Manchester City – West Brom: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 14.
Manchester City
Teljesítmény:
D N N D N
  • Etihad Stadium
  • December 15. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Brom
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mit keres ez a tippek között? – Kérdezhetitek. És joggal tennétek, amennyiben a meccs kimenetelét tippelnénk meg. Egy bombaerős, nagy kerettel, klasszisokkal rendelkező csapat játszik egy újonccal, aki kiesőhelyen áll és csak egyszer tudott győzni az idényben. Csakhogy mi most nem erre fogunk fogadni, hanem már most elárulom: A gólokat próbáljuk megtippelni.

Hiába rendelkezik ugyanis olyan támadókkal a City, mint Raheem Sterling, Sergio Agüero, Phil Foden, Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Riyad Mahrez, Ferrán Torres vagy Bernardo Silva, a helyzetkihasználásuk pocsék. Meccsenként kialakítanak 10-12 ziccert, a játékosok meg begörcsölnek és Guardiola örülhet, ha 1-2 góllal sikerül megnyerni egy egyébként könnyű találkozót. Ott a Sheffield elleni meccs, ahol Kyle Walkers, egy védő bombája döntött, miközben a támadók sorra hagyták ki a lehetőségeket, a BL-ben az Olympiakosz ellen 10 fölötti ziccerük volt, egyet használtak ki, a Porto ellen pedig nem is jött össze a gól.

Ahogy a hétvégén sem, a Manchester United elleni városi rangadón sem… Pedig itt számítottam rá.

Lássuk, hány gól várható a Manchester City – West Brom találkozón!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Manchester City

Mit mondjak, nem ez volt a legjobb városi derby, amit valaha láttam, mintha a felek túlságosan is tisztelték volna egymást, alig-alig akadt lehetőség, amit itt most el tudok mesélni nektek.

Egy gyenge, kapu fölé szálló Harry Maguire fejessel nyitjuk a sort, a verekedésben is jeles középhátvéd egy szöglet után maradt egyedül, de nagyon rosszul célzott.

Utána egy ékes példáját mutatta be a City annak, amiről beszéltem: Sterling húzott el a balszárnyon, középen De Bruynet választotta, ő pedig egyből a jobbon érkező Mahrezhez passzolt. Az algériai válogatott szemtől szemben állt David De Geával, közel s távol senki nem zavarta, de nagyon gyengén lőtt, De Gea lábbal védett. A kipattanót meg Kevin De Bruyne az égbe lőtte…

A folytatásban sem kényeztettek bennünket a játékosok, a vége egy sótlan 0-0 lett. Sokat elárul a meccsről az egykori kiváló középpályás, Roy Keane nyilatkozata, aki a játékosok hozzáállását kritizálta. Ő még soha életében nem látott ennyi ölelkező, bratyizó játékost egy derby után, valamint a játék keménységével sem volt elégedett.

Keane ugyan akkor is kritizál, amikor nem kéne, de ezúttal egyet tudok vele érteni…

Előző 5 meccs eredménye
2018.01.31.Premier League
man city
3:0
west brom
Premier League
2017.10.28.Premier League
west brom
2:3
man city
Premier League
2017.09.20.Angol Ligakupa
west brom
1:2
man city
Angol Ligakupa
2017.05.16.Premier League
man city
3:1
west brom
Premier League
2016.10.29.Premier League
west brom
0:4
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle United – West Brom

Nemrég megtört a jég, a West Brom is megszerezte első győzelmét, náluk is a Sheffield United volt az áldozat. Azóta viszont újfent kikaptak, a Crystal Palace-tól kaptak egy ötöst.

A Szarkák ellen ugyan nem sorra kapták a gólokat, de a vége itt is az lett, hogy nulla ponttal vonultak le a pályáról és a helyzet egyre rosszabb és rosszabb. Ez már a nyolcadik vereségük volt, összesen hat egységet gyűjtöttek, csak a Sheffield áll rosszabbul náluk.

Sokat nem is kellett várni az első gólra, mindössze csak 19 másodpercet. Callum Wilson harcolt meg egy labdáért, Joelintonhoz továbbított, aki kiugratta Miguel Almiront, ő meg a jobb alsóba lőtt. Nem bonyolult játék a futball, a West Brom játékosai pedig mintha elaludtak volna.

A maradék 44 percben is inkább a hazaiak domináltak, de újabb gól nem született, egészen a mérkőzés 50. percéig. Azonban ezt nem a hazaiak, hanem a West Brom szerezte. Furlong előzte meg védőjét egy baloldali beadás után, majd estében ő is a jobb alsó sarkot lőtte ki.

Azonban – ahogy említettem – pont nélkül maradtak a vendégek, mert a meccs 82. percében két csere összehozta az újabb Newcastle gólt. Murphy adott be a jobboldalról, érkezett Dwight Gayle, elemi erejű fejese a felsőlécről vágódott a hálóba.

Nagyjából kiegyenlített meccs volt ez, de a lényegen nem változtat: Elszenvedte nyolcadik vereségét a West Bromwich Albion.

Összefoglalás

Szóval, a meccs kimenetele szinte biztos. Több mint valószínű, hogy a mérkőzés győztese a Manchester City lesz. A fogadóirodák is úgy gondolják, 1.1 körül lehet fogadni a City-re, miközben valahol még ezt a szorzót sem éri el…

A gólok már sokkal izgalmasabb lehetőségeket nyújtanak számunkra. Egy over 2,5 még alig hoz pénzt a konyhára, viszont egy over 3,5 már sokkal jobb esélyt mutat. És miért is olyan elképzelhetetlen, hogy megrázzák magukat a kékek és meghintik a gyengécske újoncot? Oké, hiszen ezzel kezdtem, baromi pocsék a helyzetkihasználás az utóbbi időben, de ne feledjük, hogy a City képes a fölényes győzelemre. Nem is csodálom, ilyen játékoskerettel igazán könnyű dolga van Pep Guardiolának.

Túl kell lendülniük a saját árnyékukon, mert minél tovább várat magára az első gól, annál görcsösebbé válnak a játékosok. Ha a West Brom sokáig húzza, akkor a mi tippünk is menni fog a levesbe. Ha viszont már az elején sikerül egy gólt szerezni, akkor jók lehetünk.

Mindenki egészséges a hazaiaknál, aki gólokra lehet képes. Én most megpróbálom ezt az over 3,5-et, de a megszokottnál óvatosabban. Aki nem szeretne kockáztatni, annak az over 2,5 + Manchester Cityt ajánlom, vagy az over 2,5-et.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső