Manchester City – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 04.
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
  • Etihad Stadium
  • Március 07. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester Utd.
Teljesítmény:
D D D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, eljött a nagy rangadó ideje, szombaton délután városi rangadót, Manchester City – Manchester United mérkőzést rendeznek a Premier League 27. fordulójában. Én amúgy is csípem a városi rangadókat – párszor már talán említettem is -, de amikor még egy nagy tét is jár hozzá, az már valóban extra meccs kell, hogy legyen. Kérdés, hogy itt pontosan mi is a tét?! Oké, hogy az első és a második helyezett csap össze, de ne felejtsük el, hogy van köztük 14 pont, és már csak 11 forduló van hátra…

Szóval a presztízs mellett azért is lehet fontos a meccs, mert Ole Gunnar Solskjaer együttesének ez az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodhat. Ha nem tudják megverni Sterlingéket, akkor kijelenthető, hogy a bajnoki cím egyszer és mindenkorra – na jó, csak erre az idényre – eldőlt.

És ha nem sikerül nyerni a Unitednek… Nem csak a bajnokságot, de még az ezüstérmet is elbukhatják, ott van még a Leicester is.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Wolves

Írtam erről a meccsről, és épp azt ecseteltem, hogy a hazaiak győzelmére fogadni eléggé felesleges, viszont a gólok számában van fantázia. Volt is, 2,5-nél többre gondoltam, a végeredmény pedig 4-1 lett a City javára.

Negyedóra telt el a meccsből, amikor egy öngóllal a City szerzett vezetést. Rijad Mahrez élesen belőtt passzára sprintelt rá Raheem Sterling és Leander Dendoncker, utóbbi kotorta saját kapujába a labdát. Igazából nem nagyon lehet hibáztatni a belgát, ha ő nem ér bele, Sterling biztosan gólt szerez. Így legalább megvolt az esély, hogy valahogy menteni tud… Csak épp nem sikerült.

Újabb szabályos találat már nem esett az első félidőben, a 44. percben még Aymeric Laporte ugyan betalált, de a baszk védő lesen tartózkodott.

Fordulás után meglepetésre egyenlített a City, Conor Coady első gólját szerezte a szezonban, miután két védő között bújt ki és bólintott Ederson mellett. Nem a góljairól híres az angol hátvéd, a Wolves-ban öt szezon alatt ez volt a második találata.

Nyolcvan percig bírták a vendégek a nyomást, és az utolsó bő tíz percben még három gólt kaptak, amire nem szolgáltak rá. Gabriel Jesus két góllal terhelte Rui Patriciot, a két találat között pedig Rijad Mahrez is betalált, így alakult ki a kissé túlzó, 4-1-es végeredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.06.Angol Ligakupa
man united
0:2
man city
Angol Ligakupa
2020.12.12.Premier League
man united
0:0
man city
Premier League
2020.03.08.Premier League
man united
2:0
man city
Premier League
2020.01.29.Angol Ligakupa
man city
0:1
man united
Angol Ligakupa
2020.01.07.Angol Ligakupa
man united
1:3
man city
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crystal Palace – Manchester United

A Chelsea elleni mérkőzés után a Crystal Palace-nak sem sikerült gólt rúgni, így a Manchester United még jobban leszakadt a Citytől. Utolsó öt meccsükből négy végződött döntetlennel, az egész Premier League mezőnyében csak két csapat játszott többször ikszet.

Mondjuk ki, nem volt ez egy jó meccs, kilencven perc alatt három kaput eltaláló lövést tudtak felmutatni a fiúk. Ezek közül a legveszélyesebb Nemanja Matic bombája volt, amit Guaita nagy bravúrral tolt szögletre. Még meg is pattant a labda, ennek tudatában még inkább jár a taps a veterán hálóőrnek.

Marcus Rashford sem járt messze attól, hogy megszerezze a vezetést az első félidőben, de lapos lövése alig suhant mellé.

A Palace az első félidőben nem okozott veszélyt, Dean Hendersonnak nem is akadt dolga, de… A másodikban sem sok.

Sajnos nem igazán lehet sok mindenről beszámolni, a lefújás után Roy Hodgson lehetett a boldogabb, nekik ez egy igazán fontos pont volt, míg a Manchesternek egy újabb baki, ami jól mutatja, miért nem ők vannak a PL élén. Nem ez volt az első ilyen meccsük a szezonban…

Összefoglalás

David De Gea nem lépett pályára a Palace ellen, Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy a spanyol hálóőr személyes okok miatt nem utazott Londonba a csapattal. Többet nem fejtett ki, de ez nem is a mi dolgunk. A tegnapi mérkőzés után azt is lenyilatkozta a norvég, hogy minden bizonnyal a City ellen sem lesz ott a többiekkel, így Dean Henderson újra bizonyítási lehetőséget fog kapni. Nem De Gea az egyetlen hiányzó, Anthony Martial kisebb sérülése sem jön helyre, valamint Paul Pogba, Phil Jones és Juan Mata is maximum a lelátóról nézheti a meccset.

Jobb helyzetben van Pep Guardiola, ott még mindig csak Nathan Akéval nem lehet számolni.

És ezzel el is érkeztünk oda, hogy megtudjuk, miért áll előrébb a City. Bő a keretük, amikor a csapat vezére, Kevin De Bruyne kiesett, akkor is volt kivel pótolni. Gyakorlatilag bárki sérülne meg a City legjobb tizenegyéből, jönne valaki a kispadról, és átvenné a helyét.

Ez a Unitednél nem igazán van meg. Az új igazolás, Donny van de Beek nem tudta bejátszani magát, amikor kezdő volt, akkor sem úgy teljesített, ahogyan kellene. De ez csak egy példa volt.

Guardiola úgy forgatja ezt a csapatot, ahogy anno Zidane tette a Real Madriddal, nagyjából mindenki azonos számú meccset kapott kisebb eltérésekkel. A Wolves ellen Sterling – Gabriel Jesus – Mahrez hármassal vágott neki a katalán mester, de a Manchester ellen már előfordulhat, hogy Foden és Bernardo Silva fog kezdeni. A minőség akkor is megmarad…

Úgy érzem most ezt a Cityt, mint tavaly éreztem a Bayern Münchennel kapcsolatban. Hogy nincs, aki meg tudja verni őket. Ami persze egy óriási butaság, nincs olyan, hogy verhetetlen csapat, de azt nem vitathatja el senki sem, hogy elképesztő formában vannak.

Többek között ezért is gondolom, hogy az Etihadból üres kézzel távozik a United, Manchester City győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső