Manchester United – Granada: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 13.
Manchester United
Teljesítmény:
N N N V N
  • Old Trafford
  • április 15. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Granada
Teljesítmény:
N V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A végére hagytam a legsimábbat. Vagyis, előreláthatóan ez lesz a legsimább meccs, a Manchester United – Granada. Merthogy az első mérkőzést – ha nem is simán, de – nyerték az angolok, 2-0-s eredménnyel vonultak le a pályáról a csapatok.

Nem volt egy közönségszórakoztató meccs, az akarással azonban nem volt baj. Annál inkább a durvasággal, a játékosok sokszor olyan elánnal küzdöttek, hogy félő volt, valakinek valami baja esik. Nem mentek a szomszédba egy kis alattomosságért sem, majd mint akik jól végezték dolgukat, értetlenül odébb álltak.

A visszavágó is valami hasonló lesz? Csontzene és minimális futball? Reméljük nem, de az könnyedén előfordulhat, hogy a Granada csütörtökön este búcsúzik az Európa Ligától.

Erre több jel is utal, amit a tipp folyamán végig fogunk venni, nem szeretnék mindent a nyakatokba zúdítani azonnal.

Kezdjük is el az utolsó Európa Ligás meccsünket, aztán onnantól már a hétvégi bajnokikra terelődik a hangsúly!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Horvátországban az előző héten!

Granada – Manchester United

Annyira jó lett volna egy élvezhető, helyzetekkel tömve levő mérkőzésről összefoglalót írni, de ez sajnos nem adatott meg. A küzdelem, a test-test elleni harc, na, abból bőven jutott… De ha ez érdekelne, akkor birkózást vagy kick-boxot néznék, nem pedig futballt.

Azért arra lehetett számítani, hogy a nagyobb európai rutinnal rendelkező vörös ördögök végül győzelemmel utazhatnak haza, de a kellemetlen stílus, amit a Granada képviselt nagyban megnehezítette a dolgukat. Na, őket sem kellett ám félteni, nehogy félreértsetek…

Nem is nagyon tudok helyzetekről mesélni nektek, mert sem David De Geának (aki átlényegült második számú kapussá Dean Henderson mögött), sem pedig Rui Silvának nem akadt dolga. Volt néhány kósza löket, rossz passz, megpattanó beadás, amit fel kellett szedniük, de a lövések nem jutottak el hozzájuk. Vagy mert közük nem volt a kapuhoz, vagy azért, mert a védők blokkoltak.

Fél óra eltelt igazi helyzet nélkül, aztán varázsütésre Victor Lindelöf remek labdát nyújtott meg Marcus Rashford felé. A fiatal támadó védője szorításában egy átvételt követően rúgta ki a bal alsó sarkot.

Végre, egy kis foci! – gondolhatta az egyszeri néző. De, aki ettől a góltól jobb meccset várt, az súlyosan tévedett.

Sokat elárul a meccsről, hogy közel 30 szabálytalanság történt a 90 perc alatt, ebből hét alkalommal villant a sárga kártya is…

A Granadának egy lecsúszott beadásból nyílt lehetősége az egyenlítésre, Yangel Herrera a félidő végén a baloldali kapufát találta el ilyen módon.

Helyzetek terén valamivel talán jobb volt a második játékrész, Harry Maguire és a hazaiak részéről Kenedy is jó lövést eresztett meg, de gól egyikből sem született.

Végül a második MU találat az utolsó percekben született: Yan Brice Eteki, a kameruni középpályás egy elég ártalmatlan szituációban szabálytalankodott – konkrétan ütött -, így tizenegyest kaptak a vendégek. Bruno Fernándes jobb alsóba tartó lövését majdnem kifogta Rui Silva, de a hóna alatt átcsusszant a labda. Átkozta is magát a kapus…

Előző meccs eredménye
2021.04.08.Európa Liga
granada
0:2
man united
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Egy szégyenletes 6-1-be szaladt bele a Manchester United ősszel a Tottenham Hotspur ellen, így volt miért visszavágniuk Solskjaeréknak. Meg is tették, 3-1-re nyertek José Mourinho gárdája ellen, és ezzel egyre biztosabbá válik a második hely. Egyébként a Spurs vezetett a meccsen Szon góljával, a második félidőben rúgta mind a három találatát a MU.

Egészen pontosan Fred, Edinson Cavani (akinek az első játékrészben volt egy meg nem adott gólja) és Mason Greenwood találtak a hálóba.

A Granadának zsinórban négy vereség után sikerült nyernie, az áldozat a Real Valladolid volt, akik a kiesés elől menekülnek. Egyáltalán nem volt sima ügy, itt is hátrányból kellett fordítania a vendégeknek, az első félidőben Orellana juttatta előnyhöz a Valladolid, amit a hajrában Molina és Quini talált be. Necces volt, de legalább megvan a győzelem!

Ezzel a Granada továbbra is nyolcadik, és nem valószínű, hogy ennél feljebb tudnak lépni, ugyanis a hetedik helyen álló Villarrealnak hétpontos előnye van.

Összefoglalás

Szerencséje van a MU-nak, hogy relatíve nagy előnyt szedett össze az első meccsen, ugyanis több kulcsjátékos is hiányozni fog. Eric Bailly ugyan visszatérhet, de több mint egy hónapot hagyott ki, nem valószínű, hogy kezdeni fog, helyette esélyesebb, hogy Axel Tuanzebe lesz Lindelöf párja. És hogy hol van Harry Maguire? Hát, eltiltott, ahogy Luke Shaw és Scott McTominay is.

Anthony Martial és Phil Jones sérültek, Daniel James pedig felépülőben, de játéka erősen kérdéses.

A Granadánál Yan Brice és Domingos Duarte nem játszhat eltiltás miatt, Neyder Lozano, Luis Milla és Alberto Soro pedig sérültek. A Valladolid elleni meccsen győztes gólt szerző Quini nincs nevezve a Granadánál, ő marad még ki.

Érdekes volt az első meccs. Nem annyira élveztem, sőt egyáltalán nem, mert szeretem, ha a pályán játsszák a futballt, és nem a csontzene dominál. De azt valóban érdekes volt látni, hogy a kupaújonc Granada mennyire meg tudta szorongatni a MU-t.

És hogy a visszavágón mi várható? Véleményem szerint ugyanez. Tartalékos(abb) Manchester, tartalékos Granada. A játékosok egyre fáradtabbak, és lehet, hogy már a vendégek sem hiszik el, hogy innen még továbbjuthatnak. Épp ezért most nem várok sok gólt, 2,5 alatti gólszám lenne számomra az ideális…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső