Manchester City – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.
Manchester City
Teljesítmény:
N V N N N
  • Etihad Stadium
  • December 14. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
V D N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó angol elsőosztályú mérkőzésünk következik, a Manchester City – Leeds United. Marcelo Bielsa együttese a múlt héten jelentősen megizzasztott egy élcsapatot, a Chelsea otthonában az utolsó pillanatig döntetlenre álltak, de aztán jött egy büntető, és Patrick Bamfordék végül üres kézzel voltak kénytelenek távozni. Illetve, ez nem pontos, a Leeds legjobb, leggólerősebb csatára alig, hogy visszatért, máris megint megsérült, így nem is utazott el a társakkal Londonba.

Eddig sem volt sok esélyük az Etihadban, de így pláne nem, a City nagyon megy mostanság a bajnokságban, nem véletlenül vezetnek ők. Nagyon izgalmas szezon elé nézünk, ha minden így marad, akkor a City – Pool – Chelsea trió az egész idényben kéz a kézben haladhatnak, apróságokon dőlhet majd el, hogy ki lesz a bajnok. Például egy ilyen, Leeds elleni mérkőzésen.

Botlott már idén a City saját stadionjában gyengébbnek hitt ellenféllel szemben, nem is olyan régen a Crystal Palace nyert itt 2-0-ra.

Ilyet azért most nem nézünk ki a Leedsből, de ahogy a Chelsea-t, úgy Pep Guardiola együttesét is megszorongathatják.

A fogadóirodák nem is vitték túlzásba, a hazai győzelem az 1.20-as oddsot sem éri el, így másfelé fogunk elindulni. A Wolves ellen több gólt vártunk, főleg, hogy a hazaiak egy félidőt emberelőnyben játszottak Raúl Jiménez nevetséges piros lapja miatt. Nem a döntés volt nevetséges, hanem a mexikói viselkedése. Lentebb kifejtem…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Wolves: 1-0

G.: Sterling

Hatalmas nyomás alatt játszotta végig Bruno Lage együttese a City elleni mérkőzést, ennek ellenére Pep Guardiola legényei csak egy gólt tudtak bebrusztolni José Sá kapujába. A statisztika alapján gólokkal kellett volna nyerni, az élen álló manchesteriek 90 perc alatt 24-szer lőttek kapura, abból 10 el is találta a kaput, a labda pedig 71 százalékban volt náluk. Hízelgő a végeredmény a farkasok számára, akik egy félidőt tíz emberrel játszottak végig.

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – J. Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko – B. Silva, Rodri, Gündogan – Sterling, Gabriel Jesus, Grealish

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Dendoncker, R. Neves, J. Moutinho, Ait Nouri – R. Jiménez, Traoré

Elég eseménytelen volt a mérkőzés első félideje, egészen a 40. percig, akkor indult be igazán a buli… Addig szinte semmi nem történt, az a kevés értékelhető jelenet a Manchester City csapatához köthető, a Wolves olyan, mintha pályán sem lett volna. Volt egy ígéretes Bernardo Silva lövés, ami végül fölé szállt – a portugál támadó a múltkori dupláját követően megbátorodott -, de úgy igazán vevszélyes lehetőséget nem láthatott az Etihad népe.

Az utolsó öt percben aztán Moss játékvezető kezdett kártyázni, előbb sárgát kapott Rúben Dias, aztán Rodri, és jött egy szürreális jelenet Raúl Jiménez főszereplésével. A mexikói csatár a középkörben gyűrte le Rodrit hátulról, amiért sárga lapot kapott. Nincs ebben semmi, túlságosan elkapta a hév a csatárt, durvaságról nem lehetett szó, mehet minden tovább. De nem mehet, ha Jiménezen múlik. Aki nem engedte elvégezni a szabadrúgást. Rodri belerúgta végül a labdát, a bíró sípja ismét harsant, és emiatt az – elnézést kérek az olvasóktól – ostobaság miatt leküldték a pályáról. Hitetlenkedett a csatár, aki úgy viselkedett, mint egy nyeretlen kétéves…

A fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai csapat, és alaposan meg is szórhatták volna az emberhátrányban egyébként nagyot küzdő Wolvest. A legközelebb a gólhoz Ilkay Gündogan állt, akinek fejese José Sán már túljutott, ám egy visszafutó védő, Conor Coady a gólvonalról menteni tudott.

Nem Jonathan Moss lesz Lage-ék kedvenc játékvezetője, a sípmester ugyanis a 62. percben befújt egy büntetőt a Citynek, méghozzá kezezés miatt. Szerintem elég véleményes, de megadható, Romain Saiss azt reklamálta, hogy Bernardo Silva beadása nem a kezét, hanem a hónalját és az oldalát találta el. Mindenesetre Raheem Sterling lazán a kapu közepébe gurított, és különleges gól volt ez a támadó számára, ez volt a 100., amit a Premier League-ben szerzett…

A gól után még egy hatalmas helyzete volt a kékmezeseknek, Jack Grealish hat méterről vágott fölé egy ajtó-ablak lehetőséget.

Aztán a végén egy beadáshoz Max Kilman húzódott fel, fejesét pedig Edersonnak kellett kitornáznia. Nem sűrűn jutottak el a brazil kapujáig a vendégek, érdekes lett volna, ha végül egyenlíteni tudnak… De nem tudtak, Sterling vitatható tizenegyesgóljával a City otthon tartotta a három pontot, és így maradt az élen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.10.Premier League
man city
1:2
leeds
Premier League
2020.10.03.Premier League
leeds
1:1
man city
Premier League
2013.02.17.FA Kupa
man city
4:0
leeds
FA Kupa
2004.03.22.Premier League
leeds
2:1
man city
Premier League
2003.12.22.Premier League
man city
1:1
leeds
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Leeds United: 3-2

G.: Jorginho (2), Mount ill. Raphinha, Gelhardt

Nagyszerű mérkőzést játszott egymással a Chelsea és a Leeds, amely az utolsó pillanatban bukta el az egy pontot a Stamford Bridge-en. Ez is egy olyan mérkőzés volt, ahol a játékvezető főszerephez jutott, összesen három tizenegyest fújt be a meccs alatt. A Chelsea két rossz eredmény (West Ham, Zenit) után összeszedte magát, és ha nehezen is, de nyertek, így tovább üldözik az élen álló Manchester Cityt, és a második helyen álló Liverpoolt.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Silva, Rüdiger – James, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso – Mount, Havertz, Werner

Leeds United:

Meslier – Dallas, Ayling, Llorrente, Firpo – Shackleton, Forshaw, Harrison – Roberts – Raphinha, James

Nem hiszem, hogy láttujk már ilyen összeállításban a Leeds United együttesét, de szükség törvényt bont, a rengeteg sérülés miatt olyanok is helyet kaptak a kezdőben, akik amúgy nem szoktak.

A félidő korai szakaszában a játékosok csak ismerkedtek a pályán, mígnem a 28. percben a Leeds United tizenegyeshez jutott. Marcos Alonso rúgta fel a tizenhatoson belül Daniel Jamest, a játékvezető pedig ellentmondást nem tűrően fújt bele a sípjába. Hogy a vétkes miért volt felháborodva, arra a mai napig nem tudjuk a választ, egyértelmű fault volt…

A labda mögé Raphinha állt, és nagyon lassan futott neki a büntetőnek. Edouard Mendy az utolsó pillanatig kivárt, csak a lövés pillanatában indult el jobbra. Késő volt, Raphinha lövése annál erősebb volt és jobban helyezett, hogy a francia portás odaérjen, 0-1.

A Chelsea-nek még az első játékrészben sikerült kiegyenlítenie, Marcos Alonso szerelte keményen Stuart Dallast, majd beadását a röviden érkező Mason Mount tessékelte a kapuba. A gólszerző ismét a közönséggel volt elfoglalva, csendre intette őket. Úgy tűnik, nem tanult a múltkori hibájából, amikor arcoskodni kezdett a West Ham fanokkal… Aztán csapata végül üres kézzel távozott a kalapácsosoktól…

Egy óra telt el a meccsből, amikor az eredmény újra változott. Antonio Rüdiger tört előre, kapott egy magas indítást, amit a tizenhatoson belül megszelidített. Épp cselezni készült, amikor a visszafutó Raphinha labdástól sodorta el a németet. Kavanagh játékvezető pedig tizenegyest adott. Jorginho szokásos módon végezte el a büntetőt, Meslier balra repült, a labda meg jobbra, 2-1.

A hajrában a gólszerző Raphinhát váltotta Joe Gelhardt, a Leeds ifjú tehetsége, aki szinte azonnal betalált. Két perccel a pályára lépését követően Tyler Roberts beadásánál lépett ki két védő között, majd estében Mendy mellett a hálóba továbbított.

A dráma azonban ezen a pályán is jött, a 94. percben Tony Rüdiger ismét előre húzódott, és most nem Raphinha, hanem a csereként pályára lépő Mateusz Klich rúgta őt fel. Jorginho természetesen újra odaállt a labdához, és ezúttal sem hibázott, most a bal alsót választotta.

Őrületes meccs volt, őrületes végjátékkal.

Összefoglalás

Pep Guardiolának négy játékosát kell nélkülöznie holnap este: Ferrán Torres – aki lehet, hogy a télen távozik – még mindig lábtörése után lábadozik, Liam Delap szintén sérült, Ilkay Gündogan pedig a hátát fájlalja a legutóbbi bajnoki óta. Aztán itt van még Joao Cancelo, aki begyűjtötte ötödik sárga lapját, így eltiltott lesz a Leeds ellen.

Marcelo Bielsa feje felett már köröznek a keselyűk, a mester dolgát nem könnyíti meg, hogy folyamatosan vannak sérültjei, fontos sérültek, akik általában a kezdőben lennének. Patrick Bamford visszatért, de meg is sérült egyből a pontot érő gólja után, Rodrigo, Kalvin Phillips és Liam Cooper szintén kiestek, illetve Pascal Struijk és Robin Koch sincs tökéletes állapotban.

Ezen események miatt kap helyet a kezdőben Shackleton, Forshaw, emiatt kell Luke Aylingnak belső védőt, Stuart Dallasnak meg jobbhátvédet játszani. Gólja után Joe Gelhardt kezdhet ékként, mögötte ott lesz Tyler Roberts, a széleken pedig James és Raphinha. Ez egy sokkal védekezőbb csapat lesz, Marcelo Bielsa sem őrült meg (csak a beceneve az!), hogy ajtóstól rontson a házba…

Tavaly tavasszal nagyszerű meccset játszottak itt a felek, Stuart Dallas góljával a vendégek jutottak előnyhöz, majd Liam Coopert még az első félidőben kiállították. Ferrán Torres a hajrában egyenlíteni tudott, de a hosszabbításban jött ismét Dallas, és végül a Leeds három ponttal távozott.

Most ez eléggé sci-finek tűnik a tények ismeretében, az is csoda lenne, ha a tartalékos Leeds be tudna találni Ederson (vagy Steffen) kapujába. Szerintünk ez nem fog sikerülni. A hazai győzelmet megfogadni nincs értelme 1.15-ért, így marad az, hogy csak a Manchester City fog gólt rúgni holnap este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső