Manchester City – PSG: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 03.
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N V
  • Etihad Stadium
  • Május 04. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
PSG
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Máris itt egy újabb hét, és nem maradunk Bajnokok Ligája nélkül ezúttal sem. Közeledik a vége, közel járunk már ahhoz, hogy valaki május 29-én Isztambulban magasba emelhesse a trófeát. Már csak három meccs van hátra. A két elődöntő, és a finálé.

Az első mérkőzés alapján lehetnek elképzeléseink a döntő résztvevőiről, a Manchester City – PSG meccsen például az angolok állnak jobban, az első mérkőzést ugyanis – kisebb-nagyobb szerencsével – megnyerték. Előfordulhat, hogy komolyabb trófea nélkül zárnak majd Neymarék? Bizony, előfordulhat…

A City közben idén halmozhat, a Ligakupa már megvan, a bajnokság hivatalosan nincs (de meglesz), és a BL-ben is nagyon előkelő helyzetük van, nem hiába tartják őket a legfőbb esélyesnek.

Van-e innen még visszaút a Párizsnak? Meg lehet-e fordítani az Etihadban a párharcot? Véleményem szerint meg, ha úgy tudnak játszani, mint tették a Barcelona vagy a Bayern München elleni első mérkőzésen.

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Franciaországban az előző héten!

PSG – Manchester City

Mindenki nagyon várta ezt a mérkőzést, sokan úgy gondolták, egy előrehozott döntőről beszélünk. Akik így gondolták, nem álltak messze az igazságtól, valóban egy jó és izgalmas meccset kaptunk. Pep Guardiola már rutinos BL-elődöntősnek számít, ez már a nyolcadik alkalom, amikor aktuális csapatát eljuttatja a legjobb négy közé.

A spanyol mesternek bizonyára voltak már rosszabb meccsei az elődöntők alatt, de ezt a kezdést is bátran idesorolhatjuk, a Manchester City egy igencsak felejthető első félidőt produkált.

A PSG jobb volt, irányította a mérkőzést, és 15 perc elteltével egy gólnak is örülhetett. Jobbról végezhettek el a franciák egy szögletet, és egy dél-amerikai duó által szerezték meg a vezetést. Angel Di Maria ívelt, Marquinhos meg fejelt. Senkitől sem zavartatva.

A City középpályája sokszor tehetetlenül nézte, ahogy fejlődnek a párizsi támadások, sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani Neymarékat.

Sokkal többet tettek a hazaiak az első félidőben, és nagyon bánhatják, hogy az utolsó passzok nem sikerültek, vagy hogy mindig volt ott egy blokkoló láb, simán elmehettek volna 2-3 góllal. És ebben semmi túlzás nincs.

Mindezek ellenére a félidő végén Keylor Navas számára is akadt munka. Bernardo Silva a 16-os vonalán a teljesen üresen érkező Phil Foden elé játszott, az ifjú angol lövését a costa ricai hálóőr bokszolta ki.

A szünetben Pep minden bizonnyal alaposan leszúrta fiait, és ennek hatását mi, nézők is láthattuk. Egy teljesen megújult, támadó, agresszív Manchester City lépett pályára, akik a szerencsével sem álltak hadilábon.

Gondolok itt elsősorban az egyenlítést jelentő találatra, amit Kevin De Bruyne szerzett a 64. percben: A belga valószínűleg középre akart ívelni, ám a labda mindenki előtt elszállt, Keylor pedig későn eszmélt, hogy ezzel a beadással dolga lenne. Nem is ért oda, 1-1.

Hét perccel később pedig már az angoloknál volt az előny: Rijad Mahrez végzett el szabadrúgást, azonban a kapus által felállított sorfal szétugrott, Mahrez lövése pedig pont ott suhant el, Navas tehetetlen volt.

A maradék húsz percet a futball helyett az erőszak vezette. Idrissa Gueye csúnya szabálytalansága piros lapot ért, míg Kevin De Bruyne taposása is azt érhetett volna, de a középpályás egy sárgával megúszta a szituációt.

Nagy előny ez tehát, otthon elegendő nem kikapni, a Paris Saint-Germain viszont megmutatta, hogy a Nou Camp vagy az Allianz sem ijesztheti meg őket. Nincs tehát lefutva a párharc…

Előző meccs eredménye
2021.04.28.Bajnokok Ligája
psg
1:2
man city
Bajnokok Ligája
2016.04.12.Bajnokok Ligája
man city
1:0
psg
Bajnokok Ligája
2016.04.06.Bajnokok Ligája
psg
2:2
man city
Bajnokok Ligája
2008.12.03.UEFA Kupa
man city
0:0
psg
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Könnyebb helyzetben van a Manchester City, mint a PSG. Ők talán már az ifistákkal is be tudnák húzni a bajnokságot, míg a franciáknál őrületes küzdelem folyik, ami talán most már csak kétszereplős. De egyelőre nem Pochettinoék állnak az élen, hanem a Lille, előnyük egy pont.

A hétvége folyamán a PSG a szezon meglepetéscsapatával, a Lens gárdájával mérkőzött meg. Az újonc egyáltalán nem ijedt meg a nagyobb nevű ellenféltől, és egy kifejezetten élvezetes meccset játszottak a csapatok, ahol egy hatalmas védelmi hiba után Neymar szerzett vezetést. Ezt duplázta meg Marquinhos a második félidőben, a Lensnak pedig csak szépítésre futotta.

Közben a Manchester City akár bajnok is lehetett volna. Mivel azonban a szurkolói rendzavarások miatt a United – Liverpool meccset nem játszották le, hivatalosan még mindig nincs bajnok. Mindenesetre a csapat hozta a kötelezőt, a Crystal Palace otthonában két második félidős gólnak köszönhetően nyertek. Az elsőt Sergio Agüero, a másodikat pedig Ferrán Torres szerezte.

Összefoglalás

Mindkét edző pihentette legjobbjait a hétvégén, Pochettino Di Mariát és Verrattit, míg Guardiola a Mahrez, De Bruyne, Gündogan, Mahrez, Bernardo Silva ötöst.

Ja, és Kylian Mbappé is csak a lelátóról nézte a társakat, ő meg összeszedett egy kisebb sérülést. És most Párizsban azért izgul mindenki, hogy a – talán – legjobb játékosuk pályára léphessen. Ami egyáltalán nem biztos egyelőre.

Ha így lesz, akkor Mauro Icardi lehet a helyettes, aki ékként próbálhatja bevenni a kaput. Viszont egy biztos: Habár az argentin jó futballista, de Kylian Mbappé nélkül sokkal kevesebb az esélye a PSG-nek.

Ahogy már sokszor az évben, Guardiolának most sem kell nélkülöznie senkit. És ez nagy előny egy ilyen kiélezett, hosszú és erőltetett szezonban.

Hogy mit várok ettől a meccstől? Amennyiben van Mbappé, és úgy mennek neki a mérkőzésnek a vendégek, mint múltkor a Parc des Princes-ben, akkor akár még meglepetést is.

Viszont a földön kell maradni, sokkal esélyesebb a Manchester City. Azt várom és remélem, hogy mindkét együttes kapuba talál. Izgalmas meccset, gólokat, és a manchester döntőbe jutását tippelem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső