Manchester United – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 01.
Manchester United
Teljesítmény:
N V V N V
  • Old Trafford
  • Október 02. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az elmúlt két nap elég sűrűre sikeredett, így sajnos tippekkel sem tudtunk benneteket elárasztani, talán ma ezt tudjuk pótolni. A válogatott szünetig már csak két forduló van, ezeket szeretnénk kutya keményen megnyomni mi is. A Premier League küzdelmeiből három mérkőzést hoztunk, köztük a nyitómeccset, vagyis a Manchester United – Everton csatát.

A MU az előző fordulóban meglepetésre vereséget szenvedett saját otthonában az Aston Villával szemben, de már előtte is voltak kínos eredmények, mint például a Young Boys elleni BL fiaskó, vagy a West Ham elleni Ligakupa kiesés.

Az Everton szintén vereséget szenvedett az Aston Villától nem is olyan régen, plusz ők is kiestek a Ligakupából, ezért volt nagyon nagy szükség egy önbizalomnövelő győzelemre, amit a Norwich ellen meg is tettek viszonylag simán.

Az elmúlt években az Old Traffordban sok csalódás érte a liverpooli kékeket. Legutóbb például egy négyessel távoztak az Álmok Színházából. De azért voltak jó eredmények is, máig emlékezetes az a 3-3-as meccs, amit még 2020-ban értek el.

A vendégeknél rengeteg a sérült – erre természetesen bővebben is kitérünk -, ez már egy döntő faktor lehet a tipp szempontjából.

Kezdjünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Aston Villa: 0-1

G.: Hause

Ilyen az, amikor visszanyal a fagyi. Ez nem kárörvendés részemről, pusztán egy frázis, ami pont illik ide. A múltkor a West Ham a hosszabbításban hibázott büntetőt, akkor a Manchester United örülhetett (ez a meccs nem összekeverendő a Ligakupával, előtte a bajnokságban is megmérkőztek), most pedig Bruno Fernándes hibázott egygólos hátránynál a ráadásban, ami miatt a csapat végül nulla pontot szerzett…

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Fernándes, Pogba – Cristiano Ronaldo

Aston Villa:

Martinez – Konsa, Hause, Mings – Cash, McGinn, Ramsey, Luiz, Targett – Ings, Watkins

Sok esélyt nem adtak a fogadóirodák a birminghami együttes győzelmére, valahol 8 körül mozgott az odds, amit a bukiktól kaptak. Azonban megint igaz volt az, hogy a labda gömbölyű, és néha az esélytelenebb csapat is tud nyerni, de ez szerintem senki számára nem újdonság.

A mérkőzésen egyébként valóban a hazaiak domináltak, sikerük szinte egyértelmű volt, de az adódó lehetőségek egyikével sem tudtak élni. Az egész 90 (plusz pár) perc alatt 28 kapura lövési kísérletük volt, abból négy találta el mindössze a kaput. Ami azért barátok között sem egy jó arány.

Voltak pillanatok, amikor nagyon közel kerültek a gólhoz, gondolok itt például Mason Greenwood szólójára vagy Paul Pogba második félidős fejesére, ami centikkel hagyta el a játékteret.

Emi Martinez remekül védett, még ha a védelmen át is jutottak a vörös ördögök, az argentin akkor is megállította őket.

A mérkőzés egyetlen gólját az a Kourtney Hause szerezte, aki alapembernek semmiképp nem mondható, most viszont Dean Smith vezetőedző a kezdőben szavazott bizalmat számára.

A belső védő a 88. percben talált be, Douglas Luiz beadását gyönyörűen csúsztatta a hosszúba. A birminghamiek azt hitték, itt már megvan a győzelmük, de három perccel később a Manchester United tizenegyeshez jutott, miután pont a gólszerző volt az, aki saját tizenhatosán belül kezezett. A labdához nem Cristiano Ronaldo állt – aki korábbi csapataiban rendre ítélet-végrehajtói szerepben tündökölt -, hanem Bruno Fernándes, a honfitárs pedig nyomott egy Sergio Ramosingot, azaz kilőtte a bolygóról a labdát, amely azóta Föld körüli pályára állt.

Így az Aston Villa győzelmével zárult a találkozó, McGinnék olyan tettet hajtottak végre, amire 2009-ben került utoljára sor.

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.07.Barátságos Mérkőzés
man united
4:0
everton
Barátságos Mérkőzés
2021.02.06.Premier League
man united
3:3
everton
Premier League
2020.12.23.Angol Ligakupa
everton
0:2
man united
Angol Ligakupa
2020.11.07.Premier League
everton
1:3
man united
Premier League
2020.03.01.Premier League
everton
1:1
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Norwich: 2-0

G.: Townsend, Doucoure

Két vereség után az Everton számára kötelező volt a győzelem az utolsó helyen szerénykedő Norwich ellen. Teemu Pukkiéknak – szokásosan? – nagyon nem megy a Premier League-ben, kvázi pofozógépnek számítanak, és ez nem csak erre az idényre igaz. Az Everton még úgy is kvázi simán, két góllal tudott nyerni, hogy több kulcsjátékosukra nem számíthattak. A rengeteg kiesett miatt azt gondoltuk, hogy a kanárik legalább egy gólra jók lesznek, de tévedtünk…

A kezdők:

Everton:

Pickford – Godfrey, Mina, Keane, Digne – Townsend, Doucoure, Allan, Iwobi – Gray, Rondon

Norwich:

Krul – Aarons, Kabak, Hanley, Gibson, Williams – Lees Melou, Normann, McLean – Sargent, Pukki

Aktívabban – a várakozásoknak megfelelően – az Everton kezdte a mérkőzést, egy gyengére sikeredett lövés után másodszor már nagyobb sikerük volt, Allan került a földre a tizenhatoson belül, és bár a Norwich játékosai műesésért lobbiztak, a visszajátszásokból egyértelműen kiderült, hogy megrúgták a brazil középpályást, tizenegyessel jöhetett a hazai csapat. Amit Andros Townsend küldött a kapuba.

A vendégek részéről Normann eresztett el egy egészséges lövést távolról, Jordan Pickford tenyerelte azt szögletre. A Norwich középpályásának a második félidőben is volt egy remekbe szabott bombája, de azt a csatát is Pickford nyerte.

Közel járt az egyenlítéshez a vendégcsapat, Gibson öt méterről fejelt lyukat, az ilyen kimaradt lehetőségek pedig előbb vagy utóbb meg szokták bosszulni magukat.

Itt erre a 77. percben került sor, amikor egy szép támadás végén Demarai Gray ugratta ki Abdoulaye Doucourét, aki higgadtan lőtt Tim Krul mellett a hálóba.

Voltak meleg pillanatok, de az Everton végül magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

Összefoglalás

Az rendben, hogy Rafa Benitez csapata elbír ilyen sok sérültet egy Norwich ellen, de a Manchester United ellen? Szerintünk nem. Hiányozni fog a csapatból Dominic Calvert-Lewin, Richarlison és Séamus Coleman, akiket alapembernek lehet nevezni, Fabian Delph sem bevethető, Gylfi Sigurdsson nem biztos, hogy valaha még magára húzza az Everton mezét, illetve kétséges a játéka Jean-Philippe Gbaminnak, André Gomesnek és – ami a legfontosabb – Jordan Pickfordnak.

A csapathoz közeli források szerint azonban a válogatott kapuvédő vállalni tudja majd a játékot, ahogy Lucas Digne is, aki felépült sérüléséből, amit az újonc ellen szedett össze.

A másik oldalon nincs változás, továbbra is a Rashford – Diallo – Maguire trió sérült, visszatérhet viszont Luke Shaw a kezdőbe.

A Manchester United szerdán este lejátszott egy meccset a Bajnokok Ligájában, most először született döntés a Villarreal ellen 90 perc alatt. Egészen pontosan 95 perc kellett a sikerhez, vitte is a szelvényünket Cristiano Ronaldo kései gólja. Aki szerintünk a kezdőben fog helyet kapni, annak ellenére, hogy Edinson Cavani már felépült.

A középpályával kapcsolatban vannak hangok, miszerint Jesse Lingard kezdőként kap lehetőséget.

Korábban a Manchester tehát dominált közös bajnoki meccseiken, az Everton győzelmére utoljára 2019. áprilisában került sor, igaz, akkor a Goodisson Parkban. Az Old Traffordon még régebben sikerült nyerni, egészen pontosan 2013. december negyedikén.

Ennyi hiányzóval a hátuk mögött nem gondolnánk, hogy lehet esélye a kékeknek, ezért a legoptimálisabb döntés, ha a Manchester United győzelmére tesszük a pénzünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső