Manchester City – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 08.
Manchester City
Teljesítmény:
V N N N N
  • Etihad Stadium
  • Március 10. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
N V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egyszer minden véget ér… 21 győztesen megvívott találkozó után a Manchester City saját pályáján kapott ki a városi riválistól, a második helyen álló Manchester Unitedtól. Aggodalomra azonban nincs ok. A csapat előnye továbbra is hatalmas, 11 pontra van még így is a MU, valamint a gárda minden valószínűség szerint továbbjutott a Borussia Mönchengladbach ellen a Bajnokok Ligájában (2-0-ra nyerte az első meccset Guardiola együttese). Áprilisban még feszítettebb lesz a tempó, a bajnokik és a vélt Bajnokok Ligája meccs mellett folytatódik az FA Kupa (az Everton ellen) és jön a Ligakupa döntője a Tottenham Hotspur ellen.

Szerdán a Southamptont fogadják hazai pályán, és a szentek továbbra sem jöttek ki abból a mély gödörből, amibe hónapokkal ezelőtt kerültek, Ralph Hasenhüttl együttesének csodára volna szüksége, ha pontot szeretne szerezni az Etihad stadionban. Márpedig miért ne akarna?

Következzen a Manchester City – Southampton találkozó beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Manchester United

Körülbelül ötven okot tudtam volna mondani, hogy miért a City fogja megnyerni ezt a találkozót, de a városi rangadók egyik bája az, hogy nem számít, ki vezet és hány ponttal. Meg hát már elég korán belenyúltak a mérkőzésbe, egy korán bekapott gól pedig felborít minden elképzelést.

Azt írtam, belenyúltak a meccsbe, ami esetleg arra is utalhatna, hogy a második percben befújt tizenegyessel nem értek egyet, pedig nagyon is egyetértek. Gabriel Jesus rúgta fel a tizenhatos vonalán belül Anthony Martialt, nem volt min vitatkozni. Maximum azon, hogy a brazil hogy csinálhatott ekkora butaságot. Mindenesetre Bruno Fernándes értékesítette a büntetőt. Most túl nagy volt a tét ahhoz, hogy bakkecske módjára végezze el a tizit, Ederson így is majdnem megfogta, bele is ért a jobb alsóba tartó lövésbe, de ez kevés volt.

A gól után még Marcus Rashfordnak volt egy távoli kísérlete (Ederson simán fogta), majd jöttek a City helyzetek. A David De Geát helyettesítő Dean Henderson remekül védett, de azért a lehetőségek csak úgy jöttek és jöttek. Mahrez lövéséről alig maradt le Gabriel Jesus, előtte Zincsenko tüzelt távolról, majd – már a második félidőben – Rodri találta el a felsőlécet.

Körülbelül háromszor annyi kapura lövése volt a kékeknek, mint a vörös ördögöknek. Mindenki az egyenlítésre számított, de aztán Luke Shaw saját térfeléről hatalmas sprintbe kezdett, a tizenhatos előterében Rashfordnak passzolt, ő vissza a balbekknek, aki laposan lőtt, 0-2.

Kihagyott hatalmas ziccerek terén mindkét együttest fel lehetne hozni elrettentő példának. Phil Foden hét, Raheem Sterling öt, Anthony Martial pedig nyolc méterről hibázott tiszta helyzetben.

Az eredmény nem változott, a Manchester Unitednél még pislákol a remény, hogy befoghatják a Cityt, de még a legvérmesebb MU szurkolók is úgy gondolják, az a remény nagyon halványan pislákol…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.19.Premier League
southampton
0:1
man city
Premier League
2020.07.05.Premier League
southampton
1:0
man city
Premier League
2019.11.02.Premier League
man city
2:1
southampton
Premier League
2019.10.29.Angol Ligakupa
man city
3:1
southampton
Angol Ligakupa
2018.12.30.Premier League
southampton
1:3
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheffield United – Southampton

Kihagytam ezt a meccset az itteni kínálatból, és még csak ad hoc jelleggel sem kezdtem vizsgálni, mikor a hétvégén nézegettem a lehetséges mérkőzéseket, amiket megfogadhatok. Nem mertem, mert a Sheffield épp az elmúlt fordulóban aratott 1-0-s győzelmet az Aston Villa ellen, és… Bizonytalan voltam a meccs végeredményét illetően.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, könnyedén jutottak el Forster kapujáig, ahol viszont elfogyott a tudomány. Merőben máshogy alakulhatott volna a mérkőzés, ha például McGoldrick és Brewster jobban megérti egymást, bár itt inkább előbbi volt a hibás, hogy ilyen jó lehetőség kapujában ennyire rosszul passzolt…

A Southampton az első támadásából szinte gólt szerzett, Diallo ugratta ki egy hosszú labdával Tellát, aki Ampadu mellett tört kapura, a walesi hátvéd meg nemes egyszerűséggel felrúgta őt. Persze, a labdát akarta, de elkésett, kis fáziskéséssel a bíró a sípjába fújt. James Ward-Prowse meg a kapuba lőtte a büntetőt.

A gól nem zavarta meg a hazai fejeket, mentek továbbra is előre, és a lehetőségük is megvolt a gólszerzésre. McGoldrick, Brewster is próbálkozott, valamint volt egy helyzet, ahol Bryan, a hátvéd bólinthatott, de… Hát, hagyjuk is…

A második félidő elején a 13. percben Danny Ings helyére beálló Che Adams póktalanította a jobb felső sarkot, ez a 49. percben történt.

Több gól ugyan már nem esett, de eshetett volna… Főként a Sheffield kapuja volt veszélyben, de vagy a támadók hibáztak, vagy Aaron Ramsdale volt a helyén…

Összefoglalás

A sheffieldi győzelmet megelőzően a Southampton mérlege a következő volt öt bajnoki meccsre vetítve: Négy vereség, egy döntetlen… Ez azért sokat elárul, nem igaz? Pedig igazán jól kezdtek Ingsék, álltak ők sokkal előkelőbb helyen is, mint a mostani, aztán volt egy törés, és azóta nem tudtak felébredni ebből a mély álomból.

A Manchester City otthonában sem lesz sétagalopp, az ottani védelem és középpálya össze sem hasonlítható a manchesteriekével.

Ráadásul a lecserélt Danny Ings nem csak ezen a meccsen, de egész márciusban harcképtelen lesz, viszont legalább Takumi Minaminot, Kyle Walker-Peterst és Ibrahima Diallot visszakapták a szentek.

Még így is hosszú a sor, Ingsen kívül Theo Walcott, William Smallbone, Oriol Romeu és Michael Obafemi nem bevethető.

A Manchesternél pedig lassan mindenki felépül, lassan már Nathan Aké is játszhat, de attól, hogy valaki felépült még nem biztos, hogy megéri játszatni. Itt most Kevin De Bruyne-re gondolok, aki a manchesteri derbin szenvedett, nem lenne csoda, ha most csak a kispadon kapna helyet…

Ezúttal egy olyan tippem van, amit nem sokszor alkalmaztam. Nem tudom elképzelni, hogy ez a Southampton pontot vagy pontokat szerezne Manchesterben, de Ings, Walcott és Romeu nélkül még a gólban sem vagyok biztos. Épp ezért most azt mondom, csak az egyik fél szerez gólt ezen a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső