Manchester United – LASK Linz: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 04.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N D V N D
  • Old Trafford
  • Augusztus 05. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
LASK Linz
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Talán az egyetlen találkozó, ami biztosan, 100%-ig eldőlt. Ide vehetnénk a Frankfurt – Basel csatát is, de a Manchester United – LASK Linz találkozón akkora csodának kellene történnie, amekkorát a futballvilág még nem látott.

Akkor mit keresünk itt? – Kérdezheted, és a kérdésed jogos. Tényleg egy olyan meccsről írok beharangozót, aminek az első felvonása 5-0-val végződött? A válaszom: Igen. De nem a meccs végeredményét tippeljük meg, inkább elindulunk a gólok irányába, hátha ott kifogunk valami frankó tippet.

Szóval egyet se féljetek, a legjobbat próbáljuk kihozni ebből a meccsből, ahhoz pedig szükség van egy rövidke beharangozóra is.

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

Manchester United

Az angol bajnokság bronzérmese lép pályára, hiszen nagy küzdelmek árán Ole Gunnar Solskjaer együttese végül kihozta a szezonból a maximumot. Eléggé összekovácsolódott a csapat, a sérültek visszatértével még erősebb lett a gárda, a csapat portugál irányítója pedig kész főnyeremény. Nem én mondom, hanem a csapat vezetői és szurkolói. De amúgy én is mondom…

Bruno Fernandes érkezésével a Manchester megtalálta azt a személyt, akit már nagyon-nagyon régóta keresett.

Ráadásul, ha igazak a pletykák, akkor megütötték a főnyereményt. A hírek szerint ugyanis a következő évtől a Vörös Ördögöket erősíti Jadon Sancho, a Borussia Dortmund csodagyereke. Egyelőre tényleg illik ezt nem 100 százalékos információnak venni, de tudjátok, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

A Manchester egyébként nem csak a bajnokságban szerepelt jól, hanem az FA Kupában is, de ott váratlanul nagyon sima vereséget szenvedett a Chelsea-től, a későbbi ezüstérmestől, így a legjobb négy között kényszerültek búcsúzni Martialék.

Előző meccs eredménye
2020.03.12.Európa Liga
lask linz
0:5
man united
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

LASK Linz

Zajlott az élet nyugati szomszédunknál is. A Linziek magabiztosan vezették az osztrák pontvadászatot, de a koronavírus-járvány enyhítésekor óriási hibát követtek el. Az osztrák szövetséghez jutott egy videófelvétel, amelyen csoportos edzésen vesznek részt a játékosok, pedig akkoriban még csak kiscsoportokban, egymástól biztonságos távolságra lehetett volna a tréninget levezényelni.

A szövetség nem habozott és azért, hogy a jövőben ilyen senkivel ne történjen meg, ritka szigorú ítéletet hoztak: 12 pontot vontak le a csapattól, mellette pedig 75.000 euró befizetésére kötelezték őket.

Június végén az ítélet módosításra került, a 12 pontból csak 4 pont lett, viszont a pénzbüntetést helyben hagyták.

Már mindegy volt, Szoboszlai Dominikék éltek a lehetőséggel és újra elhódították a bajnoki címet. A Linz végül így a csalódást keltő negyedik pozíciót szerezte meg, utolsó három bajnokijukat zsinórban elveszítették.

Ha nem egy bombaerős ellenféllel néznének szemben, ha nem ötgólos hátrányt kellene ledolgozni, akkor sem adnék sok esélyt nekik…

Az odavágó

Mivel ez sem tegnap történt, foglaljuk össze, mi történt március 12-én, amikor a két csapat legutóbb összemérte az erejét:

A Manchester remek formában várta az EL negyeddöntőjének első mérkőzését, tíz meccses veretlenségi sorozatukat szerették volna tovább duzzasztani. Önbizalmuk az egekben, hiszen a előtte héten városi derbit nyertek Pep Guardiola Cityje ellen, az EL-ben pedig ötöt rúgtak a Brugge-nek.

Az már az első percekben látszott, hogy a Vörös Ördögök és az osztrákok nincsenek egy szinten. Ezzel természetesen nem szeretném bántani a LASK-szimpatizánsokat, de mind játéktudásban, mind gyorsaságban elmaradtak az angoloktól.

A United birtokolta többet a labdát, olykor-olykor helyzetekig is eljutottak, de a gól nem akart megszületni. Mata lövésénél csak a belső védőnek, Traunernek köszönhették, hogy nem született gól, Schlager ugyanis már verve volt a helyzetnél.

A jég a 28. percben tört meg: A télen szerződtetett nigériai Ighalo a tizenhatosnál kapott labdát Bruno Fernandestől, jobb lábáról a balra tette át és óriási gólt ragasztott a LASK kapujának felső sarkába. Schlager nem tehetett a gólról, nem valószínű, hogy van kapus, aki ezt ki tudta volna szedni.

A félidő 1-0-s eredménnyel zárult, a gólzsák a második félidőben nyílt ki.

Egészen az 58. percig mutatott 1-0-t az eredményjelző, ekkor Daniel James a bal oldalról húzott középre, ütemtelen lövésével 2-0-ra módosult az állás, Schlager úgy, mint az első gólnál megmozdulni sem tudott.

A 62. percben Ighalo közel járt saját maga második góljához, de ziccerben a jobb kapufát találta el.

A LASK többször is eljutott a Manchester tizenhatosának előterébe, de igazi helyzetbe nem kerültek, az utolsó passzok, a lövések nem sikerültek, Romeronak egyáltalán nem volt dolga.

A 81. percben Juan Mata kapott remek indítást Fredtől, ki is használta azt, ezzel 3-0. Már ez az eredmény egy biztos továbbjutást eredményezett Solkjaeréknak, de az eredmény még ennél is magabiztosabb lett, erről pedig Schlager kapus gondoskodott.

A 91. percben a csereként beálló tini, Mason Greenwood nyargalt a tizenhatoson belülre, a rövid oldalt választotta. A lövés a jobb oldali kapufáról a bal oldalira pattant, onnan pedig a hálóba szédült. Szerencsés gól, de kellett hozzá az osztrákok hálóőre, ugyanis nem védte eléggé a rövid oldalt, ezt használta ki az angol csodagyerek.

És még egy Schlager-baki belefért a meccsbe: Szintúgy csereként állt be Pereira, távoli lövésébe belepaskolt a linzi kapus. Mondhatnánk, hogy megpattant a labda, de ilyen távolságról gólt kapni nem szabad.

Összefoglalás

Azt hiszem, nagyjából mindent elmondtunk a két csapatról, ami számít.

Egy dolgot nem: Hogy a legjobbjaik pihenni fognak és a B csapat lép majd pályára. Ez jónéhány kérdést felvet, de még ez a B csapat is sokkal erősebb, mint a linziek legjobb tizenegye.

Annak semmi értelme, hogy apró oddson megfogadjuk a United-sikert, de a bizonyítani vágyó cseresor összehozhat nekünk jó pár gólt. Mi pedig ezt fogjuk megtippelni.

Hiába a cseresor játszik, így is minőségi támadók lesznek a csapatban, a Linz pedig minden bizonnyal szeretné elfelejteni ezt az évet és a kudarcot, ami érte őket.

Így azt tippelem, hogy 2,5 gól fölött végeznek a csapatok ezen a találkozón, azokat is a MU fogja szerezni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső