Manchester United – Istanbul Basaksehir: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 23.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N N V V N
  • Old Trafford
  • November 24. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Istanbul Basaksehir
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha bárkit megkérdeztek arról, hogy az előző kör legnagyobb meglepetése melyik meccs volt, biztos szóba kerül a Manchester United törökországi vendégjátéka. Nem nagyon számított senki arra, hogy a lesajnált Basaksehirnek lesz esélye a Vörös Ördögök ellen, erre minden esélyt sutba vágva 2-1-re nyertek Ole Gunnar Solskjaer együttese ellen.

Most jöhet a revans, a körbeverések csoportjában, jön a Manchester United – Istanbul Basaksehir meccs.

Körbeverések csoportja… Elég találó név (önpacsi!), amit nem nagyon kell megmagyarázni. A Lipcse úgy áll pl. a második helyen a csoportban, hogy kapott egy ötöst a Manchestertől. A PSG kikapott a Lipcsétől, de verte a törököket. A törökök kikaptak a franciáktól és a németektől is, de verték a MU-t. Szóval, őrült egy csoport ez, és még hátra van 3 meccs. Mi lesz még itt?!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Istanbul Basaksehir – Manchester United

Nagyon okosan játszott a Basaksehir az első félidőben, ennek köszönhetően kétszer is kontrából elfutottak és gólt szereztek Henderson kapusnak. Hagyták (?), hogy a Manchester United irányítson, nagyon sokat volt a labda a törökök térfelén, de Okan Buruk csapata remekül felkészült a kontrákból, mindkét találat egy gyors támadás végén történt.

A MU pedig hiába ment, hiába birtokolták többet a labdát (42-58%), a Basaksehir védelme állta a sarat, valamint az utolsó passzok, a beadások nem jöttek össze.

A mérkőzés első gólját a veterán Demba Ba szerezte, miután egyedül indulhatott meg a kapu felé. Nemanja Matic hiába üldözte a csatárt, nem érte el, Ba pedig Henderson mellett a hálóba gurított. Szép gól volt.

Az erős támadók ellenére valami nem stimmelt, hiába volt együtt a pályán van de Beek, Bruno Fernandes, Juan Mata, Marcus Rashford és Anthony Martial is, nem igazán volt komoly helyzete a Vörös Ördögöknek.

Meddő mezőnyfölényük tovább tartott, de az Istanbul újra meglépett: A 40. percben Dean Hendersont megint kiszolgáltatott helyzetbe hozták társai, pedig ott volt négy védő is, az akció végén a bosnyák Edin Visca szerezte meg a második gólt.

Három perccel később visszajöttek az angolok a meccsbe, Luke Shaw beadását Anthony Martial fejelte Mert kapujába.

A második félidőben még nagyobb nyomás alá helyezték a hazaiakat, akik arra próbáltak fókuszálni, hogy az eredményt meg tudják tartani. Egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt ebben a játékrészben, de a Manchesternek is csak egy. A labdabirtoklási fölényük még nyomasztóbbá vált (32-68%), de próbálkozásaikat nem követte siker.

Megléphetett volna a MU, kicsit nyugodtabban várhatták volna a folytatást, de a Basaksehir ezt megakadályozta. Érdekes három forduló vár még ránk a H csoportban.

Előző meccs eredménye
2020.11.04.Bajnokok Ligája
istanbul basaksehir
2:1
man united
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Összefoglalás

Ugorjunk át egy kicsit a török és az angol bajnoksághoz, lássuk, milyen eredményt hoztak össze a legutóbbi meccsükön. A Manchesterrel kezdem, ők az újonc West Bromwich Albion ellen léptek pályára, és játszottak egy kínkeserves meccset. Az első félidő elég egyhangúra és unalmasra sikeredett, a második játékrészben viszont már van miről beszélni. Bruno Fernandes lehetett volna a meccs negatív hőse, miután egy szerelését követően a játékvezető tizenegyest ítélt a vendégeknek. A VAR azonban megmentette őt, a bíró visszavonta az ítéletét.

Majd Martial lövése egy vendég kezet ért, így a MU nagy esély előtt állt: Fernandes lövését Johnstone kivédte, de a VAR megint rászólt a játékvezetőre, a WBA kapusa ellépett a gólvonalról, így a tizenegyest meg kellett ismételni, ezt pedig már nem hagyta ki a portugál. Akkor most a meccs hőse Fernandes? Vagy a VAR? No, mindegy, nagyon nehéz mérkőzést játszottak tehát, de a lényeg ez: 1-0-ra nyertek.

A Basaksehir rangadót játszott, a Besiktas otthonába látogattak. Nem alakult jól a meccs a vendégek számára, hiszen a Besiktas 3-0-ra ellépett, plusz Mehmet Topalt is kiállította a játékvezető. A 75. percben Okan minden mindegy alapon még a pályára küldte Fredrik Gulbrandsent, aki az emberhátrány ellenére kétszer is eredményes tudott lenni. Ez azonban kevés volt, a harmadik gól már nem jött össze, így az Istanbul Basaksehir, a bajnoki címvédő immáron negyedik vereségét szenvedte el a Süper Lig idei kiírásában, kilenc forduló alatt.

A törökök nekem már az elmúlt szezonban is tetszettek, amikor az Európa Ligában láthattuk őket hétről hétre. Azonban az látszik, hogy a BL talán még nagy falat nekik, a kettős terhelés okán pedig a bajnokságra sem úgy tudnak koncentrálni.

Ami a sérülteket illeti: Ismét ellentmondásos információkba futottam, egyes oldalak szerint Luke Shaw és Paul Pogba sem játszhat majd kedden, míg egy másik oldal csak a régóta partvonalra szoruló Eric Baillyt említi. Mindkét oldal egyébként megbízható, így tanácstalan vagyok, melyiküknek higgyek.

A törököknél Júnior Caicara majd csak jövőre léphet pályára, nagyon súlyos sérülést szenvedett, ami nagyobb probléma, hogy ketten is koronavírusosak lettek: Mert Günok és Danijel Alekszics, mindketten alapembernek nevezhetők. Enzo Crivelli is alapember, az ő játéka kérdéses.

Most bizonyára jobban felkészül majd Solskjaer a Basaksehirből, még egy ilyen blama nem megengedhető, mert a nehezen felépített első hely nagyon könnyen oda lehet. Három fontos játékos is hiányzik a vendégektől, ez is a MU mellett szól. Ez látszik is amúgy az oddsokon. Talán még egy hendikep is mehet erre a találkozóra, United győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső