Manchester City – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 08.
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
  • Etihad Stadium
  • április 10. 13:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leeds United
Teljesítmény:
N N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kedden este Bajnokok Ligája negyeddöntő a Borussia Dortmund ellen, szombaton kora délután pedig már Premier League a Leeds ellen. Egyre nagyobb nyugalomban készülhetnek ezekre a bajnoki fordulókra Gabriel Jesusék, az előnyük megnyugtató, és már nincs sok a bajnokságból, egészen pontosan hét meccsük van még hátra (ezzel együtt), és könnyen előfordulhat, hogy meg sem kell várni az utolsó fordulót, hogy kijelenthessék: Ők a bajnokcsapat. 14 pontról bukni ennyivel a vége előtt nehezebb, mint megnyerni, így már a fogadóirodáknál fogadni sem lehet az angol bajnok kilétére.

Ellenfelük a Leeds is belőtte magát a tabella közepére, de még felfelé és lefelé is csúszhatnak. Nagyon extrém esetben még a 6-7. hely környékét is megcsíphetik, de mondom még egyszer: Nagyon extrém esetben. Mindenesetre az ő szereplésük az egyik legkellemesebb csalódás idén, számtalan jó játékost megismerhettünk, akik Marcelo Bielsa legényeinek mondhatják magukat.

Kezdjük ezt a borongós csütörtököt egy Manchester City – Leeds United meccsel!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Manchester City

Gólnélküli első félidőt játszott egymással a Premier League harmadik és első helyezettje, a listavezető azonban többször is közel állt a vezetés megszerzéséhez. Fernandinho egyébként kapuba talált rögtön a meccs elején, az ötödik percben, azonban Kun Agüero a lövés pillanatában lesen volt, zavarta is Kasper Schmeichelt a kilátásban, így a hatalmas bombagólt nem adták meg.

Később Kevin De Bruyne ütőit szedték fel, az ebből következő szabadrúgás – amit a belga végzett el – a felsőlécen csattant.

Érett az a gól, de a hármas sípszó pihenni küldte a fiúkat. A Leicester egyetlen helyzetéről sem tudtam beszámolni, ugyanis Jamie Vardy és csapattársai egyetlen lövést sem eresztettek meg Ederson kapuja felé.

A második félidő viszont elhozta a vágyott gólt, sőt, itt nem elég az egyesszám, a City kétszer is a rókák kapujába talált.

Valószínűtlen helyről érkezett az első találat, az idén leginkább a cserepadon helyet foglaló Benjamin Mendy kaparintott meg egy labdát a tizenhatoson belül, egy lövőcsellel elküldte a védőjét, majd jobbal – elég esetlenül – a bal alsóba csavart.

Teljesen megérdemelt volt a vendégek vezetése, és negyedórával később el is döntötték a meccset. Ezúttal Gabriel Jesus juttatta át a játékszert a gólvonalon, miután Sterling és ő négy védőből csináltak bolondot.

A Manchester City nem csak magának, hanem a második helyen levő Unitednek is szívességet tett, így egy kicsit meg tudtak lógni az őket üldöző Rodgers legénységtől.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.03.Premier League
leeds
1:1
man city
Premier League
2013.02.17.FA Kupa
man city
4:0
leeds
FA Kupa
2004.03.22.Premier League
leeds
2:1
man city
Premier League
2003.12.22.Premier League
man city
1:1
leeds
Premier League
2003.01.11.Premier League
man city
2:1
leeds
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Sheffield United

Azt már többször megbeszéltük, hogy a Sheffield Unitednek már nincs reális esélye bent maradni az angol első osztályban. Nagyon le vannak maradva, és bár matematikai esélyük még megvan, de ez… Ez már reménytelen. Főleg, hogy ismét vereséget szenvedtek, ezúttal a Leeds ellen.

Végeredmény alapján annyira nem volt sima, de az újonc sokkal jobban játszott. Az angol válogatottban bemutatkozó Kalvin Phillips rúghatta volna az első hazai gólt, egy eladott labdát fülelt le, majd nagyon okosan a jobb alsót vette célba, de Ramsdale odaért. Pedig a helyzetfelismerés gólt érdemelt volna.

Viszont a 12. percben már sikerült a hálóba találni, a gólszerző Jack Harrison volt, de a találat inkább Raphinha érdeme volt, aki elcikázott a sheffieldi védők között, egészen le az alapvonalig, majd keresztbe passzolt, Harrison meg befejezte az akciót.

Még a félidő vége előtt jött az egyenlítés, kvázi a semmiből. A gól maga is érdekes volt, Ayling első blikkre a gólvonalról mentette Ben Osborn lövését, de a játékvezető a sípjába fújt, majd az órájára mutatott, a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon. Az ismétlések alapján látszott: Nem pár centiről volt szó.

A második félidőben tovább támadtak a hazaiak, ők azért szerették volna az utolsó helyezettet legyőzni. És Phil Jagielka végül segített a Leedsen. Az Everton egykori védője egy baloldali beadásba vetődött bele, pechjére a labda a kapuban kötött ki. Az nyugtathatja az angol védőt, hogy ha ő nincs, akkor Bamford értékesítette volna a helyzetet.

Bamfordnak a végén még volt egy ziccere, ezt Ramsdale fogta, így maradt a 2-1. Szűk győzelem, de ezért is három pont jár.

Összefoglalás

Rövid lesz a kis bejegyzés a sérült játékosokról, ugyanis a Manchester Citynél egyetlen sérült nincs – jelen pillanatban -, míg a vendégeknél csak Adam Forshaw. Viszont lesz még egy hiányzó, méghozzá egy fontos játékos. Jack Harrison, a Sheffield elleni mérkőzés első góljának szerzője a Manchester City játékosa, kölcsönben szerepel a Leedsben, és nem játszhat anyaegyesülete ellen.

A City kedden eléggé megszenvedett a Borussia Dortmunddal, és jövő héten már jön a visszavágó, így nem lennék meglepődve, ha Pep Guardiola egy kicsit pihentetne. Cancelo helyett Mendy, Stones helyett Laporte, Rodri helyett Fernandinho… De ezek csak erős tippek, semmi más.

A Leedsnél Harrisont kell pótolni, erre a legnagyobb esélye Helder Costának van, más változásra én egyáltalán nem számítok.

Az őszi szezonban hazai pályán meglepetésre 1-1-es döntetlent játszottak a csapatok, a gólokat Sterling és Rodrigo szerezték.

A City B sora nem sokkal gyengébb, mint a legjobb tizenegyük, így egyértelműen hazai győzelemre számítok, és emellett szeretnék látni gólokat, mondjuk legalább 3-at…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső