Manchester United – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 10.
Manchester United
Teljesítmény:
N V N D N
  • Old Trafford
  • Május 11. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leicester
Teljesítmény:
V D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még mindig csúszik a bajnokavatás a Premier League-ben, köszönhetően, hogy az előrehozott Bajnokok Ligája fináléban a Chelsea együttese 2-1-re megverte a Manchester Cityt. Aggodalomra nincs ok a City fanatikusainak, még mindig 10 pontos előnyük van a második helyezett Manchester Uniteddal szemben.

És akár még úgy is meglehet a bajnokság, ha holnap este a városi rivális vereséget szenved. De biztosan Solskjaerék is komoly fogják venni a Manchester United – Leicester találkozót, hiszen a második hely még nem biztos. Nagyon jó esély van rá, de be kell biztosítaniuk magukat.

A Leicester immáron csak a negyedik, Brendan Rodgersék a hétvégén hazai pályán futottak bele egy kellemetlen pofonba, a Newcastle négyet vágott Schmeichelnek, és mivel Vardyék csak kettővel tudtak válaszolni, lecsúsztak a bronzérmet jelentő harmadik pozícióból.

Papíron még a BL-indulást jelentő negyedik hely is veszélyben lehet, de látva, hogy például a West Hammel mi a helyzet, erre kevés esélyt látok…

Kezdjük a hétfőt!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Manchester United

Az Európa Liga döntőjére készülhetnek Bruno Fernándesék, miután a Romával egy elképesztő párharcot vívtak. A hazai 6-2-es sikert követően a Stadio Olimpicoban belefért egy vereség is, a farkasok 3-2-re nyertek.

Öt sikertelen elődöntő után tehát trófeát nyerhet a United, és a bajnokságban is igencsak előkelő helyezést érhet el. És el is fog, az ezüstérem – emellett a City mellett – nagy szó.

Jól kezdett a United Birminghamben, az első tíz percben adtak munkát bőségesen Emi Martineznek, a legnagyobb védést Luke Shaw közeli lövésénél mutatta be az argentin, de előtte és utána is akadt védenivalója a hálóőrnek.

A helyzetek kimaradtak, és ezt a túloldalon góllal büntette meg Bertrand Traoré. A Lyontól vásárolt szélső Lindelöf mellett tört be a tizenhatoson belülre, ott volt Wan-Bissaka is, de egyikük sem tudta szerelni a burkina fasóit, aki éles szögből, gyönyörűen rúgta ki a pipát.

Hazai gól született tehát, és a félidő hátralévő részében hiába nyomott a Manchester, egyszerűen nem tudtak túljárni Martinez eszén.

Nem úgy a második félidőben! Ekkor a birminghami kapus háromszor is a hálóba nyúlt a labdáért. A háromból kettő már korán, tíz percen belül megszületett.

Az 51. percben Douglas Luiz és Paul Pogba küzdöttek egy labdáért a tizenhatoson belül, a bekk végül csak szabálytalanul tudta megállítani a franciát, Bruno Fernándes meg szokásos, pimasz módján értékesítette a büntetőt.

Négy perccel később meg Mason Greenwood fordult le védőjéről, a közelben csak Mings tartózkodott, így az ifjú titánnak volt ideje megnézni a rövid alsót, és oda is lőtte a labdát.

A Villának egy komolyabb helyzete volt ebben a játékrészben, ismét Bertrand Traoré okozott bonyodalmakat, de ezt a meccset Dean Henderson nyerte.

A meccset meg a United, mert a csúcsformában levő Edinson Cavani fejesgóljával 3-1-re módosította az eredményt, és ennyi is lett a vége. Egyre közelebb az ezüstérem, a vörös ördögök egy kifejezetten eredményes szezont tudhatnak majd maguk mögött.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.21.FA Kupa
leicester
3:1
man united
FA Kupa
2020.12.26.Premier League
leicester
2:2
man united
Premier League
2020.07.26.Premier League
leicester
0:2
man united
Premier League
2019.09.14.Premier League
man united
1:0
leicester
Premier League
2019.02.03.Premier League
leicester
0:1
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Newcastle

A poént már ellőttem a bevezetőben, a NUFC 4-2-re nyerte a bajnoki meccset a King Powerben. Nem ez volt az első eset, hogy a Leicester saját pályáján bukik egy olyan csapattal szemben, akik inkább a hátsó harmadban vannak. Kikaptak a Brightontól és a Burnleytől is, miért pont a Newcastle maradt volna ki?

A rókák védelme finoman szólva sem brillírozott, különösen Caglar Söyüncü nem állt a helyzet magaslatán, az első gól az ő lelkén szárad. Utolsó emberként hibázott a török, egy rossz labdaátvétel miatt elveszítette a labdát, amivel Joe Willock iramodott meg, a támadó középpályás lazán gurította el a játékszert Kasper Schmeichel mellett.

A félidő derekán újabb gólt kaptak a hazaiak. Most egy szögletet követően Paul Dummett ugrotta túl védőjét, és a dán kapuvédő ebbe bele tudott érni, attól még a labda a kapuban kötött ki.

A kínos eredmény még kínosabbá vált a második félidőben, merthogy a szarkák tovább tudták növelni az előnyüket. Főszerepben Callum Wilson volt, aki kétszer is bevette a kaput, előbb a 64. majd a 73. percben.

Négy kapott gól után aztán a hazaiak is betaláltak, de ez semmit sem ért. Semmit nem ért Marc Albrighton bombagólja, semmit nem ért Kelechi Iheanacho szintén szépségdíjas találata, mert elfogyott az idő, a Newcastle három ponttal tért haza, a rókák pedig lecsúsztak a harmadik helyről.

Összefoglalás

Ez a két csapat elég régen mérkőzött meg az Old Traffordon, legutóbbi három meccsüket a King Powerben játszottak, és vegyes eredmények születtek. Az FA Kupában, márciusban simán nyert a Leicester, viszont az Álmok Színházában nem annyira jött ki nekik a lépés a közelmúltban.

Három fordulóval a vége előtt sok kérdésre már választ kaptunk, azonban az még mindig nem tiszta, hogy ki fog indulni a Bajnokok Ligájában, ki az Európa Ligában, ki az EKL-ben. Meg az sem tiszta, hogy ki lesz a bronzérmes.

Jelen pillanatban nagy összegben fogadnék arra, hogy a Chelsea, de ebbe még bőven beleszólhatnak Vardyék.

Ahhoz viszont az ilyen bakikat mellőzni kellene, a Tuchel-féle kékek mostanában nem a hibáról híresek.

Manchesteri oldalon továbbra is Anthony Martial és Phil Jones sérültek, hozzájuk társult a hónap elején Daniel James.

A Leicesternél is van két régi sérült Wes Morgan és Justin James személyében, illetve egy új, ő Jonny Evans volna.

Egy kicsit felforgatott kezdőt várok majd a hazaiak részéről, hiszen 48 órával később a Liverpool látogat az Old Traffordra, ekkor pótolják majd az elmaradt meccsüket.

És épp ezt használhatják ki a vendégek. Sűrű lesz a MU májusa, a rókáknak pedig eszméletlenül kell a pont. A várhatóan tartalékos United kezdője miatt vendég győzelemre tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső