Manchester United – Crystal Palace: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 04.
Manchester United
Teljesítmény:
N D N V V
  • Old Trafford
  • December 05. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Crystal Palace
Teljesítmény:
V V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Michael Carrick manchesteri pályafutásának vége. Az egykori csupaszív, munkás középpályás visszavonulását követően is a klub kötelékében maradt, Ole Gunnar Solskjaer távozása után ő vette át ideiglenesen a kispadot, de Ralf Rangnick kinevezését követően úgy döntött, új impulzusokra van szüksége, emiatt beadta a felmondását. Emlékezetes búcsú lett az övé, a Manchester United – Arsenal találkozó igencsak őrültre sikeredett, de – manchesteri szempontból – happy enddel ért véget.

A vörös ördögök most egy könnyebb ellenféllel néznek szembe, a Crystal Palace érkezik az Old Traffordra. Tisztán emlékszem, tavaly ez a két csapat ősszel igen jó meccset játszott, ahol azt tippeltük, hogy mindkét csapat hálóba fog találni. Azért emlékszem ilyen tisztán, mert a születésnapomon csaptak össze, és a helyi pubban az emberek nem igazán értették, hogy miért örülök a manchesteri gólnak, ha utána örülök a Palace találatának is…

Ciki lenne Rangnick számára, ha megbízatását egy hazai vereséggel (vagy pontvesztéssel) indítaná, márpedig a Palace ellen nem mehetnek biztosra, Wilfried Zaháékban mindig ott a meglepetés.

Jöhet a Manchester United – Crystal Palace meccs?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Arsenal: 3-2

G.: C. Ronaldo (2), Fernándes ill. Smith Rowe, Ödegaard

Ilyen nyílt támadó focira nem számítottunk a csapatoktól, kevesebb mint egy óra alatt tippünk így mehetett a kupába, a két és fél gól alatti eredmény értelmét veszítette. Kifejezetten jó, fordulatokban gazdag meccset játszottak a felek, régóta nem láthattunk ilyen jó MU – Arsenal mérkőzést. Az eredményre Carrick büszke lehet, szép győzelemmel adja át utódjának a kispadot.

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Dalot, Lindelöf, Maguire, Telles – McTominay, Fred – Sancho, B. Fernándes, Rashford – C. Ronaldo

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Martinelli, Partey, Elneny, Smith Rowe – Ödegaard – Aubameyang

Nem tett jót a tippünknek, hogy az ágyúsok korán, a 12. percben gólt szereztek. Egy nagyon furcsa gólt, ami az angol sportsajtónak és szakmának egyaránt beszédtémát szolgáltatott. Történt, hogy egy jobboldali szögletre David de Gea akart kimozdulni, közben Fred lépett rá a spanyol lábára, aki így a földre zuhant. Mindezt nem látta Emile Smith Rowe, aki a közben a kapu előteréből kifejelt labdát 16-ról ellőtte. Nem volt, aki védje a lövést, a játékszer a hálóban kötött ki.

Martin Atkinson nem biztos, hogy látott már ilyen szitut korábban, láthatóan ő sem tudta, mi lenne a helyes döntés. Videózott egy kicsit, majd a középkör felé mutatott. Jogosan, mert szabálytalanság nem történt. Az már más kérdés, hogy Smith Rowe valóban nem látta-e, mi történt a kapussal. Ha nem, akkor nem nyomhatja a vállát a teher, ha igen… Az felvet pár morális kérdést.

Ezután a félidő végéig komolyabb helyzetet nem láthatott a közönség, a 44. percben viszont igen, és ennek nagyon is örültek. Fred passzát ugyanis Bruno Fernándes váltotta gólra közelről, az Arsenal játékosai csak nyomozták a labdát.

Nem volt rossz az első félidő, de amit a felek a másodikban csináltak, arról csak jókat tudunk mondani. Nyilván az ágyúsok szurkolói nem értenek egyet, de egy semleges szurkolónak ez egy nagyon is élvezhető mérkőzés volt.

Történelmet láthattak a helyszínen és a tévé előtt, Cristiano Ronaldo komoly mérföldkőhöz érkezett. Az 52. percben Marcus Rashford labdáját Cristiano Ronaldo gurította a jobb alsó sarokba, ezzel pedig megszerezte 800. gólját. Elképesztő szám egy elképesztő játékostól. Lehet őt szeretni, nem szeretni, de a tudását elvitatni butaság.

Két perc múlva Gabriel Martinelli és Martin Ödegaard lekopírozták a MU akcióját, a norvég góljával megint egyenlő volt az állás.

Végül a 70. percben épp Ödegaard volt az, aki a saját tizenhatosán belül felrúgta Fredet. Előbb Atkinson nem ítélt semmit, később azonban ezen döntését megváltoztatta, és büntetőt ítélt. Cristiano Ronaldo a kapu közepébe bombázott, pont oda, ahol egy másodperccel a lövés előtt még Aaron Ramsdale állt, 3-2.

Igazán jó meccs volt oldaltól függetlenül, történelmi jelenetekkel, és végül hazai győzelemmel.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.03.Premier League
crystal palace
0:0
man united
Premier League
2020.09.19.Premier League
man united
1:3
crystal palace
Premier League
2020.07.16.Premier League
crystal palace
0:2
man united
Premier League
2019.08.24.Premier League
man united
1:2
crystal palace
Premier League
2019.02.27.Premier League
crystal palace
1:3
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Crystal Palace: 1-0

G.: Raphinha

Az előző tippben már olvashattatok erről a meccsről, de tudjátok: Ismétlés a tudás anyja. No meg nem mindenkit érdekelhet a Leeds United – Brentford meccsre adott tippünk, azt is megértjük. Szóval álljon itt még egyszer ezen mérkőzés összefoglalója, ahol két tippünkből egy bejött, egy pedig az utolsó másodpercekben úszott el.

A kezdők:

Leeds United:

Meslier – Dallas, Llorrente, Cooper, Struijk – Phillips – Raphinha, Forshaw, Klich, James – Roberts

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Tomkins, Guehi, Mitchell – Schlupp, Kouyaté, Gallagher – Ayew, Zaha, Edouard

Jól sejtettük, hogy nem lesz ez egy gólgazdag meccs, az első félidő jelenetei pedig csak megerősítettek bennünket ebben. Helyzetet is alig-alig láthattunk, a szünetre kaput eltaláló lövés nélkül vonulhattak a csapatok. Két érdekes jelenet volt, először Jordan Ayew és Pascal Struijk csatája a tizenhatoson belül, amit végül – úgymond – a balbekk nyert, mivel megakadályozta, hogy ellenfele betörjön a tizenhatoson belülre és helyzetet alakítson ki. Az már más kérdés, hogy milyen eszközökkel… Két kézzel lökte meg Struijk Ayewet, Friend játékvezető szerint viszont szabályos volt minden.

A másik elraktározott jelenet Jeffrey Schlupp lövésével ért véget, a középpályás 17 méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett. Nem is volt rossz kísérlet, erő volt benne, a célzással viszont volt probléma. Nem sok, de volt…

Aztán a második félidőben jöttek már a nagyobb helyzetek, beállt Rodrigo Moreno, és egyből be is találhatott volna, Raphinha passzát vágta kapu mellé, ennél is nagyobb volt a Christian Benteke által elhibázott ziccer, a támadó egy Zaha által beadott labdát fejelt közelről kapu mellé.

Közel járt a gólhoz ezután is a Palace, Zaha botlott bele egy beadásba, ami majdnem megtréfálta Meslier-t. A portás lélekszakadva vetődött vissza kapujába, és sikerrel járt. Kapott is egy puszit a társtól, valóban hatalmas mentés volt.

Eljött a hosszabbítás, és vele együtt a találkozó egyetlen gólja. Aminek mi – mivel döntetlent tippeltünk – nem örültünk. Egy balról beívelt szögletet Liam Cooper szándékozott kapura fejelni, az elé ugró Marc Guehi viszont kézzel vetődött a labdába. A játékvezető kis videózást követően büntetőt ítélt, amit aztán Raphinha váltott gólra. Az Elland Road népe felbolydult, az emberek egymás nyakában lógtak. Tegyük hozzá, nagyon nagy szüksége volt a Leedsnek erre a sikerre…

Összefoglalás

Ralf Rangnick tehát első meccsére készül a kispadon, és lehet, hogy rögtön belenyúl a kezdőbe. Nem azért, mert az új seprű jól seper, hanem azért, mert a játékosok az Arsenal elleni küzdelemben azért elfáradtak, kell egy kis pihenés nekik is. Nem lenne meglepetés, ha Anthony Martial, Donny van de Beek vagy Jesse Lingard a kezdőbe lenne jelölve.

Aki nem lesz a kezdőbe jelölve, az Edinson Cavani, Luke Shaw, Paul Pogba és Raphael Varane. A balbekk talán már bevethető állapotban van, mindenesetre Rangnick nem fog kockáztatni.

A másik oldalon Joel Ward eltiltása miatt nem követheti a társakat az Álmok Színházába, James McArthur és Nathan Ferguson pedig sérültek. Patrick Vieira számára mindenki más bevethető, legalábbis ebben bízhat a mester, talán még Joachim Andersen is játékra kész állapotban lesz.

Patrick Vieira játékosként sok nagy csatát élt át az Old Traffordon, edzőként azonban még nem járt itt. A csapata zsinórban két mérkőzést nyert a MU otthonában, tehát a vörös ördögöknek most már valóban illene javítani.

Hazai pályán már háromszor szenvedtek idén vereséget, a Liverpool elleni meccs volt a legemlékezetesebb, mégis azt szeretnék a legjobban elfelejteni Mo Szalah és társai azon a meccsen vérengzést hajtottak végre, 5-0-ra nyertek. Aztán nyert még itt a City (szintén nem meglepetés), illetve az Aston Villa.

Most, Rangnick alatt a játékosok biztosan oda akarják tenni magukat, az első benyomás nagyon fontos egy új edző érkezésekor. A Palace bár masszív csapat, de szerintünk ezúttal nem folytatódik győzelmi sorozatuk a MU ellen, hazai sikert várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső