Manchester United – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 01.
Manchester United
Teljesítmény:
D N V V D
  • Old Trafford
  • December 02. 21:15
Nézd élőben itt:
QuickWin
Arsenal
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megvan a Manchester United új menedzsere! Michael Carrick megbízatása hamarosan véget ér, a helyét az a Ralf Rangnick veszi át, aki jó pár gárdából csinált nagycsapatot az elmúlt években. Egyelőre a kispadra még valószínűleg nem ülhet le, előbb el kell intézni a munkavállalási vízumát, de aztán a szezon végéig a gyeplő nála lesz. A bajnokság befejezését követően pedig két évig tanácsadói szerepkörben segíti majd a klubot.

Egyelőre masszív csalódás ez a szezon, tekintve, hogyan is vágtak neki még Ole Gunnar Solskjaer vezérletével. A Bajnokok Ligája továbbjutás ugyan megvan, de a Premier League-ben épphogy felsőházinak mondhatják magukat, a nyolcadik pozíciót foglalják el. Itt mindenféleképp javulásra van szükség, Rangnick ebben pedig bizonyára tud majd segíteni.

Ellenfelük az Arsenal lesz, amely nagyot futott az elmúlt hónapokban, de a Liverpool megállította, komoly verést mért Mikel Arteta fiaira a tavalyi bronzérmes. Most az ágyúsok ismét elkezdtek egy sorozatot, legalábbis reményeik szerint egy újabb győzelmi széria alakul, amelynek első lépése a sereghajtó Newcastle elleni mérkőzés volt.

Az Old Traffordon a Manchester United viszont egy másik kávéház. Ide komolyabb erőt kell majd mozgósítani.

Jöjjön a Manchester United – Arsenal találkozó előzetese!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Manchester United: 1-1

G.: Jorginho ill. Sancho

Voltak rangadók az előző fordulóban, kiemelkedett közülük a Chelsea és a Manchester United összecsapása. A MU megtörve érkezett a Stamford Bridge-re, bizonyára vannak játékosok, akiket megvisel a klub körüli cécó, az edzőváltás, a belső problémák. És akkor lépj pályára hideg fejjel a Bajnokok Ligája nyertes Chelsea ellen… Biztos nem volt könnyű feladat, de a vörös ördögök kihozták a legtöbbet a meccsből: Ponttal távoztak. Pedig a játék képe alapján nagyon simán ki kellett volna kapniuk…

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Chalobah, Silva, Rüdiger – James, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso – Zijes, Hudson-Odoi – Werner

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Bailly, Telles – McTominay, Matic, Fred – B. Fernándes – Sancho, Rashford

Újra botlott a Chelsea, de ez a bajnoki helyezésüket nem befolyásolta, maradtak az élen, viszont az üldözők közelebb tudtak hozzájuk zárkózni, a Cityvel szemben már csak egy pont az előnyük. A Manchester United csak álmodik efféle gondokról, ők a középmezőnyben sínylődnek, egy többre hivatott játékoskerettel futja csak ennyire.

A meccsen totálisan a hazaiak domináltak, az egész mérkőzést az ellenfél térfelén töltötték, és David de Gea kapust is számtalanszor próbára tették. Többek között egy buta, ritkán látható hibának „köszönhetik, hogy végül nem tudtak nyerni…

Ahogy említettem David de Gea nem unatkozott az első félidőben (meg a másodikban sem), első alkalommal Callum Hudson-Odoi tette őt próbára, a mostanság több játéklehetőséget kapó támadó középpályás betört a tizenhatoson belülre, majd megpróbálta ellőni a labdát a hosszúba. Nem járt sikerrel, mert a spanyol portás lábbal védett. Hudson-Odoi jobbján Timo Werner állt remek helyzetben, itt a passz biztos gólt ért volna, a Chelsea játékosa azonban önzőnek bizonyult.

Ezután nem sokkal Antonio Rüdiger távolról bombázott, lövése pedig nagyon jól sikerült. Nagyon jól, de nem tökéletesen, a 31. percben elengedett lövés szépen kanyarodott a jobb felső irányába, végül a felsőlécen csattant, onnan pedig a kivágódott az alapvonalon túlra.

Gól nélkül, ám nem feltétlenül elégedetlenül vonulhattak öltözőbe a londoniak, tényleg az ellenfél feje fölé nőttek, csak a befejezéseknél nem volt szerencséjük. De bizakodva várhatták a folytatást.

Ami el is jött, mit sem változott a játék képe, végül azonban egy hiba miatt mégis a Manchester United szerzett vezetést. A vendégek tizenhatosán belül pattogott a labda az 50. percben, amikor Fred ész nélkül kivágta azt, „csak múljon már el a veszély” címszó alatt. A kezdőkörben Jorginho várt, aki le is vette a játékszert, ám nem tökéletesen, így Jadon Sancho el tudta azt rabolni. Az angol válogatott szélső bár passzolhatott is volna, végül egymaga fejezte be az akciót, Edouard Mendy ezzel a szituációval nem tudott mit kezdeni. Nem is hibáztatjuk érte.

Húsz perccel később sikerült módsítani az álláson, és végre megszületett az egyébként valóban megérdemelt hazai gól. Aaron Wan-Bissaka egy szöglet után – Fredhez hasonlóan – akart felszabadítani, de ő nem a labdát, hanem a babát találta el, jöhetett a tizenegyes. Jorginho a hibája után is magabiztosan állt oda, és a tőle megszokott módon higgadt befejezést láthattunk.

Maradt még húsz perc arra, hogy a három pontot bezsebeljék a hazaiak, de hiába a mezőnyfölény, hiába az állandó nyomás, végül nem sikerült újra bevenni de Gea kapuját, maradt az 1-1-es eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.30.Premier League
arsenal
0:0
man united
Premier League
2020.11.01.Premier League
man united
0:1
arsenal
Premier League
2020.01.01.Premier League
arsenal
2:0
man united
Premier League
2019.09.30.Premier League
man united
1:1
arsenal
Premier League
2019.03.10.Premier League
arsenal
2:0
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Newcastle United: 2-0

G.: Saka, Martinelli

Az a 4-0-s zakó az Anfielden megviselte a szurkolókat, de a játékosok hamar felálltak a padlóról. Igaz, könnyebb dolguk volt, hazai pályán a nyeretlen sereghajtót kellett megverniük. Nem is okozott ez különösebb problémát Aubameynagéknak, bár az első félidő lefújásakor még aggódhattak az Emirates-be kilátogató szurkolók, hogy beoltották csapatukat gól ellen… A győzelmet az ágyúsok a második félidőben szállították.

A kezdők:

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Saka, Partey, Lokonga, Smith Rowe – Ödegaard – Aubameyang

Newcastle United:

Dubravka – Krafth, Schar, Lascelles – Fraser, Willock, Shelvey, Ritchie – Joelinton, Wilson, Saint-Maximin

Elképesztő mezőnyfölényben játszott Mikel Arteta együttese az első félidőben (is). 78 százalékban birtokolták a labdát, tizenkét lövést eresztettek meg Martin Dubravka kapujára, de ezekből csak kettő talált kaput. Itt van mindjárt a 16. perc eseménye, amikor Thomas Partey felívelt labdájára Bukayo Saka startolt rá. A válogatott szélsőnek egy kicsikét hosszú volt az indítás, becsúszva ugyan még elérte, de irányítani már nem igazán tudott, így a lövés az oldalhálóban kötött ki.

Öt perccel később Martin Ödegaard próbálkozott szabadrúgásból, ezt a szarkák portása vetődve tolta oldalra.

A Newcastle nagy ritkán jutott el Aaron Ramsdale kapujáig, egy alkalommal tudtak valami igazán veszélyest mutatni. Jonjo Shelvey távoli lövését a Sheffieldtől igazolt kapus tolta a kapufára, szép lövés volt, szép védéssel nyakon öntve.

A 41. percben aztán olyan helyzetet láttunk, olyan kimaradt helyzetet, amit nem sűrűn. Támadtak a hazaiak, el is jutottak a NUFC tizenhatosáig, ahol egy beadás után Emile Smith Rowe fejesét Dubravka pont Pierre-Emerick Aubameyang elé ütötte. A gaboni álmából felkeltve, leszedálva, begipeszlt lábbal és bekötött szemmel tízből kilencszer értékesítené ezt a ziccert, két méterről kellett volna ugyanis az üres kapuba találni. Most csak a kapufa jött össze…

A második félidőben továbbra is a hazaiak irányítottak, noha a Newcastle egy kicsit jobb volt, mint az elsőben. Ez is kevés volt, ráadásul itt már a ziccerek a hálóban kötöttek ki. Először az 56. percben Bukayo Saka lőtt a bal alsóba egy baloldali akció végén, majd a frissen beállt Gabriel Martinelli első labdaérinítéséből rúgott gólt, amivel le is zárta a mérkőzés érdemi kérdését.

Magának nehezítette meg a meccset a fővárosi együttes, végül azért kijött a két csapat közti tudáskülönbség.

Összefoglalás

Fogalmunk sincs, hogy mennyi beleszólása lesz Ralf Rangnicknak a mostani kezdő összeállításakor, elvégre már ő a menedzser, de Michael Carrick fog a kispadon ülni. Lehet, hogy a német már a háttérből mozgatja a szálakat? Előfordulhat, hiszen az ő elképzelései alapján épül a szezon hátralévő részében a csapat.

Akár Carrick, akár Rangnick lesz a lángelme, nem számíthat Raphael Varane, Paul Pogba és Edinson Cavani játékára, Luke Shaw agyrázkódása miatt továbbra is kérdéses. A kezdőcsapatba visszakerülhet Harry Maguire, aki leülte egymeccses eltiltását.

Jadon Sancho talán magára talál, ez a teljesítmény nem lesz elég Manchesterben – amit eddig mutatott a srác -, az utolsó meccsén viszont fontos gólt jegyzett a Chelsea ellen, sőt a Villarreal ellen is betalált a BL-ben. Újfent a kezdetektől láthatjuk (szerintünk) a pályán Cristiano Ronaldot és Bruno Fernandest, előbbi a BL-ben, utóbbi a PL-ben került a kispadra.

Az Arsenalnál továbbra is sérült Sead Kolasinac, valamint Granit Xhaka, illetve a Newcastle ellen egy rúgást kapott Bukayo Saka, felépülése holnapig nem biztos. Amennyiben a játékot nem tudja vállalni, úgy az a Gabriel Martinelli kerül a kezdőbe, aki a szarkák ellen is váltotta őt.

Elég visszafogott találkozókat produkáltak a csapatok a közelmúltban, két és fél gólt egyszer sem értek el az elmúlt öt meccsen. Tavaly az ágyúsok négy pontot szedtek össze a MU ellen, odahaza gólnélküli döntetlent játszottak, az Old Traffordon 1-0-ra nyertek.

Utolsó öt meccsükön – amit az Álmok Színházában rendeztek – három végződött döntetlennel, ez most is benne van a pakliban.

Sok gólra ezúttal sem számítunk, így egyik tippünk az under 2,5 lesz, a másik pedig az, hogy a találkozón ismét döntetlen születik. Számunkra a 0-0 vagy az 1-1 egy tökéletes eredmény volna mindkét tippünk szempontjából…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső