Manchester United – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 12.
Manchester United
Teljesítmény:
V N V N D
  • Old Trafford
  • Május 13. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N D D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy dolog tegnap este kiderült: Bajnok már nem lesz a Manchester United együttese, mivel kikapott a Leicestertől saját pályáján. És alig 48 órával később ismét bizonyítani kell, ismét az Álmok Színházában. Hogy miért? Mert nem tudták rendesen lejátszani a Manchester United – Liverpool meccset, amikor kellett. Hogy miért? Mert a MU szurkolói remek ötletnek tartották hogy a meccs előtti órákban változtassák csatatérré az Old Traffordot, elfoglalják azt, és így lázadjanak a klub tulajdonosai ellen.

Alapból nincs problémám a szurkolói fellépésekkel, sőt én azt tartom, hogy a szurkoló valóban örök, de a játékosok, edzők, vezetőség időről-időre cserélődik. De ezzel túllőttek a célon, és saját csapatukkal szúrtak ki. Most, amikor még nem biztos a második hely két nap alatt második meccsüket kell megvívniuk, és egyiket sem egy kiesőjelölt ellen, amit simán lehoz a B csapat. Nem, a Leicester és a Liverpool ellen. Szóval, jár a taps…

Tudom, hogy akkor már írtam erről a mérkőzésről tippet, de azóta annyi változás történt, hogy újra elő kellett vennem ezt a két gárdát.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Leicester

Nehéz hét ez a MU számára, hiszen a sarkukban ott a Leicester és a Chelsea, előbbivel kellett bajnokit játszaniuk kedden este, holnap jön a Liverpool. A hétvégét kihagyják, majd kedden a Fulham ellen lépnek pályára. Az azért könnyebb meccs lesz talán, a londoniak már kiestek.

Jól sejtettük, hogy Ole Gunnar Solskjaer rotálni fog, gyakorlatilag a fél kezdő a kispadon ült csak, és a tartalékok jutottak szóhoz. Többek között Amad Diallo és Anthony Elanga is, és ne érezd rosszul magad, ha utóbbi játékosról még nem is hallottál, most először játszott a felnőttek között.

A rókáknál is helyet kapott egy fiatal játékos, név szerint Luke Thomas, aki egészen káprázatos gólt szerzett a 10. percben. Egy jobboldali kényszerítő után Youri Tielemans kanyarintotta középre a labdát, Jamie Vardy jól ismerte fel, hogy a társa sokkal jobb helyzetben van, Thomas pedig belsővel lőtte szét a bal felső sarkot.

Az egyenlítés először még összejött. Amad Diallo szelidített meg egy labdát a Leicester tizenhatosának sarkán, az érkező Mason Greenwood kapta tőle, egy csel után laposan gurított a hálóba, Kasper Schmeichel pedig lábbal próbált védeni, talán kézzel több esélye lett volna.

Így fordultak a felek, és számítani lehetett még újabb gólokra. Ami aztán a 66. percben meg is született, egy jobboldali szögletet Caglar Söyüncü, a török belső védő fejelt a kapuba. Joggal hibáztatható a gólért Nemanja Matic, akit egyszerűen megelőzött a dúshajú ellenfele.

Solskjaer aztán pályára küldte a nagyágyúkat, jött Bruno Fernándes, Edinson Cavani és Marcus Rashford is, de nem tudtak segíteni csapatukon.

A MU előnye – egyelőre – négy pont a Leicester előtt, de a csúcsformában levő Chelsea-nek még lesz beleszólása ebbe az egész párviadalba. Amennyiben a Poolt sem sikerül legyőzni, és Tuchelék hozzák majd a meccsüket, akkor három pontra olvad a vörös ördögök előnye. Veszélyben az ezüst?

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.24.FA Kupa
man united
3:2
liverpool
FA Kupa
2021.01.17.Premier League
liverpool
0:0
man united
Premier League
2020.01.19.Premier League
liverpool
2:0
man united
Premier League
2019.10.20.Premier League
man united
1:1
liverpool
Premier League
2019.02.24.Premier League
man united
0:0
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – Southampton

Ősszel a szentek le tudták győzni a Poolt a saját pályájukon, jöhetett a revans. Nem azért, mert ez akkora arcátlanság volt, szimplán a Poolnak baromira szüksége van a pontokra, ha Európában akar indulni jövőre. A Bajnokok Ligájára már nincs esély, de az Európa Ligára igen, de még ahhoz is igyekezniük kell, nem is kicsit.

Úgy is álltak neki a meccsnek a vörösök, mint akiknek igyekezniük kell, a Sadio Mané – Mohamed Szalah – Diogo Jota hármas rengeteg gondot okozott a szentek védelmének, különösen Fraser Forster kapusnak. Mané első próbálkozását ujjheggyel paskolta fölé a kapus, Mo Szalah kísérletét lábbal védte, míg Jota egy szólót követően próbálkozott, ez is elhalt a hálóőrben.

Gini Wijnaldum fejesénél szimplán szerencséje van, az a kapufáról szédült ki a pályán kívülre, de aztán elfogyott a szerencse és elfogyott a tudás, Sadio Mané 32. perces fejesénél már ő sem tudott mit tenni, vezettek a hazaiak.

Che Adams révén a Southampton egy ziccert tudott felmutatni, a friss skót Adams egyedül állt szemben Alisson Beckerrel, ám a brazil testében elakadt a pörgetés.

A második félidőre kicsit felbátorodtak a vendégek, itt már azért Alissont is próbára tették, illetve a brazil saját magát tette próbára, amikor Che Adamsnek passzolta oda a labdát. Korábban ezt már eljátszotta a portás, kétszer is, azokból gól született, ezt megúszta.

A meccset Thiago Alcantara 16 méteres csavarása zárta le, a Bayern München egykori középpályásának ez volt az első gólja új csapatában.

Összefoglalás

Amennyiben a vendégek nyerni tudnak, úgy megelőznék a West Hamet, és fellépnének az ötödik helyre. Maradna még három meccsük, ami esetükben inkább hátrány, a Chelsea – Leicester duót befogni lehetetlen, szóval maximum elbukni tudnák az ötödik helyet.

Már, ha nyernek. Biztosan nem a keddi csapatával állnak ki majd a hazaiak, hanem a legjobbakkal, így egy kicsit nehezebb dolguk lesz Jotáéknak. Amúgy is nagyon régen nyertek az Old Traffordon, most már több mint hét éve.

Gyorsan fussuk át a sérülteket: Martial, Jones és James régi résztvevők, de most Harry Maguire-t is fel kellett írni a listára, az angol válogatott védő biztosan kihagyja a hátralévő fordulókat, valószínűleg az Európa Liga döntőt is, és egyes hangok szerint az Európa Bajnokságon sem lehet majd ott.

A Poolnál a védőgondok tovább fokozódnak: Most már a téli igazolás, Ozan Kabak is megsérült, Naby Keita szintén, maradt két egészséges védője Kloppnak Ben Davies És Nathaniel Phillips személyében, de szerintem csak az utóbbi fog kezdeni, párja pedig Fabinho lesz.

Kéne egy tipp. Az erősebb MU biztosan tud majd gólt lőni Alissonnak, és úgy gondolom, hogy Szalah és társai is betalálnak majd Hendersonnak. Legutóbbi 10 meccsükön csak 2-szer fordult elő, hogy ne lőttek volna gólt az MU-nak…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső