Man Utd. – Man City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 05.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
D N N D N
  • Old Trafford
  • Március 08. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Városi rangadót játszanak a Premier League-ben, Manchester város vörös és kék oldala csap össze a 29. fordulóban. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Rendhagyó módon most előbb a vendégekkel kezdenék. Pep Guardiola ugyanis megszerezte edzői pályafutásának 29. trófeáját, miután az Angol Ligakupa döntőjében 2-1-re verték az Aston Villa csapatát. A spanyol mesternek ez volt zsinórban a harmadik Ligakupa győzelme, nála csak José Mourinho, Sir Alex Ferguson és Brian Clough nyert többször ebben a sorozatban.

A mérkőzés egyébként izgalmasan alakult, a Villa játékosai a meccs első fél órájába kissé belealudtak, így Agüero és Rodri góljaival elhúzott a City. A félidő vége előtt megérkeztek a birminghamiek is és Samata fejesgóljával szépítettek. A második félidőben voltak veszélyes helyzetek, egyszer a kapufa mentette meg a manchesterieket, de a lefújáskor az eredményjelző 2-1-es City sikert mutatott.

A Citynek az FA kupára és a BL-re is van esélye, a Sheffieldet verték a tegnapi napon 1-0-ra, ott is Kun Agüero volt a főszereplő, a Bajnokok Ligájában pedig a Real Madridot verték idegenben, jó esélyük van tehát, hogy az egyik végső esélyest búcsúztassák a visszavágón.

Guardiola csapatának egyik legnagyobb erőssége, hogy nagyon hosszú a kispad, gyakorlatilag minden posztra van két közel azonos tudású játékosa. Míg a BL-ben Sterling és Gabriel Jesus hozta a meccset, a kupá(k)ban Agüero. De említhetjük a két Silvát, Bernardot és Davidot, Mahrezt, de Bruyne-t.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Citynek még van esélye a bajnoki címre, még akkor sem, ha a Liverpool hullámvölgybe került (utóbbi négy meccsükből hármat elveszítettek Kloppék). Ugyanis hiába kaptak ki a BL-ben, ott még van egy visszavágó, hiába estek ki az FA Kupából, gyakorlatilag csikócsapattal játszottak. És hát számítani lehetett arra, hogy a Premier League-ben nem lehet egy szezont veretlenül lehozni, főleg ekkora terhelés mellett.

Szóval minden bizonnyal a Citynek meg kell elégednie a második hellyel, előnyük egyébként hét pont a harmadik Leicesterrel szemben. Ők szerezték egyébként a legtöbb gólt az idei kiírásban (68), Agüero egymaga 16 gólt rúgott, amivel a góllövőlista harmadik helyén áll Aubameyang és Jamie Vardy mögött.

Legutolsó meccsüket a Ligakupában játszották, akkor hazai pályán szenvedtek 1-0-s vereséget Solkjaerék ellen, de mivel az első meccsen 3-1-re nyertek, így ez is továbbjutást ért.

A hírek szerint csak a baszk védő, Aymeric Laport nem állhat a spanyol edző rendelkezésére, eltiltottal nem kell számolniuk.

A Premier League-ben utoljára tavaly decemberben találkoztak és akkor is sikerült két vállra fektetni a Cityt. Rashford és Martial góljára csak Otamendinek volt válasza, kisebb meglepetés volt, tekintve a Vörös Ördögök szezonját és helyezését.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.29.EFL Cup
man city
0:1
man united
EFL Cup
2020.01.07.EFL Cup
man united
1:3
man city
EFL Cup
2019.12.07.Premier League
man city
1:2
man united
Premier League
2019.04.24.Premier League
man united
0:2
man city
Premier League
2018.11.11.Premier League
man city
3:1
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Utolsó öt meccsükön háromszor hagyta el győztesen a pályát a City, kétszer pedig a United. És ha megnézzük a legutóbbi két Old Traffordon lejátszott meccsüket, mindkétszer de Bruyne-ék nyertek.

Térjünk át Manchester vörös oldalára! Az Ole Gunnar Solkjaer irányította United a múlt héten továbbjutott az Európa Ligában, miután meggyőző teljesítménnyel 5-0-ra verték a belga Brugge együttesét. Bár az eredmény csalóka, majd hetven percet játszottak emberelőnyben, azért öt gól az mégiscsak öt gól.

Legközelebb a mezőny (papíron) egyik leggyengébb csapata ellen játszanak, az osztrák LASK Linz lesz az ellenfél, de Solkjaer jobban teszi, ha nem becsüli le őket, hiszen égtek ők már meg Kazahsztánban is az EL-ben.

A portugál Bruno Fernándes leigazolása egyelőre főnyeremény, a fiatal támadó középpályás hat meccsen három gólt rúgott és láthatóan gyorsan beilleszkedett a csapatba és felvette az angol foci ritmusát. Legutóbbi meccsén is gólt szerzett, egy sistergős bombagóllal járult hozzá az Everton elleni pontosztozkodáshoz.

Hazai pályán nem megy annyira rosszul a játék Martialéknak, a helyezésük inkább az idegenbeli teljesítmény miatt nevezhető gyengének. Az Álmok Színházában 7 győzelmet és 5 döntetlent értek el, kétszer tudták elvinni mind a három pontot tőlük. Ráadásul nem a Pool vagy a Tottenham ellen kaptak ki, hanem a Burnley és a Crystal Palace ellen.

A mezőnyben elfoglalt helyük gyorsan változhat, jelenleg ugyanannyi pontjuk van , mint a hatodik helyezett Wolverhamptonnak (42), de a Tottenham – Sheffield duó is csak két pontra van tőlük (40). Előttük a Chelsea, így ez a jelenlegi felállás akár egy forduló alatt is gyökeresen megváltozhat. És ha kikapnak Guardioláék ellen, a nyolcadik helyre is visszacsúszhatnak.

A csatársorból még mindig nagyon hiányzik Rashford, aki hosszú ideje sérüléssel bajlódik. Anthony Martial nevezhető a kezdő csatárnak, mellette még a 18 éves Greenwood és a télen szerződtetett rutinos Ighalo bevethető.

Rashford mellett továbbra is kérdéses, mikor épül fel bokaműtétje után Paul Pogba. A műtétre január elején került sor és négy hetes kihagyást vetítettek elő az orvosok, de még a hétvégi Everton elleni meccsen sem nevezték őt a keretbe.

Kérdés, hogy egyáltalán akar-e még a manchesterieknél játszani, hiszen a hírek szerint elvágyódik a csapattól. Szívesen látnák őt korábbi sikerei színhelyén, Torinóban, illetve a Real Madrid francia mesterének, Zinedine Zidane-nak is régóta fáj rá a foga. Ügynöke pedig nap mint nap megerősíti ezeket a feltételezéseket, hiszen lassan minden napra jut egy kis pletyka a világbajnokról.

A derbin Fernandeséknek van több vesztenivalójuk, valószínűleg egy botlást nem érezne meg a City, akiknek gondolatai inkább a kupák körül járnak.

Kettőzött erővel fognak játszani a United játékosai, hiszen a jövő évi BL indulás karnyújtásnyira van.
A derbi pedig az a meccs, ahol másodlagos a helyezés. Ezúttal nem a tabellára pillantva döntök, tippem: 1-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső