Manchester United – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 12.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
N D V N V
  • Old Trafford
  • Augusztus 14. 13:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leeds United
Teljesítmény:
D V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Érdekes bajnoki szezonra van kilátás, és sokak fejében az a kérdés motoszkál, hogy lesz-e kihívója a Manchester Citynek? Vajon a Liverpoolba új életet tud lehelni Jürgen Klopp? A Bajnokok Ligája – és friss Európai Szuperkupa – győztes Chelsea ér fel a csúcsra? Vagy a Manchester United, amelyik alaposan bevásárolt a nyáron?

Természetesen erre még senki sem tudja a választ, de már most jó eljátszani a gondolattal. Kétségkívül a Premier League vált a világ legmeghatározóbb, legkiegyensúlyozottabb, a legtöbb erős csapattal rendelkező bajnokságává.

És most elkezdődik, mi pedig nagyon tudunk ennek a hírnek örülni. Tegnap már indítottunk egy Brentford – Arsenallal, most pedig folytatjuk, a Manchester United – Leeds United mérkőzést vizsgáljuk át A-tól Z-ig.

Marcelo Bielsa, azaz az Őrült megmutatta a népnek, hogy a Leeds helye az első osztályban van, idén pedig tovább erősödtek.

Vajon az Álmok Színházában ezt meg tudják mutatni? Vagy úgy járnak, mint tavaly? Akkor egy hatost kaptak a vörös ördögöktől…

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Manchester United

Régóta nem volt olyan bizalomgerjesztő a helyzet Manchester vörös oldalán, mint tavaly. Bár balhék így is voltak, a szurkolók máig nem békéltek meg a tulajdonosokkal, de attól még a Manchester United nagy fejlődésen ment keresztül, ez pedig nagyrészt Ole Gunnar Solskjaer munkásságának köszönhető. Az egykori babaarcú gyilkos kiváló menedzser lett, aki láthatóan taktikailag is érett, valamint ért a játékosok nyelvén.

Ugyan még a trófeákkal adós, de egy ilyen átigazolási szezon után nagy sansz van a vitrinbe rakni valamelyik komoly serleget. Merthogy mindössze három játékost szerződtettek, de abból kettő világszínvonal, és jelentős segítség lehet a célok elérésében.

Bár utolsó szezonja nem sikerült annyira jól, mint a korábbiak, valamint az Európa-bajnokságon is fekete báránnyá vált, attól még Jadon Sancho kivételes képességű futballista. Anno Angliából, a Manchester City utánpótlásából vásárolta meg nagyon jó szemmel a Borussia Dortmund, ott vált ismertté és elismertté. Most visszatért a szigetországba, 85 millió euró fejében szolgálja majd nevelőegyesülete legnagyobb riválisát.

A másik nagy igazolás pedig Raphael Varane. A Real Madrid egykori védője fiatal kora ellenére már mindent megnyert, amit csak játékos megnyerhet. Mindössze 28 éves – ez védőknél még abszolút a fiatal kategória -, és már elmondhatja magáról, hogy a Bajnokok Ligáját négyszer, a spanyol bajnokságot, spanyol szuperkupát és európai szuperkupát háromszor-háromszor, a Király Kupát egyszer hódította el, emellett pedig Franciaországgal megnyerte a Világbajnokságot 2018-ban. És akkor még nem is biztos, hogy mindent felsoroltunk ezen a kis rögtönzött dicsőséglistán.

Épp a tegnapi napon pedzegettem, hogy Ben White, aki egy kétségtelenül remek védő, aki előtt nagy jövő állhat többe került az Arsenalnak, mint Varane a Manchester Unitednek. Ugyanis mondhatni potompénzért, 43 millió euróért váltott klubot a játékos.

A harmadik érkező egyébként Tom Heaton, akinek sok szerep nem fog jutni, de természetesen ő is a gárda tagja, így illik őt is megemlíteni.

Egyébként a keret minden fontos tagja a csapattal maradt, a fiatalok kerültek kölcsönbe, Sergio Romero kezét pedig elengedte a klub, az argentin portás jelenleg csapat nélkül van.

Egyedül Paul Pogba távozását rebesgetik, de ehhez a tapasztalt MU-fanok már bőven hozzá vannak szokva. Bár azután, hogy Messit megszerezte a PSG… Miért ne csaphatna le a világbajnok középpályásra?

Az viszont már valószínűtlen – egyelőre úgy tűnik -, hogy Saúl Niguez végül Manchesterben köt ki. Pedig elférne a technikás spanyol ebben a csapatban.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.25.Premier League
leeds
0:0
man united
Premier League
2020.12.20.Premier League
man united
6:2
leeds
Premier League
2019.07.17.Barátságos Mérkőzés
man united
4:0
leeds
Barátságos Mérkőzés
2011.09.20.Angol Ligakupa
leeds
0:3
man united
Angol Ligakupa
2010.01.03.FA Kupa
man united
0:1
leeds
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United

Általában megértem, amikor idősebb játékosok karrierjük zenitjén úgy döntenek, hogy Amerikába, Ázsiába vagy a Közel-Keletre szerződnek. Ám mindig felkapom a fejem, amikor egy legjobb éveiben járó, tehetséges játékos teszi ugyanezt. Az északmacedón balbekk, a Leeds egyik legjobbja¸Ezgjan Alioski tett így, 29 évesen a szaúdi elsőosztályú bajnokságba írt alá…

A tavalyi keretből pályára lépő játékosok közül még Kiko Casilla lépett le (kölcsönbe az Elchéhez), Gaetano Berardi csapat nélkül maradt, Pablo Hernández pedig a spanyol harmadosztályban lenyom egy vagy két szezont.

Sok érkező nincs. A dominikai-spanyol Junior Firpo került a legtöbbe, őt 15 millióért hozták el a Barcától, Jack Harrison játékjoga 12 millióba került – ő már tavaly is a csapat tagja volt -, míg Kristoffer Klaesson kétmillióba fájt. Ő lesz majd Casilla utódja, azaz Meslier helyettese.

Balhátvédre nagy szükség volna Alioski távozása miatt, így kétlem, hogy Bielsa még ne nézne körül a piacon…

Összefoglalás

Annyi hiányzó lesz az első mérkőzésen, hogy felsorolni is alig lehet. Kezdjük a hazaiakkal. Marcus Rashford és Alex Telles sérültek. Előbbi nagy érvágás, utóbbi azért nem, hiszen ott van Luke Shaw.

Az új igazolások mindegyike csak a héten állt edzésbe, Sancho hétfőn, Varane pedig tegnap. Valószínű, hogy először csak csereként húzhatják magukra a vörös mezt. Dean Henderson, és a nyáron visszatérő Jesse Lingard a koronavírust kapták el, Eric Bailly és Amad Diallo pedig az olimpián vettek részt, jár nekik a pihenő. Nem bevethető még Edinson Cavani és Phil Jones sem.

A Leedsnél Diego Llorrente nem hadra fogható, valamint még Junior Firpo sem épült fel százszázalékosan.

A védelem így elég fura lesz, Ayling helye megkérdőjelezhetetlen, középen Struijk és Cooper, a balbekk szerepét pedig esélyes, hogy Stuart Dallas fogja betölteni.

A MU-nál a tavalyi csapatot láthatjuk majd, minden bizonnyal a sérülések miatt Martial és Daniel James kezd majd Greenwooddal egyetemben, középen Pogba és Fred/Matic támogatja majd Bruno Fernándest, a védelem pedig egy az egyben ugyanaz lesz, mint tavaly: Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw.

A szurkolók már nagyon várják, hogy az új arcokat láthassák, emiatt azért pár perc juthat nekik. A Leeds tavaly az Elland Roadon döntetlenen tartotta a MU-t, most is bízhatnak abban, hogy pontot tudnak csenni tőlük.

De mi nem gondolnánk. Véleményünk szerint Solskjaerék azért kiharcolják a győzelmet, így egyik tippünk ez volna. A másik pedig az, hogy mindkét fél szerez gólt, Bamfordban, Raphinhában és Rodrigoban bízunk, a másik oldalon pedig a fentebb említett csatártrióban. 2-1-es hazai győzelem a mi tippünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső