu mellé.

Geronimo Rulli végül majdnem összehozott egy gólt, ő hozta játékba RdT-t, de a támadó képtelen volt élni a hatalmas lehetőséggel.

A meccset majdnem megnyerték a hazaiak, de Tomás még a 90. percben is kapura lőtt, a hosszabbításban pedig egyenesen gólt is szereztek a hazaiak Wu Lei révén, ám a kínai kezéről pattant kapuba a labda.

Valami történt a Villarreallal… De róluk majd máskor.

Összefoglalás

Tartjuk, hogy ennek a két újoncnak helye van a La Ligában, de eddig még nem igazán mutatták meg, hogy miért is gondoljuk ezt. Nincs különösebb baj a játékukkal, szerintünk a 38. forduló után bőven lesznek náluk gyengébb együttesek, akik kevesebb pontot szereztek.

A gólszerzés egyik együttesnek sem megy nagyon, így egymás ellen sem számítunk gólzáporra. A tavalyi szezonban – amit a másodosztályban töltöttek – volt egy 0-0-s meccsük Barcelonában, majd Palma de Mallorcán 2-1-re nyert az Espanyol.

A két csapatban összesen egy sérült van, a hazaiaktól a 34 esztendős Ángel Rodriguez fog hiányozni.

Magunk részéről a fő tipp tehát már megvan: 2,5 gól alatt fognak a felek végezni. Az összecsapást pedig az nyerheti, aki először betalál. Ez egy tipikus egygólos mérkőzés, mi ezúttal inkább megmaradnánk annál az egyszem tippnél. Fő a biztonság alapon…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső