Manchester City – Manchester United: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 30.
Manchester City
Teljesítmény:
N N N D N
  • Etihad Stadium
  • Október 02. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Manchester United
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Meg is érkeztünk! Ezt a mérkőzést promóztam már az első cikkemben, meg az előzőben is. Vasárnap délután manchesteri derby, vagyis Manchester City – Manchester United találkozó lesz a bajnokságban.

Aki követi az angol futballt, az tudja, hogy bár a Manchester United hatalmas múltra tekint vissza, sok sikerük az elmúlt években nem volt. Sokan az edzőkben látják a hibát, néhányan a játékosokban, vannak, akik a tulajdonosokat üldöznék el. És vannak, akik szerint Sir Alex óta ez a csapat, ha nem is meredeken, de elindult egy lejtőn. Mi pedig… nem tudjuk azt mondani, hogy teljes mértékben tévednek ezek az emberek.

Címet már régóta nem nyert a csapat, ezért is várta mindenki Erik ten Hag érkezését, aki az Ajaxszal ért el korábban nagy sikereket.

Közben a Manchester City a csúcson van. Ők nyerték tavaly a bajnokságot, bár azt csalódásként élték meg, hogy a Bajnokok Ligájában nem tudtak döntőbe jutni. Főleg a kiesés körülményei fájhattak játékosnak, stábtagnak, szurkolónak és tulajdonosnak egyaránt, kábé 4 percet kellett volna kibírniuk úgy, hogy maximum egy gólt kapnak. Nem sikerült, kettőt kaptak.

Új szezon, új remények, a címvédés mellett most már tényleg meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját, és Erling Haalanddal a fedélzeten erre minden esélyük megvan. Ahogy arra is, hogy ezt a mérkőzést megnyerjék. A bukik oddsai a következők: 1.40-et fizetnek, ha a City nyer, 5.80-at, ha ikszelnek a felek, és 8-szoros pénz üti a markát annak, aki eltalálja, hogy a Manchester United megnyeri a meccset.

Manchester City

Hálás dolog mostanában a Manchester City edzőjének lenni. Eddig is remek csapat voltak, de most, hogy Haaland is megérkezett, szinte legyőzhetetlenek. Már kiderült a szezon során, hogy nem azok, de aki meg akarja verni őket, annak nagyon kemény dolga lesz. Eddig a bajnokságban csak kétszer veszítettek pontot, két alkalommal ikszeltek, előbb a Newcastle ellen, majd az Aston Villa ellen. Egyikre sem számítottunk, de mentségül szolgáljon a játékosok számára, hogy mindkét meccset idegenben játszották.

Otthon viszont eddig hibátlanok, legyen szó a bajnokságról vagy a BL-ről, senki nem tudta őket legyőzni. Apropó BL! A Sevillát nagyon megverték kezdésnek, 4-0 lett az eredmény, méghozzá Spanyolországban, utána a Borussia Dortmundot fogadták, és ironikus, de Erling Haaland góljával győzték le őket.

Az utolsó bajnoki meccsüket a Wolverhampton ellen játszották, és a Molineux-ben lejátszott találkozón 3-0-ra nyertek. Erling Haaland persze ezúttal is szerzett gólt, mellette Jack Grealish és Phil Foden találtak be.

A City úgy tűnt, idén is a Liverpoollal fog különmeccset vívni a bajnoki címért, de a vörösök eléggé lemaradtak, most az Arsenal és a Tottenham tűnik a legnagyobb riválisnak. Mivel a két észak-londoni együttes egymás ellen játszik, remek alkalom lehet ez Bernardo Silváéknak, hogy az élre ugorjanak. Ehhez az kell, hogy ikszeljenek Artetáék – vagy kikapjanak -, közben pedig a Manchester City megnyerje a városi rangadót.

A válogatott szünet alatt megint kiesett egy védőjük, John Stonest a németek elleni meccsen kellett lecserélni. Így csatlakozott Aymeric Laporte-hoz és Kalvin Phillipshez. Utóbbit sajnálom, mióta megérkezett, folyamatosan sérült, sőt már az előző idényben is nagyon sokat hagyott ki…

Laporte egyébként közel a visszatéréshez, de úgy hiszem, még korai lenne a csapatba állítani, főleg, hogy a helyettesítése megoldott egyébként.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – J. Cancelo, Dias, Aké, Gómez – De Bruyne, Rodri, Gündogan – B. Silva, Haaland, Foden

Egymás elleni meccsek:

Ritkaság, amikor a United meccset tud nyerni a City ellen, az utóbbi időben ez csak egyszer fordult elő. 2021 márciusában az Etihadban nyertek 2-0-ra. Előtte és utána is a City dominált, tavaly az Old Traffordon kettőt, az Etihadban négyet rúgtak Fodenék, és mindkét találkozót simán nyerték.

Az utolsó öt meccs mérlege: három City-, egy United-győzelem, valamint egy iksz.

Az Etihadban ötből háromszor érték el a két és félgólos határt, ötből háromszor talált be mindkét együttes a kapuba. És még egy érdekesség: Ötből hármat nyert meg a United… Zsinórban háromszor győzték le a minden esetben esélyesebbnek számító Cityt.

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.06.Premier League
man city
4:1
man united
Premier League
2021.11.06.Premier League
man united
0:2
man city
Premier League
2021.03.07.Premier League
man city
0:2
man united
Premier League
2021.01.06.Angol Ligakupa
man united
0:2
man city
Angol Ligakupa
2020.12.12.Premier League
man united
0:0
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United

Miután Erik ten Hagot kinevezték a Manchester United élére, a mester borzalmasan kezdett neki a munkának. Olyannyira, hogy a Liverpool elleni meccsen bojkottálni akart a közönség. Igaz, nem feltétlenül miatta, hanem a tulajdonosok miatt. De ugye annak a csapat itta volna meg a levét.

És amúgy a két komoly vereség után az a csata jelentette a fordulópontot, a vörösök legyőzése után a United magára talált, és azóta nem lehet őket megfogni a Premier League-ben.

Sorozatban négy győzelmet arattak, utoljára azt az Arsenalt győzték le otthon, akiket eddig senki nem tudott, és akik egészen addig hibátlanok voltak minden sorozatot figyelembe véve.

Aztán eltelt egy hónap angol bajnoki meccs nélkül, viszont az Európa-ligában nem álltak le a meccsek: Előbb – furcsa körülmények között – kikaptak a Real Sociedadtól, majd a Sheriff Tiraspolt verték meg 2-0-ra. A három pont mellé pedig még egy kollektív gyomorrontás is járt nekik hazafelé…

Abból aztán mindenki felgyógyult, de sérültek azért vannak. Kisebb sérülések, semmi komoly, ahhoz azonban pont elegek, hogy az illető játékosok ne tudjanak pályára lépni.

Nem lesz Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka, Donny van de Beek, Marcus Rashford, Brandon Williams, Martin Dúbravka és Anthony Martial sem.

Mielőtt a várható kezdőcsapatot megnéznénk, még tekintsük meg a Manchester United idegenbeli mérlegét! A United csak a Brentfordtól kapott ki (mondjuk tőlük nagyon), másik két meccsüket megnyerték.

A várható kezdőcsapat:

De Gea – Dalot, Varane, Martínez, Malacia – B. Fernándes, Casemiro, Eriksen – Antony, C. Ronaldo, Sancho

Tippelde

Bár jó formában van a Manchester United, ha valahol, hát itt az megszakadhat. A City hihetetlenül erős, Erling Haaland, mióta megérkezett már tizenegy gólnál jár a bajnokságban, lehetetlen őt megállítani.

Azért okozhat nehézségeket a United, ahogy azt a múltban is tették, de úgy gondoljuk, idén az Etihadban nem fognak tudni nyerni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.36 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.39 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.39 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső