Manchester City – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 25.
Manchester City
Teljesítmény:
N N V N N
  • Etihad Stadium
  • Szeptember 27. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Leicester
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hétfőn két mérkőzést rendeznek a Premier League-ben, és én mindkettőről írok nektek, előtte azonban egy vasárnapi meccs kerül terítékre, ez pedig a Manchester City – Leicester. A tavalyi évben mindketten kiharcolták az európai kupaindulást, a City a második, a Leicester az ötödik helyen végzett. Az idei bajnokságot két győzelemmel indították a Rókák, imponáló gólaránnyal rendelkeznek, lehetséges, hogy megfogják az Etihadban Pep Guardiola koronavírus által tizedelt csapatát?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Manchester City

A City első mérkőzése az elhúzódó Bajnokok Ligája szereplés miatt elmaradt, így a második fordulóban csatlakoztak a küzdelmekhez, természetesen később fogják pótolni az elmaradt mérkőzést.

Említettem, hogy a csapatba befészkelte magát a koronavírus, sajnos Aymeric Laporte után Ilkan Gündogan is elkapta a vírust, így ők már a Wolves elleni meccset is kihagyták, illetve a Leicester ellen sem játszhatnak majd.

Guardiola szerencséjére a keret bő, így nem okozott problémát a baszk és a német játékos hiánya. Ők kezdtek támadóbban, a Wolves gyakorlatilag nem volt veszélyes, minden erejük arra ment el, hogy ne kapjanak gólt. Saiss azonban egy buta hiba után tizenegyeshez juttatta a vendégeket.

De Bruyne magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyult, erős, jól helyezett lövésével szerzett vezetést a City. Hamarosan már 0-2-t mutatott az eredményjelző, ugyanis Sterling a 32. percben a fiatal Phil Fodent hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

Mehettek volna a szünetre három gólos előnnyel is, de Rui Patricio vállal hárított De Bruyne ziccerénél.

A fordulást követően egy teljesen más felfogású Wolves lépett pályára és könnyedén egyenlíthettek, sőt, fordíthattak volna. Daniel Podence, a hazaiak 24 esztendő portugál csatára háromszor is nagy helyzetben hibázott. Valamennyire tudott javítani, a 78. percben egy szép kötényt osztott ki, majd a beadásából Raúl Jimenez szépített fejjel.

Az egyenlítés azonban nem jött össze, a meccs legvégén pedig Gabriel Jesus is betalált egy – mondhatni – szerencsés góllal, a végeredmény 3-1 lett a City javára.

A csapat tegnap este is pályára lépett a másodosztályba kieső Bournemouth ellen, az alapcsapatból Kyle Walker, Rodri, Ferrán Torres, Foden és Mahrez játszottak, valamint pár fiatalnak is esélyt adott Guardiola. Pályán volt például Bernabe Garcia, Thomas Doyle és a 17 éves Liam Delap is. Ráadásul utóbbi játékos szerezte az első gólt. Végül 2-1-re nyert a tartalékos manchesteri csapat.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.22.Premier League
leicester
0:1
man city
Premier League
2019.12.21.Premier League
man city
3:1
leicester
Premier League
2019.05.06.Premier League
man city
1:0
leicester
Premier League
2018.12.26.Premier League
leicester
2:1
man city
Premier League
2018.12.18.Angol Ligakupa
leicester
1:3
man city
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Burnley

Az első körben nagyon simán nyert a Leicester a West Brom otthonában, bár fél órán keresztül döcögött a játék.

Ezúttal az a Burnley érkezett a King Power Stadionba, akik első bajnokijukra készültek az új szezonban. Sikerült elkényeztetni a szurkolókat, akik még mindig nem léphetnek a stadionba, de talán hamarosan erre is sor kerül…

Foglalkozzunk a meccsel, ami összesen hat gólt hozott számunkra. Az első félidőben kettőt, az egykori Leicester játékos, Chris Wood szerzett vezetést a vendégek számára. Érdekes körülmények között esett a gól, Wood ugyanis elég furcsa mozdulattal (értsd: két kézzel) lökte el magától a Leicester védőjét, Justint. Miután egyedül maradt kilőtte a hosszú alsót.

Az egyenlítésnél is ment a reklamálás, Vardy került helyzetbe, de túlságosan kisodródott, így inkább Castagne elé tálalt, ő tovább passzolta az érkező Barnes-nak, aki 11 méterről a hálóba gurított. A Burnley játékosai azért tüntettek, mert Ayoze Perez lesen tartózkodott a lövés pillanatában, de nem ért a labdába, így megadták a gólt.

A második félidőben ismét Castagne adott gólpasszt, vagyis valami olyasmit. A jobboldali beadásába a Burnley védője, Pieters kapott bele, a beadásra kimozduló Pope mögött a hálóba sunnyogott a labda.

11 perccel később Justin meglőtte a harmadik Leicester-gólt, de a 73. minutumban Dunne fejjel szépített.

A meccset Praet 79. percben szerzett bombája döntötte el végérvényesen, a középpályás elemi erővel lőtt a kapu bal oldalába.

Jó kis fordulatokkal tarkított meccs volt ez, a Leicester pedig bizonyította, hogy nem feltétlenül van szükség Jamie Vardyra, hogy gólokat szerezzen.

Összefoglalás

Azért a Wolves megmutatta, hogy még ezt a nagyon erős Cityt is meg lehet fogni. A végeredmény ugyan nem ezt mutatja, de a második félidőben mutatott játékból kiindulhat Brendan Rodgers. Laporte és Gündogan tehát biztosan nem szerepelhetnek, de Fernandinho és a nyáron szerződtetett Ake tökéletesen tudta pótolni őket.

Valószínűleg ez a szezon is a Liverpool és a Manchester City harcáról fog szólni, tavaly már az őszi szezonban gyakorlatilag elbukott a City, könnyű helyeken veszítettek pontokat, ezen biztosan szeretnének javítani.

A Leicester pedig jó formában várja a folytatást, két meccs alatt hétszer találtak kapuba. A védelmükön van mit csiszolni, Justin és Castagne az előre játékban nagyon hasznosak (Ezen a meccsen Castagne két, Justin pedig egy gólban működött közre), de a védekezésre emiatt nem mindig jut idejük.

Ez pedig tökéletes a City támadóinak, legyen szó akár Jesusról, De Bruyne-ről, Mahrezről, Fodenről, Ferrán Torresról vagy Sterlingről. Gyorsaságukat így kihasználhatják, az üresen maradt területeket bejátszhatják.

Tehát vagy felvállalja ezt a Leicester, vagy Justin és Castagne kevesebbszer vonul előre.

Utolsó öt Etihadban lejátszott meccsükön négyszer nyert a City, általában azonban a Leicester is be tudott találni.

Így hát ezen az úton indulunk el: Minden bizonnyal nyerni fognak Sterlingék, de bőven van arra esély, hogy a Rókák is betaláljanak. Ez a tipp pedig most remek szorzóért cserébe érhető el.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső