Manchester City – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 05.
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
  • Etihad Stadium
  • április 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Húsvét hétfő napja ezúttal egy kicsit más. Bár, ez már a második ilyen, szóval kezdünk hozzászokni… Nem mehetünk locsolkodni, nem kapunk piros tojást és jó magyar pálinkát a szolgálatainkért. Legalábbis nem tanácsos most ezt tenni. Én is csak javasolni tudom, hogy idén inkább skippeljük a locsolást meg a nagy családi összejöveteleket. Hogy aztán jövőre már tényleg elindulhassunk egy ilyen körútra.

Úgyis itt a Bajnokok Ligája, van miről beszélgetni, van mire fogadni… Első meccsünk a Manchester City – Borussia Dortmund találkozó lesz.

Az angolok már az előző körben is német ellenfelet kaptak, a másik Borussiát – a Gladbachot – aztán gond nélkül ütöttek ki, mindkét mérkőzésen jobbak voltak Gündoganék.

A Dortmund pedig egy spanyol ellenféllel, mégpedig a Sevillával találkozott. Mindkét meccs izgalmas volt, gólokban gazdag, egy picivel jobbak voltak a sárga-feketék, megérdemelten mentek tovább.

A válogatott szünet után már lement egy bajnoki forduló, nevezhetjük főpróbának a BL meccs előtt. Ami a Citynek jól sikerült, viszont a Dortmundnak nem.

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

Manchester City

Simán ment a továbbjutás a Manchester Citynek, a Borussia Mönchengladbach nem okozott komoly akadályt. Már az első mérkőzés után kijelenthető volt, hogy melyikük megy tovább, a Budapesten lejátszott találkozón 2-0-s előnyt szedtek össze Kevin De Bruyne-ék.

A Gladbach nem volt egy súlycsoportban a Cityvel, az egész mérkőzést egy kapura lövési kísérlettel zárták, alig-alig jutottak el Edersonig.

Az angolok góljait egyébként Bernardo Silva és Gabriel Jesus szerezték. A portugál szélsőnek jó napja volt, gólján mellett a második találatot ő készítette elő.

A visszavágót nyugodtan nevezhetjük formaságnak, ezt is semleges helyszínen bonyolították le az angol karanténszabályok miatt. És ez a helyszín ismét a Puskás Aréna volt, amit mindkét csapat dicsért, különösen Guardiola volt elégedett.

A végeredmény itt is 2-0 lett, ezúttal Kevin De Bruyne és Ilkay Gündogan találtak a hálóba.

A válogatott szünetet követően fontos rangadó várt az égszínkék csapatra, a King Power Stadionban léptek pályára a harmadik helyen tanyázó Leicester ellen. Az első félidőt a vendégek uralták, de szabályos találat nem jött össze, csak egy lesgólig jutottak.

Közben a rókák kapura sem lőttek…

A második félidőben Benjamin Mendy és Gabriel Jesus közelről betaláltak, és itt már a hazaiak jobban játszottak, gólig nem jutottak.

Egyre közelebb a hőn áhított bajnoki cím.

Előző 5 meccs eredménye
2018.07.21.ICC
man city
0:1
dortmund
ICC
2016.07.28.ICC
dortmund
5:6
man city
ICC
2012.12.04.Bajnokok Ligája
dortmund
1:0
man city
Bajnokok Ligája
2012.10.03.Bajnokok Ligája
man city
1:1
dortmund
Bajnokok Ligája
2010.08.04.Barátságos Mérkőzés
dortmund
3:1
man city
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund

Sokkal nehezebb dolga volt a Borussia Dortmund csapatának, az Európa Liga tavalyi győztese, a Sevilla volt az ellenfél. Akkoriban a Dortmundnak nem igazán ment a játék, épp ezért úgy éreztük, a spanyolok megfoghatják Haalandékat. De a norvég gólgép vezetésével a németek már Sevillában nyerni tudtak (sevillai vezetés után összekapták magukat a vendégek, és már az első félidőben hármat vágtak Bononak). A második félidőben a hazaiaknak már csak szépítésre futotta.

A visszavágón sem unatkozhattunk, Erling Haaland duplázott, a Sevilla viszont En-Nesyri két góljával visszajött a meccsbe. A második gól már nagyon későn – a hosszabbításban – született, így a harmadik találatra (ami a hosszabbítást jelentette volna) már nem maradt idő.

A hétvégén természetesen a Dortmund is lejátszotta aktuális bajnoki meccsét, a bronzéremért harcoló Eintracht Frankfurt látogatott a Signal Iduna Parkba. Fontos mérkőzés volt ez a sárga-feketéknek is, ha ugyanis nyertek volna, akkor egy pontra megközelítették volna a mostani ellenfelet…

De nem így történt, Adi Hutterék 2-1-re tudtak nyerni, így a vágyott egy pontos hátrányból hét pont lett. Ez azért problémás, mert így a Borussia lemaradhat a következő évi Bajnokok Ligájáról.

A hazaiak gólját Mats Hummels szerezte, de betalált Nico Schulz is… Csak ő rossz kapuba. A győztes gól pedig André Silva nevéhez fűződött.

Most lehet javítani a City ellen…

Összefoglalás

De erre nem sok esély mutatkozik. A Citynek megy, a Dortmund kétarcú csapat benyomását kelti. A City teljes kerettel készülhet, mindezt hazai pályán, a Dortmundnál öt sérült is van. Nézzük, hogy kik azok! Youssoufa Moukoko az egyikük, Dan-Axel Zagadou, Jadon Sancho, Axel Witsel és Marcel Schmelzer.

Az angoloknál várhatóan visszakerül jó pár játékos, akik a Leicester ellen csak a kispadon voltak, többek között Sterling, Foden, Gündogan vagy Joao Cancelo. Durva, hogy mennyire erős csapat a City, hogy egy kvázi „B csapattal” is simán legyőzték a Premier League jelenleig harmadikját…

A németeknél nagyjából fix a csapat, bár Raphael Guerreiro a hétvégén középső középpályást játszott, minden bizonnyal kedden este már ott fogjuk látni, ahol megszoktuk: Balbekként.

Egy megerősített középpályára számítok, a Dortmund célja az lehet, hogy a kreatív embereket kivegyék a játékból, így Dahoudra, Bellinghamre és Delaney-re is számítunk. Thorgan Hazard pótolhatja a kiesett Jadon Sanchot, minden más pedig adott.

Korábban az amerikai International Champions Cup elnevezésű barátságos tornán találkoztak, akkor a Dortmund az azóta már távozott Mario Götze találatával felülmúlta a Manchestert. De az csak egy barátságos, felkészülési torna volt, messzemenő következtetéseket nem kell levonni.

Több tippünk is van. Az egyik a hazai győzelem, amire nem jár magas odds, ellenben elég nagy valószínűséggel jön be. A másik pedig a gólszám volna. A Manchester City hazai pályán (is) a támadásokra fókuszál, és minden bizonnyal szeretnének megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra. Én most az utóbbit tartom a legjobb tippnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső