Manchester City – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 30.
Manchester City
Teljesítmény:
N V N N V
  • Etihad Stadium
  • Július 02. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N D V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már bajnokként lép pályára Jürgen Klopp együttese a legnagyobb rivális otthonában. A Liverpool játékosai az otthon melegében lettek bajnokok, értem ez alatt azt, hogy azzal vált biztossá a bajnoki címük, hogy a Chelsea a Stamford Bridge-en megverte Guardiola csapatát, így a Vörösök behozhatatlan előnyre tettek szert.

Így ez a meccs semmi másról nem fog szólni, csak a presztízsről. Nem is érdemes a végeredményt hajkurászni, teljesen háromesélyes a meccs. A gólok számában viszont lehet fantázia, ennek fogunk utánajárni.

Vegyük górcső alá a Manchester City – Liverpool meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Manchester City

Két egykori kiváló játékos a kispadon, két remek játékosokból álló gárda a pályán, hát nem lehet ebből rossz meccs – gondoltam. Be is jött. A City – mivel 23 pontos hátrányban volt a meccset megelőzően – csak akkor maradhatott versenyben a bajnoki címért, ha nyernek a Kékek ellen. És ha nyernek, akkor is csak a matematika lett volna velük, senki más.

Korábban kifejtettem, hogy Guardiola bátran tud kísérletezni az augusztus eleji BL meccsre, a Real Madrid kiejtésével ott lennének Lisszabonban a rendhagyó nyolcas döntőben. Nehéz megmondani, hogy ez volt-e Pep gálacsapata, hiszen a padon olyan futballisták ültek, mint Gabriel Jesus, David Silva vagy Sané. Ebben rejlik a City erőssége, hogy olyan játékosok ülnek a kispadon, akik máshol folyamatos kezdők, mi több, a csapat legnagyobb sztárjai lennének.

No, de beszéljünk a meccsről is, amit a Frank Lampard irányította Chelsea kezdett jobban és a félidő derekán Pulisic góljával meg is szerezte a vezetést. Az amerikai középpályás saját térfeléről indulva rázott le két védőt, majd a kilépő Ederson mellett laposan eltekerte a labdát. A fiatal amerikai nagy erőssége lehet ennek a Chelsea-nek, nem hiába akadt meg rajtuk a szeme, még amikor a Borussia Dortmund futballistája volt.

Már a fordulás után jártunk, amikor jött az egyenlítés: De Bruyne szabadrúgásból szerzett góljával visszajött a meccsbe a City. A gól után a vezetést is átvehették volna, de Sterling lövése a kapufán csattant.

Jöttek ismét a Kékek, három óriási helyzet is kimaradt. Első alkalommal Mason Mount használta ki Ederson hibáját és durrantott mellé, majd Pulisic lőhette volna meg második gólját, de Kyle Walker a gólvonalról mentett, a harmadik esetnél pedig Fernandinho tisztázott, szintén a gólvonalról. Csakhogy ő kézzel tette, így videózás után tizenegyest kapott a Chelsea, pirosat a védő.

A tizenegyest Willian magabiztosan lőtte kapuba, ezzel pedig megnyerte a Liverpool számára a bajnoki címet.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.10.Premier League
liverpool
3:1
man city
Premier League
2019.08.04.Community Shield
liverpool
4:5
man city
Community Shield
2019.01.03.Premier League
man city
2:1
liverpool
Premier League
2018.10.07.Premier League
liverpool
0:0
man city
Premier League
2018.07.26.ICC
man city
1:2
liverpool
ICC
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – Crystal Palace

És lássuk azt a meccset is, ami végtére is elhozta a 19. bajnoki aranyat a Liverpool számára. Szépségdíjas gólokkal ütötték ki azt a Crystal Palace-t, akik a középmezőnyben tanyáznak és első meccsüket a Bournemouth ellen hozták. Azóta becsúszott ez a vereség, tegnap este pedig a Burnley ellen is vereséget szenvedtek.

Szóval, szépségdíjas találatok: Mindegyik gól gyönyörű volt a maga módján, nekem talán Fabinho találata tetszett a legjobban. De ha időrendi sorrendben akarunk haladni, akkor Alexander-Arnold góljával kell kezdeni. A fiatal védő szabadrúgásból csavart a kapu bal felső sarkába, a kapusnak esélye sem volt.

Még az első félidőben jött a második, Salah-t ugratták ki, az egyiptomi lerázta védőjét, majd hanyagul a kapuba emelt.

Ezután jött Fabinho gólja: A védekező középpályás kapott labdát jó 25 méterre a kaputól, senki sem támadta, így gondolt egyet és ellőtte a labdát, amit mintha zsinóron húztak volna, így kötött ki a kapuban.

A kegyelemdöfést Sadio Mané vitte be, Salah ugratta ki a szenegálit, aki ügyesen gurította el a játékszert a Palace kapusa mellett.

A vége 4-0 lett. Eddig is tudta mindenki, hogy a Poolnál nincs jobb csapat a Premier League-ben, most már hivatalosan is kijelenthetjük ezt.

Összefoglalás

Mit lehet egy olyan meccstől várni, ahol nincs már igazi tét? Gólokat. A két csapat támadóit megnézve, az elmúlt meccseiket elnézve, illetve maga a tudat, hogy felszabadultan játszhat mindkét csapat… Nagyon meg lennék lepődve, ha egy unalmas, védekező focit látnánk.

Ez a két csapat lőtte a legtöbb gólt a bajnokságban, a Pool 70-et, a City 77-et.

Az előző meccsük 3-1-es Liverpool sikerrel végződött, de az utolsó öt meccsükből négy alkalommal is 2,5 gól felett végeztek.

Egyszerűen tényleg nem tudom elképzelni, hogy kevés gólos meccset játsszanak a csapatok csütörtök este, így mindenképp 2,5 gól Overt rakok. De akár az is jó opció lehet, hogy mindkét csapat szerez-e gólt. Szerintem fog.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső