Manchester City – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 23.
Manchester City
Teljesítmény:
N N N V N
  • Etihad Stadium
  • December 26. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leicester
Teljesítmény:
V N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újra itt vagyunk, ma is csökkentett üzemmódban, a karácsonyra készülve. Ez azt jelenti, hogy a megszokott 6-7-8 tipp helyett csak kettő kerül ki, de remélhetőleg vasárnapig az is elegendő lesz. A Boxing Day küzdelmeivel folytatjuk, a topbajnokságok közül csak az angolok játszanak karácsonykor is, ezt pedig mi igyekszünk kihasználni, és pénzzé tenni.

Az élbolyban levő csapatok közül választottunk, terítékre kerül a Manchester City – Leicester és a Tottenham – Crystal Palace mérkőzés. Szerintünk mindkettő hordoz magában izgalmat, és a lehetőséget is a bankrollunk növelésére.

A City ugyebár vezeti a bajnokságot, előnyük három pont az őket üldöző Liverpoollal, és hat a Chelsea-vel szemben, de azért meg nem nyugodhatnak, valószínűleg ez a csata a pontvadászat végéig kiélezett lesz.

Ellenfelük, a Leciester úgy áll a kilencedik helyen, hogy két mérkőzését is el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt. Ha ezeket majd a jövőben bepótolja, úgy felléphet egészen az ötödik helyig. Az azért már jobban mutat, tavaly végül az lett a végállomás Vardy-ék számára.

A rókák egyébként tegnap este a Ligakupából búcsúztak, hatalmas küzdelemben múlta felül őket a Liverpool együttese, 3-3-as eredményt követően tizengyesekkel búcsúztak a vendégek. Ami különösen azért bosszantó, mert 3-1-re is vezettek a remekül kezdő Rodgers-legények.

No, vissza a Premier League-hez, kezdjük a mai beharangozókat!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Newcastle United – Manchester City: 0-4

G.: Dias, J. Cancelo, Mahrez, Sterling

Az biztos, hogy télen komoly erősítéseket kell végrehajtania a Newcastle-nek, hogy tavasszal megindulhassanak felfelé. Valószínűleg akkor is ki fognak kapni a Manchester Citytől, ég és föld a két együttes játékereje, de legalább a tabella hátsó felében levő csapatok ellen lesz esélyük. Mert ez így kétségbeejtő. Ki lehet kapni a Citytől, de a játék képe alapján mondhatjuk, hogy Eddie Howe együttese jogosan tartózkodik a kiesőzónában…

A kezdők:

Newcastle United:

Dubravka – Murphy, Lascelles, Clark, Ritchie – Willock, Hayden, Joelinton – Almiron, Fraser – Wilson

Manchester City:

Ederson – J. Cancelo, R. Dias, Laporte, Zinchenko – Rodri, B. Silva – Mahrez, De Bruyne, Sterling – Gabriel Jesus

Kabaréba illő góllal szerezte meg a vezetést a Manchester City a mérkőzés ötödik percében. Egy nem túl veszélyes szöglet után a NUFC nem tudott felszabadítani, így került a labda Kevin De Bruynéhez, akinek ívelése a tizenhatoson belül Joao Cancelot találta meg. A portugál bekk még az alapvonal előtt középre kanalazott, de nem tűnt ez egy veszélyes beadásnak, ott volt Ciaran Clark és Martin Dubravka is, hogy megállítsák a vendégek támadását.

Csakhogy Clark fejes helyett elengedte a labdát, Dubravka nem kapcsolt, a középen álldogáló Rúben Dias meg ezt köszönte szépen és a hálóba fejelt. Minden szarka széttárt karral állt, nem igazán értették, hogy sikerült ezt összehozni. Dubravka szólt Clarknak és a védő ezért engedte el a labdát? Vagy pontosan mi történt itt? Nem derült ki…

A szélső védő, Joao Cancelo ezen a meccsen nem csak egy gólpasszal vétette észre magát, hanem egy hatalmas góllal is. Miután a túloldalon Joelinton 20 méteres lövése mellé szállt Cancelo is megpróbálkozott eggyel a 27. percben. Csatárokat megszégyenítő mozdulatokkal lopta a távolságot, majd jobbal a jobb felsőbe lőtt. Dubravka kevés volt oda, a labdát mintha zsinóron húzták volna…

A folytatásban Gabriel Jesus járt közel a gólhoz két alkalommal is, övé volt az első félidő utolsó, és a második félidő első veszélyes helyzete. Első alkalommal ziccerben lőtt mellé, a másodikban pedig egy középre fejelt labdát bólintott kapura, Martin Dubravka gyönyörű mozdulattal segítette szögletre a labdát.

De a 63. percben a hazaiak védelme ismét kapitulált, Rijad Mahrez volt a gólszerző, aki Oleksandr Zinchenko tökéletes beadását lőtte könnyedén a bal alsóba, 0-3.

A pontot az i-re Raheem Sterling tette fel, a támadó a 86. percben Gabriel Jesus passzát pár lépésről pofozta hálóba, kialakítva a 4-0-s végeredményt.

Könnyed győzelem volt ez a City részéről, a Newcastle egy-két támadáson kívül semmit nem tudott felmutatni a 90 perc alatt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.11.Premier League
leicester
0:1
man city
Premier League
2021.08.07.Community Shield
leicester
1:0
man city
Community Shield
2021.04.03.Premier League
leicester
0:2
man city
Premier League
2020.09.27.Premier League
man city
2:5
leicester
Premier League
2020.02.22.Premier League
leicester
0:1
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Newcastle United: 4-0

G.: Tielemans (2), Daka, Maddison

Bár a Leicester háza táján van frissebb mérkőzés is, mint ez a bajnoki, de megszokhattátok, hogy mindig az utolsó bajnoki mérkőzést foglaljuk össze. Különben is, a Liverpool elleni vereségről dióhéjban már beszéltem. Szegény Newcastle, másodszor szerepel ebben a cikkben, és ezúttal is egy négygólos zakó főszereplője.

A kezdők:

Leicester:

Schmeichel – Castagne, Evans, Söyüncü, Thomas – Tielemans, Ndidi – Maddison, Dewsbury-Hall, Barnes – Daka

Newcastle United:

Dubravka – Manquillo, Schar, Lascelles, Lewis – Almirón, Shelvey, Willock, Saint-Maximin – Wilson, Joelinton

Mint látjátok, kissé megtépázott kezdővel állt ki az Európa-ligából kiesett Leicester a szarkák ellen, és Rodgersnek még ebbe a csapatba is hamar bele kellett nyúlnia, mert Jonny Evans pár perc játék után megsérült.

A rókák irányították a mérkőzést, noha ez csak a mezőnyben látszott meg, helyzetekben nem igazán. Volt egy Wilfred Ndidi fejes, amit Martin Dubravka könnyedén hárított, de a félidő végéig ennyit tudtak a csapatok felmutatni.

Aztán eljött a 38. perc, és vele együtt a Leicester vezető gólja. Történt, hogy a Newcastle hátul passzolgatott, a saját tizenhatosánál. Jamaal Lascelles tette oda a labdát Jonjo Shelvey-nek, nem figyelve arra, hogy a középpályást letámadhatják. Ez meg is történt, Shelvey labdát veszített, Youri Tielemans belépett a tizenhatoson belülre, passzolt, majd Lascelles azzal a lendülettel fel is rúgta a belgát, tizenegyes. A szabálytalanság elszenvedője nagyon magabiztosan hajtotta végre az ítéletet, 1-0 a hazaiaknak.

A második félidő sem indult sziporkázva, aztán egy óra elteltével a Leicester ismét megrázta magát. Gyönyörű játékot mutattak be a rókák, James Maddison kiugratta Barnest, aki már maga gólhelyzetben volt, de inkább középre passzolt, ahol Patson Daka gólra éhesen várt. És nem is hibázott, bár valóságos csoda lett volna, ha ez a helyzet kimarad.

Kasper Schmeichelnek nem sok dolga volt a mérkőzésen, amikor mégis, azt saját játékosa okozta. Timothy Castagne egy figyelmetlen hazaadásból majdnem öngólt szerzett, de kapusa még az utolsó pillanatban menteni tudott.

Volt még két gól a meccsben, az egyre inkább kitámadó Newcastle védelme fellazult, így kedvére vezethette a kontrákat a hazai csapat. Egy, a második gólhoz hasonló akció végén Youri Tielemans talált be még egyszer, majd James Maddison is lőtt egyet, ezzel kialakult a 4-0-s végeredmény.

Összefoglalás

Kevés olyan együttes van a Premier League-ben, ahol nincs koronavírusos eset. Elviekben a Manchester City ezen kevés csapatok közé tartozik. Mindössze Ferrán Torres sérülésével kell szembenéznie Pep Guardiolának. Bár, a támadó a hírek szerint a Barcelona első téli igazolása lehet, ahol vezérszerep vár rá. Számított volna rá a baszk mester is, de nem olyan szinten, mint ahogy majd Xavi számít rá.

Benjamin Mendy esetében egyre durvább részletek kerülnek elő, egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy a remek hátvéd karrierjének befellegzett.

Ők tehát nem léphetnek pályára, így Guardiola ismételten bő keretből dolgozhat.

A Leicesternél négy sérült mellett (James Justin, Wesley Fofana, Nampalys Mendy, Ricardo Pereira, Jonny Evans) vannak covidosok is, a Pool előtti meccs előtt derült ki, hogy Filip Benkovic, Hamza Choudhury, és Vontae Daley-Campbell tesztje lett pozitív. Egyikük sem kulcsjátékos, kérdés, mennyire sikerült időben megfogni a terjedést.

Érdekesség, de nem szokása a két csapatnak őrületesen sok gólt szerezni egymás ellen, az utólsó öt meccsükből négy végződött 2,5 gól alatti eredménnyel. Az az ötödik mondjuk sokakat sokban kárpótolt, a Leicester akkor az Etihadban tudott nyerni 5-2-re.

A Cityé a legjobb hazai mérleg, a Leicester idegenben viszont nem brillírozik, két győzelem mellett három döntetlenjük van, illetve háromszor kaptak ki.

Eléggé hajazunk a hazai győzelemre, de természetesen a fogadóirodák szintén, így a City-szorzó finoman szólva sem a legmagasabb. Érdemes talán a gólok felé nyitni, a Leicester tegnap este bebizonyította, hogy képes felvenni a versenyt az élcsapatokkal, frissebbek is, mint a City, hiszen 10 napot pihentek. Mi úgy hisszük, hogy ezúttal szakítanak az under 2,5-lel, gólokat várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső