Manchester City – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 15.
Manchester City
Teljesítmény:
N N V N N
  • Puskás Aréna
  • Március 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hétre jut még nekünk mindenféle jóság, Európa Liga, hétvégi topbajnokságok, és persze Bajnokok Ligája. A héten szokásosan kedden és szerdán két mérkőzés vár ránk, ezt követően alakul ki a legjobb nyolc mezőnye. Aminek szinte biztos résztvevője a Manchester City, az első budapesti mérkőzésen 2-0-ra győzték le a mélyponton levő Borussia Mönchengladbach együttesét. Innen valóságos csoda lenne, ha a németek fel tudnának állni, erre szinte senki nem lát esélyt. Nem csak a formakülönbség miatt, de azért legyünk őszinték: A Manchester City játékoskerete pár fokkal jobb minőséget képvisel, mint a Gladbaché. Már az hatalmas szó, hogy sikerült továbbjutni a csoportjukból, hogy a Real Madridot egyszer meg tudták fogni, de láthatóan nem ez a szezon legjobb periódusa számukra, így a búcsú elkerülhetetlen.

De nem mindegy, hogy hogyan búcsúzik Marco Rose csapata. Jöjjön a Manchester City – Borussia Mönchengladbach beharangozója!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Magyarországon az előző körben!

Borussia Mönchengladbach – Manchester City

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire gyenge formában van a Borussia Mönchengladbach. Ki tudja, mi az oka, de az biztos közrejátszik, hogy Marco Rose az idény végén elhagyja a csapatot és a Borussia Dortmund vezetőedzője lesz. A City elleni meccsen sem ment nekik a játék, az egész első félidőben hagyták, hogy Ederson unatkozzon. A brazil kapus társai próbálták elérni, hogy ne gémberedjenek el a tagjai, néha hátra passzolták hozzá a labdát, de ezen kívül ott nem történt semmi. Bezzeg a másik oldalon!

A City dominált, többször került a kapu elé, és Bernardo Silva révén össze is hozták a vezető gólt. Honfitársától, Joao Cancelotól kapta a gólpasszt a szélső, és ez volt mindössze a harmadik fejjel szerzett gólja Silvának.

A második félidő 62. percében láthattuk az első kapura lövési kísérletet a németektől, Alassane Plea kifacsart mozdulattal, sarokkal nyúlt bele egy beadásba. A mozdulat gyönyörű volt, és a labda sem kerülte el sokkal a kaput.

De mielőtt a Gladbach játékosai felbátorodtak volna, a City gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Ezúttal is Joao Cancelo – Bernardo Silva volt a labda útja a 65. percben, akárcsak az első gólnál, de Silva ezúttal nem kapura, hanem középre fejelte a társ beadását. Így lett az tökéletes Gabriel Jesusnak, 2-0.

Ha csak ebből a meccsből indulnék ki, akkor sem adnék sok esélyt a németek fordítására, de ismerve a többi tényt is, az esély nem sokkal több 0 százaléknál.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.24.Bajnokok Ligája
gladbach
0:2
man city
Bajnokok Ligája
2016.11.23.Bajnokok Ligája
gladbach
1:1
man city
Bajnokok Ligája
2016.09.14.Bajnokok Ligája
man city
4:0
gladbach
Bajnokok Ligája
2015.12.08.Bajnokok Ligája
man city
4:2
gladbach
Bajnokok Ligája
2015.09.30.Bajnokok Ligája
gladbach
1:2
man city
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Nézzük meg azt is, mit játszottak a felek hétvégén! A Manchester Cityvel kezdem, ők a Fulham otthonába látogattak és Pep Guardiola egy kicsit felkavarta az állóvizet, a szokásoktól eltérően ezúttal három védővel küldte pályára legényeit. Az eredmény sima 3-0 lett a City javára, az újonc nem tudott meglepetést okozni, ahogy tették azt korábban a Liverpool ellen. Az első félidőben nem esett gól, a második elejét viszont nagyon megnyomták a vendégek, és John Stones gólját még másik kettő követte: Betalált Sergio Agüero és Gabriel Jesus is. Továbbra is nagy előnnyel vezetik a Premier League-t a manchesteriek, előnyük 11 pont továbbra is, ott lassan eldől a bajnokság.

A Borussia Mönchengladbach együttese is idegenben lépett pályára, és a nem túl jó formában levő Augsburg 3-1-re diadalmaskodott felettük. Én előzetesen döntetlent tippeltem, pont amiatt, mert a hazaiak sincsenek top formában, erre tessék, még mélyebbre került a Gladbach. Akár máshogy is alakulhatott volna a meccs, de Lars Stindl az első félidőben kihagyott egy tizenegyest.

A szünet után Vargas góljával a hazaiak szereztek vezetést, amit még Florian Neuhaus kiegyenlített, de Richter és Hahn góljaira már nem volt válasz.

Marco Rose – mostani – csapata ezzel továbbra is a tizedik helyen tanyázik, és lehet, hogy még nem értek a lejtő aljára.

Összefoglalás

Hosszú idő óta először nincs egyetlen sérültje sem az angoloknak, Nathan Aké volt az utolsó mohikán, de már ő is edzésbe állt. A Gladbachnál viszont két kulcsember szereplése is kétséges, Christoph Kramer és Ramy Bensebaini is megsérültek. Amennyiben nem tudnak játszani, akkor Kramer helyén Denis Zakaria játszhat, míg Bensebainit Wendt pótolhatja.

A Fulham elleni meccsen tehát háromvédős rendszerben állt fel a City, de kétlem, hogy a BL-re ezt megtartja Guardiola. Nem volt egyébként semmi gond ezzel, de a szélsőjáték egy kicsit megszenvedte ezt a formációváltást, ami nagy fegyvere az angoloknak.

Megint kellemes problémákkal nézhet szembe a katalán mester, a játékosok formája több mint kielégítő, nem kell senkit nélkülöznie… Azért neki is van egy gálakezdője, és valószínűleg ez a gálakezdő lép pályára. Amiről több lap is cikkezik, az Aymeric Laporte játéka, aki Rubén Dias párjaként kezdhet, de az is nagy kérdés, hogy Joao Cancelo, vagy Olekszandr Zincsenko kezd hátul.

Végül is, oly mindegy, hogy ki kezd. Lehet elhamarkodott, lehet, hogy a medve bőrére iszok előre, de ez a párharc már eldőlt véleményem szerint. Ez nem azt jelenti, hogy a City ne venné komolyan a csatát. Nagyon is komolyan fogják venni. Épp ezért bízom abban, hogy legalább 2,5 gólt láthatunk. A Gladbach célja pedig az lehet, hogy szépen búcsúzzanak az idei sorozattól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső