Manchester United – AC Milan: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 09.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N D D D N
  • Old Trafford
  • Március 11. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
AC Milan
Teljesítmény:
N D N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Európa Ligával folytatjuk a mai napot, itt is a nyolcaddöntőkre kerül sor, és elsőként a forduló slágermeccsét fogjuk górcső alá helyezni, ez pedig a Manchester United – AC Milan találkozó lesz. A Premier League és a Serie A második helyezettjei mérik össze a tudásukat elsőként az Old Traffordon.

A Manchester egy hatalmas önbizalom-löketet kapott a hétvégén, a 23 mérkőzéses veretlenségi sorozattal rendelkező városi rivális, a Premier League-et vezető Manchester City otthonában tudtak győzni, míg az AC Milan a Verona otthonában gyűjtötte be a három pontot, ezzel pedig ismét el tudott húzni az őket üldöző Juventustól. Szerencsétlenségükre az éllovas Inter nyerni tudott tegnap este, így velük szemben továbbra is hat pont a hátrány.

Lássuk, hogy az Európa Ligában hogyan fognak szerepelni!

Mi történt az előző körben?

Újra átvesszük, hogy a két csapat hogyan szuperált az előző körben az Európa Ligában.

Manchester United – Real Sociedad

A spanyolok nem tudták megfogni Ole Gunnar Solskjaer együttesét, igazából a párharc már az első mérkőzésen eldőlt, amit a Reale Arénában, baszkföldön játszottak. Ugynis a Manchester nem ismerve kegyelmet gázolt át Mikel Oyarzabalon és társain. A vége kiütéses győzelem lett, a meccs hőse pedig Bruno Fernándes lett, aki két góllal vette ki részét a 4-0-s idegenbeli sikerből.

Az első és a második találat köthető hozzá: A portugál előbb azt használta ki, hogy a védő és kapusa egymásnak ütköztek – egy kiugratás után -, Fernándes aztán az üres kapuba lőtt. Nagy hiba volt a védelem részéről.

Az első félidőben több gól nem esett, a fordulás után viszont további három is. Ahogy mondtam, a második találat is az irányító nevéhez fűződik, ezúttal Daniel James passzát csavarta el laposan Remiro mellett. Felmerült, hogy esetleg les miatt nem adják meg a találatot, de aztán a VAR segítségével kibogozták, hogy nem volt szabálytalanság a gólt megelőzően, 0-2.

A harmadik találatot Marcus Rashford szerezte, a 65. percben Fred indította a csatárt a saját térfelükről, a védelem ismét nem állt a helyzet magaslatán. Mason Greenwood is betalált, de az ő gólját nem adták meg, de még így is maradt az angolok tarsolyában egy találat, amivel ténylegesen lezárták a továbbjutás kérdését: A hajrában Daniel James is bevette Remiro kapuját.

A visszavágón már egy tartalékosabb Manchester lépett pályára, olyan játékosok is lehetőséget kaptak – csereként -, mint a 18 esztendős Amad Diallo, vagy a 17 éves Shola Shoretire. Mikel Oyarzabal talán izgalmassá varázsolhatta volna a mérkőzést, ha nem hagyja ki a megítélt tizenegyest, de mivel megtette… Nem nagyon hajtotta túl magát a United, a Sociedad pedig talán lélekben fel is adta a harcot.

A vége így 0-0 lett, a MU magabiztosan ment a következő körbe.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.03.ICC
man united
5:4
milan
ICC
2018.07.26.ICC
milan
8:9
man united
ICC
2010.03.10.Bajnokok Ligája
man united
4:0
milan
Bajnokok Ligája
2010.02.16.Bajnokok Ligája
milan
2:3
man united
Bajnokok Ligája
2007.05.02.Bajnokok Ligája
milan
3:0
man united
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AC Milan – Crvena zvezda

A szerbek elleni első mérkőzést idegenben kezdte Stefano Pioli együttese, és az utolsó pillanatig vezettek, végül meg kellett elégedniük egy döntetlennel. De haladjunk időrendben!

Gyorsan két gólt vágtak a vendégek, 10 perc alatt el is dönthették volna az egész meccset. Csak volna, mert sem Samu Castillejo, sem pedig Theo Hernández gólját nem adta meg a játékvezető. Mindkét esetben helyesen döntött – talán. Az elsőnél biztosan, Castillejo ugyanis lesről indult a gól előtt, míg Theo kézzel ért a labdához. Ez már véleményesebb szituáció volt, mindenesetre a játékvezető szava döntött, szerinte pedig nem volt szabályos a védő gólja.

Végül nagy nehezen összejött a vezetés a félidő végén, Castillejo középre passzolt labdájára csúszott rá a szerbek belső védője, Radovan Pankov, és a kifutó kapus alatt valahogy becsúszott a labda a gólvonal mögé.

A második félidő eleje a tizenegyesekről szólt, előbb a hazaiak egyenlítettek Kanga büntetőjével, majd a másik oldalon is befújtak egyet, azt meg Theo Hernández értékesítette.

A végén nagyon támadt a Crvena zvezda, a Milan beszorult és próbálta kibekkelni a meccset. Nem sikerült, mert a 94. percben egy szögletet követően a csereként beállt Milan Pavkov bólintott Donnarumma mellett.

A visszavágó is döntetlennel végződött. A Milan szerzett vezetést Franck Kessié tizenegyesével (Gobeljic kezezett), de ezt még az első félidőben kiegyenlítették: El Fardou Ben talált a hálóba.

Helyzetekből nem volt hiány, de további gólok nem születtek. A szerbek Gobeljic kiállítása miatt tíz emberrel fejezték be az összecsapást.

Összefoglalás

Nem megszokott, hogy a két együttes a másodikszámú európai kupában csap össze, eddig javarészt inkább a BL-ben láttuk őket egymás ellen. Most viszont itt akadtak össze, és első blikkre nem is tudnám megjósolni, ki megy tovább.

A MU győzelme a City felett reményeket kelthet az együttes tagjaiban több szempontból is, de a Milan is rengeteget fejlődött tavalyhoz képest, Pioli rendbe rakta a játékosokat.

Nézzük, hogy ki az, aki nem játszhat!

A hazaiaknál Marcus Rashford az, aki a hétvégi meccsen megsérült, és bár nincs szakadás, tehát a komolyabb sérülést megúszta a támadó, játékára szinte egyáltalán nincs esély. Ahogy a másik támadó, Edinson Cavani is hiányozni fog (kizárásos alapon tehát Martial lesz az egy szem befejező csatár). A hétvége egyik hőse, Luke Shaw is kiesett, Telles helyettesítheti őt. És persze ott vannak a régebbi hiányzók: Pogba, Jones, van de Beek és David De Gea. Utóbbi nem sérült, az edző engedélyével lépett le, apai örömök elé néz a válogatott kapus.

A Milannál is hosszú a lista: Bennacer, Mandzukic, Bonera, Brahim, Calhanoglu biztosan nem játszhat, míg Rebic, Theo és Ibra játéka kérdéses.

A Milan így valószínűleg a Samu – Krunic – Saelemaekers – Leao négyessel fog támadni.

Véleményem szerint a Manchester most jobban egyben van, és kevesebb fontos játékos hiányzik tőlük. Angol győzelmet várok, de abban is biztos vagyok, hogy nem fogja könnyen adni magát a Milan.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső