Manchester City – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 06.
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
  • Etihad Stadium
  • Május 08. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A végére hagytam a nagyágyút, egy Premier League mérkőzést. Konkrétan a Bajnokok Ligája finalisták között zajlik majd le, azaz jön most egy Manchester City – Chelsea meccs. Teljesen megérdemelt, hogy ez a két csapat játssza majd az isztambuli finálét, de közben a bajnokságra is figyelniük kell.

A Citynek annyira nem, ők bajnokok lesznek. Ha nyernek, akkor már most, ha nem, akkor egy kicsit később, de ezt innentől kezdve esélytelen, hogy elbukják. A Chelsea számára viszont ez egy sokkal fontosabb meccs, ezen is múlik, hogy végül hol fejezik be a pontviadalt. Lehetnek akár harmadik helyen is, de végül kiköthetnek a hatodik pozícióban is. Utóbbira azért akkora esély nincs, de tény: A hozható meccsek mellett ezt is be kéne húzni.

Az FA Kupa elődöntőjében már egyszer sikerült legyőzni a Cityt. Miért ne sikerülhetne most is? Vessük bele magunkat a Bajnokok Ligája dö… Akarom mondani a Premier League harmincötödik fordulójának leginkább várt meccsébe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Manchester City

Pep Guardiola tudott pihentetni, az ő keretébe ez simán belefér. Szükség volt rá, a szezon java még csak most jön számukra, az elődöntőben 2-1-es idegenbeli sikert arattak, de nem vehették félvállról a visszavágót sem, így ezúttal játszott Kun Agüero, Ferrán Torres, Gabriel Jesus és Raheem Sterling is, a védelem is teljesen kicserélődött, ott Aké és Laporte volt középen, Joao Cancelo és Benjamin Mendy a széleken.

Még ez a csapat is elég sokáig jutna a Bajnokok Ligájában…

Gabriel Jesus már az első félidőben betalált, majd gólöröm helyett mutatóujját rázta és a fejét fogta, a partjelző ugyanis emelte a zászlaját. Fernandinho adta be a labdát, a brazil teljesen üresen Guaita szeme közé lőtt. De, mint kiderült, mindezt lesről tette.

A második félidőben folytatódtak a vendégek támadásai, elvétve a Crystal Palace is eljutott Edersonig, de komolyabb veszélyt nem jelentettek. Kun Agüero viszont jelentett. Az 57. percben remek passzt kapott Mendytől, a felpörgött labdát aztán droppból bombázta a jobb felsőbe.

Két perccel később meg el is dőlt a meccs, az eléggé mellőzött Ferrán Torres is megmutatta, hogy talán helye van ebben a csapatban, nagyon okosan tekerte el a játékszert Guaita mellett.

Lehetett volna ebből egy komolyabb kiütés is, maradjunk abban, hogy nem a londoniakon múlt, hogy nem négy vagy ötgólos City-siker lett a meccs végén.

Mindegy, mert a kétgólos – sőt, az egygólos – sikerért is három pont jár, tényleg csak egy fél hajszál választja el őket a bajnoki címtől.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.17.FA Kupa
chelsea
1:0
man city
FA Kupa
2021.01.03.Premier League
chelsea
1:3
man city
Premier League
2020.06.25.Premier League
chelsea
2:1
man city
Premier League
2019.11.23.Premier League
man city
2:1
chelsea
Premier League
2019.02.24.Angol Ligakupa
chelsea
3:4
man city
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Fulham

Tuchel is pihentetett azért, itt pályára került Zijes, Gilmour, Reece James és Zouma is, de a csapat magját azok alkották, akik a Real Madrid elleni idegenbeli meccsen is pályára léptek.

Kai Havertz, aki kiszorult és Madridban nem jutott sok szóhoz – 24 percet kapott – lett a nyerőember a Fulham elleni városi derbin.

A balbekk, Antonee Robinson szolgáltatta az első igazi lehetőséget, távoli bombája veszélyesen szállt a kapu felé, de végüll megnyugodhattak a kékek, az amerikai srác nem talált kaput.

Az első komolyabb Chelsea-helyzetből viszont gól született. A lendületesen játszó kékmezesek Kai Havertz révén találtak hálóba, Timo Werner zseniális passzát váltotta gólra a német.

Nem sokkal később a gólpasszt adó Werner is betalálhatott volna, de Hakim Zijes mesteri centerezését a kapusba lőtte.

Edouard Mendynek is akadt dolga, nem csak Alphonse Areolának, Lookman jobb alsóba szánt labdáját ütötte ki, majd a védők felszabadítottak, így a Chelsea megúszta a gólt.

Timo Werner a második félidőben megismételte azt, amit az elsőben: Ismét remekül játszotta meg honfitársát, Kai Havertz pedig második alkalommal is higgadtan fejezte be az akciót, ezzel már 2-0 volt a hazaiaknak.

Sima győzelem, amivel továbbra is harcban a harmadik helyért, de teljesen nem nyugodhatnak meg, hiszen a szezon meglepetéscsapata, a West Ham továbbra is a nyomukban van.

Összefoglalás

Na, hát érdekes főpróbája lesz ez a döntőnek, ha a csapatok is úgy akarják, de Pep helyében azért hagynám pihenni is azokat, akik kezdtek. A Chelsea ezt nem teheti meg, borzalmas nehéz mérkőzések várnak még rájuk. Lássuk csak: Most szerdán játszottak a Real Madriddal, ami azért nem volt egy nagyon nehéz meccs, szombaton City, majd Arsenal hazai pályán, Leicester kétszer (egyszer a bajnokságban, egyszer az FA Kupa döntőjében), végül Aston Villa idegenben.

Említettem még a bevezetőben, hogy nemrég már sikerült legyőzni a Cityt. Az az FA Kupa elődöntőjében volt, és a találkozót a Wembley-ben bonyolították le.

Ha azt nézzük, hogy az Etihadban milyen eredmények vannak, akkor azért más képet kapunk. Általában a City nyer, így történt ez ötből négyszer mostanság.

És lehet, hogy kinevettek, de ez akár lélektanilag is fontos lehet a manchesterieknek. Ha hivatalosan úgy lehetnének bajnokok, hogy a Bajnokok Ligája döntős ellenfelüket verik meg, az dobhatna egyet az önbizalmukon is.

Nem vagyok tanár, Pep viszont az, egy elképesztő géniusz, így lehetséges, hogy ilyen meg sem fordult a fejében.

Szokás szerint a Citynél nincs sérült játékos, a Chelsea-nél is csak Kovacic, és ahogy láttam, César Azpilicueta is kapott egyet a Madrid ellen. Eltiltottja csak a hazaiaknak van John Stones személyében.

Biztos, hogy nem adnak ki majd mindent, nem játszanak ki minden lapot, hagyni kell valamit Törökországra is.

De hogy mindent megtesz majd mindkét csapat a győzelemért, az tuti. És emiatt nem biztos, hogy ez egy szórakoztató találkozó lesz. Kevés gólt várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső