Manchester United – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 22.
Manchester United
Teljesítmény:
N V D N V
  • Old Trafford
  • Október 24. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Rangadó van Spanyolországban, rangadó van Olaszországban és Franciaországban is, miért pont az angolok maradnának ki? A Manchester United – Liverpool mérkőzéssel folytatjuk, ami könnyen lehet, hogy csak nevében lesz rangadó, hiszen a Liverpool elképesztő formában van, míg a Manchester United azért bukdácsol itt-ott-amott. Szerdán hatalmas fordítással legyőzték az Atalantát a Bajnokok Ligájában, de a Pool is büszke lehet arra, amit letett az asztalra, ők Madridból hozták el a három pontot, az Atletico elleni találkozó is felettébb izgalmasra sikeredett. Ott is született öt gól, ott is kapott két gólt az angol csapat, mégis örülhettek a végén.

A bajnokságban a Liverpool az egyetlen veretlen csapat, öt győzülmük mellett három döntetlenjük van. Közben a MU már kétszer is vereséget szenvedett, előbb az Aston Villa, majd a Leicester verte őket. És ami a kétségbeejtő, hogy ezek a vereségek nemrégiben születtek, a MU három mérkőzés óta nem nyert a Premier League-ben.

Tavaly, a bajnokság végén csaptak össze az Old Traffordon, akkor egy gólgazdag meccsen a vendég vörösök győzedelmeskedtek, az eredmény 4-2 lett Jürgen Kloppék javára. Hat góllal most is kiegyeznénk, meg egy olyan eredménnyel, ami által egy kis mellékes kerül a zsebünkbe…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Manchester United: 4-2

G.: Tielemans, Söyüncü, Vardy, Daka ill. Greenwood, Rashford

A Leicesternek jellemzően hazai pályán nem megy annyira, akár kiscsapatokról, akár nagyokról van szó. Most viszont megemberelték magukat, és sikerült hazai pályán elég szépen megverni a Manchester United csapatát. Ezzel a MU már harmadik mérkőzésén nem tudott győzedelmeskedni, és visszaestek a tabella hatodik helyére.

A kezdők:

Leicester:

Schmeichel – Amartey, Evans, Söyüncü – Pereira, Tielemans, Soumaré, Castagne – Maddison – Iheanacho, Vardy

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, Matic – Greenwood, B. Fernándes, Sancho – C. Ronaldo

A King Power Stadionba kilátogató több mint harmincezer néző bő másfél óra után elégedetten sétálhatott haza, láttak hat gólt, a csapatuk pedig győzni tudott. Tippünkben a vörös ördögök győzelmére fogadtunk, illetve arra, hogy mindkét csapat a hálóba talál, azt mondtuk: Nem olyan masszív az a manchesteri védelem. Hát, valóban nem.

Mason Greenwood viszont masszív kis gólt rúgott a meccs 19. percében. Az ifjú tehetség jó 20-22 méterről, a pálya jobb oldaláról vállalkozott lövésre, félmagasan eleresztett bombájára hiába repült Kasper Schmeichel, esélytelen volt a hárítás, ez volt a forduló talán legszebb gólja.

Tíz perccel később hasonlóan nagy góllal egyenlített a Leicester: Kelechi Iheanacho passzolt a tizenhatos vonalán álló Youri Tielemans elé, aki átvétel nélkül kapura ívelt. A magas ívben szálló labdát David de Gea is csak nézte, a játékszer a jobb felsőben kötött ki. Kérdés, hogy Tielemans így akarta-e… Ha igen, akkor zseniális találat volt. Ha nem, akkor is.

A fordulás után jártunk már, amikor a Leicester megfordította a meccs állását. Szögletet végezhettek el a 78. percben, ekkor már pályán volt Patson Daka is, aki 8-9 méterről próbálta bevenni a MU kapuját. David de Gea azt a próbálkozást még lábbal védte, de a játékszer pont odapattant Caglar Söyüncü elé, akinek mindössze annyi feladata volt, hogy három méterről eltalálja azt a nagy kaput. Megtette.

Négy perccel később a MU egyenlített, Marcus Rashford góllal tért vissza hosszú sérüléséből, Victor Lindelöf remekbeszabott indítását vágta a kapuba.

De nem volt megállás, a középkezdés után azonnal a rókáknál volt az előny – ismét: Jamie Vardy lövését nem tudta megállítani de Gea, ráadásul a hosszabbításban is kapitulált a spanyol, Patson Daka szerezte meg első gólját a Leicester színeiben. Remek hangulatú, iramú meccset játszott egymással a két egyesület. Olyat, amit öröm volt nézni…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.13.Premier League
man united
2:4
liverpool
Premier League
2021.01.24.FA Kupa
man united
3:2
liverpool
FA Kupa
2021.01.17.Premier League
liverpool
0:0
man united
Premier League
2020.01.19.Premier League
liverpool
2:0
man united
Premier League
2019.10.20.Premier League
man united
1:1
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Watford – Liverpool: 0-5

G.: Mané, Szalah, Firmino (3)

Remek formában van a liverpooli hármas, a Mané – Szalah – Firmino trió, akik a hétvégén Claudio Ranieri bemutatkozását rontották el. Méghozzá nem is kicsit. Az újonc csapatnak egy pillanatig sem volt esélye, a Liverpool akár nyolc góllal is nyerhetett volna, akkora volt a különbség a két együttes között.

A kezdők:

Watford:

Foster – Kiko, Cathcart, Troost-Ekong, Rose, Masina – Kucka, Sissoko, Dennis, Sarr – Cucho

Liverpool:

Kelleher – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Keita – Szalah, Firmino, Mané

A Watford a múlt héten edzőt váltott, a korábbi kedvencet, Xiscot a gyenge eredmények miatt elküldték, helyére pedig Claudio Ranieri került. Emlékezetes debütáló mérkőzésen van túl a legendás olasz mester, csak épp inkább szeretné ezt kitörölni az emlékezetéből. Merthogy a vendég vörösök leradírozták őket a pályáról.

Kezdődött minden azzal, hogy a meccs nyolcadik percében Mohamed Szalah lefordult védőjéről a félpályánál. Egy kicsit vezette a labdát, majd bal külsővel a középen nagy sebességgel érkező Sadio Manéhoz passzolt, a szenegáli pedig kapásból, okosan a jobb alsóba penderített.

Az első félidőre még egy találat jutott, ezt Roberto Firmino szerezte. Nem ez volt a brazil utolsó találata a 90 perc alatt, itt James Milner centerezését helyezte az üres kapuba, 0-2.

Az egész első félidőben képtelen volt kapura lőni a Watford, és a második félidőben sem vált sokkal jobbá a helyzet.

Sőt igazából minden csak rosszabb lett, a darazsak még három gólt kaptak. Az 52. percben jártunk, amikor egy Mané passzba belevetődött Cathcart, majdnem öngólt szerzett a védő. Foster még hárítani tudott, de a róla kipattanó labdára ismét Bobby Firmino ért oda, 0-3.

Hamarosan jött a negyedik, ezt Mohamed Szalah szerezte, akinek már korábban is volt két jó csavarása, azokat még Foster kiütötte. Itt viszont mozdulni sem tudott, ahogy a hazai védők sem nagyon. Hármójukkal bánt el könnyedén az egyiptomi, egy lövőcsel után pedig a hosszúba tekert. Nem volt csúnya gól…

Végül még lecsapott egyszer Bobby Firmino, hasonló gólt lőtt, mint az első kettő. Nem volt nehéz dolga, remekül helyezkedett, és Nico Williams passzát vágta be.

A Liverpool tovább őrzi veretlenségét…

Összefoglalás

A Bajnokok Ligájában nagyot fordított tehát a MU, de a játékukkal akadnak azért gondok. A Liverpool közben szárnyal, és a hazaiak esélyeit az sem növeli, hogy három új sérültje is van a csapatnak. Nem is akárkik. Bruno Fernándes, Fred és Marcus Rashford. Nem mondom, hogy nem tudnak majd játszani, de Solksjaernak adott esetben gondolnia kell a pótlásukra is. Anthony Martial szintén kérdéses, Amad Diallo és Raphael Varane pedig biztosan nem lép pályára.

A vendégeknél új sérült nincs, még mindig a Harvey Elliott, Thiago Alcantara, Divock Origi, Curtis Jones négyes nem bevethető.

Ahogy említettem már a Liverpool veretlen, pedig játszottak már nehéz ellenfelek ellen az idényben, ikszeltek a Chelsea és a Manchester City ellen, a Bajnokok Ligájában pedig mindhárom csoportellenfelüket verték (AC Milan, FC Porto, Atletico Madrid). Félelmetes formában van a Pool támadó hármasa, legjobb napjaikat idézik, ez pedig Diogo Jota kárára történik, a portugál ki is került a kezdőből.

Az Old Traffordon tavaly tehát nyertek a vörösök, előtte viszont volt két gólszegény bajnoki. Most nem erre számítunk. Arra számítunk, hogy a Liverpool megnyeri a találkozót (remek az odds), arra számítunk, hogy legalább 2,5 gól esik (a forma miatt), illetve arra, hogy mindkét csapat a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső